London Fashion Week s/s 2014: Oι προτάσεις των σχεδιαστών για το επόμενο καλοκαίρι!

Άλλη μια λαμπερή Fashion Week έφτασε στο τέλος της, αυτή τη φορά από τη βρετανική πρωτεύουσα. Τι είδαμε στην πρωτεύουσα των πειραματισμών και του πρωτοποριακού στιλ;

Florals αλλά και graphic prints, παστέλ, αλλά και έντονες αποχρώσεις, μεταλλικές λεπτομέρειες και προσθήκες από πέτρες και κρύσταλλα είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε στους μεγάλους οίκους για την ερχόμενη σεζόν.
Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι προτείνει ο κάθε οίκος για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014 …

BURBERRY PRORSUM

///
English Rose, είναι το όνομα της Βurberry συλλογής για την άνοιξη του 2014 και η ποικιλία από τρυφερά παστέλ και ρομαντικά floral εξηγεί το όνομα τέλεια. Ο Christopher Bailey δημιούργησε για τη γυναίκα Burberry μια θηλυκή γκαρνταρόμπα από κασμίρ, δαντέλες, σουέντ και μετάξι σε μια παλέτα χρωμάτων από ρόδινα ροζ, baby blue και τις αποχρώσεις της μέντας και της λεβάντας.

CHRISTOPHER KANE
///
Ο Christopher Kane για την άνοιξη του 2014 βρήκε την έμπνευσή του στα λουλούδια και πιο συγκεκριμένα, στα πέταλα τους. Άνοιξε το show του με φορέματα και tops στολισμένα με μεταλλικές εγκοπές σε σχήμα δάκρυ. Τα μοτίβα από λουλούδια και βότανα εμφανίστηκαν στη συνέχεια και σε παντελόνια, σακάκια και φούστες.

MARY KATRANTZOU
///
Η Μary Katrantzou για την ανοιξιάτικη συλλογή της εμπνεύστηκε από τα παπούτσια. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια χρησιμοποίησε εικόνες από brogues και sneakers για τα prints των πρωινών φορεμάτων της και εμπλούτισε τα βραδινά της κομμάτια με κρύσταλλα και πολύχρωμες πέτρες.

MATHEW WILLIAMSON
///
Με έντονο το στοιχείο των floral στα prints η συλλογή του Mathew Williamson για την άνοιξη του 2014 είχε θηλυκές σιλουέτες σε έντονες αλλά και παλ αποχρώσεις διακοσμημένες με μια τεράστια ποικιλία από άνθη.

TOM FORD
///
Ενώ πολλοί σχεδιαστές στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου πήραν μια σχετικά ρομαντική κατεύθυνση, το ύφος της γυναίκας Tom Ford για την άνοιξη του 2014 ήταν ιδιαίτερα αισθησιακό με τα στενά δερμάτινα σύνολα, τα μίνι φορέματα με τα ψυχεδελικά σχέδια και τα λαμπερά κεντημένα με παγιέτες και κρύσταλλα.

MULBERRY
///
Μετά από έξι χρόνια στον οίκο Mulberry, η creative director Emma Hill παρουσίασε την τελευταία συλλογή της για την άνοιξη του 2014 στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Τα looks που την αποτελούσαν ήταν κομψά, αλλά πρακτικά σε μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων από μαύρο και λευκό, εμποτισμένη με πινελιές κόκκινου, nude και μπλε.

VIVIENNE WESTWOOD RED LABEL

Η Vivienne Westwood η οποία είναι γνωστή για τις περιβαλλοντικές της ανησυχίες, άνοιξε το show της με τη Lily Cole να παρουσιάζει ένα δρώμενο που αφορούσε στους κλιματικούς πρόσφυγες. Στη συνέχεια η βασίλισσα της punk έδειξε τη συλλογή της, Red Label, που περιλάμβανε floral φορέματα, t-shirts μέσα από φορέματα και σορτς συνδυασμένα με ψηλοτάκουνα παπούτσια με με πολλά λουράκια.

PETER PILOTTO
///
Διαφοροποιημένα χρώματα και ανάγλυφα σχήματα είδαμε στην ανοιξιάτικη συλλογή του Peter Pilotto με cropped tops και πουκάμισα, φούστες με κρινολίνο εσωτερικά ή με ήπιες πιέτες.

HOUSE OF HOLLAND
///
Ο οίκος House of Holland εμπνεύστηκε από το Μεξικό και το street style για τη νέα συλλογή του ντύνοντας τα μοντέλα στο show του, με τολμηρά prints και πολύχρωμα σχέδια.

Read More

And More