New York Fashion Week Fall/Winter ’14: Τι θα φορέσουμε τον επόμενο χειμώνα

Mπορεί εμείς να προετοιμαζόμαστε για την άνοιξη, γιατί όμως να μην ενημερωθούμε για το τι πρόκειται να φορεθεί τoν επόμενο χειμώνα; Το πρώτο στίγμα το πήραμε από τα shows που ολοκληρώθηκαν στη Νέα Υόρκη.

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τις προτάσεις των κορυφαίων σχεδιαστών για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνα 2014 και ας δούμε τι έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα κάθε οίκος ξεχωριστά στα catwalks.

ALEXANDER WANG
///
Για την πρώτη του εμφάνιση στα catwalks του Brooklyn, o Alexander Wang άνοιξε το show του με ένα μελαγχολικό mood που χαρακτηρίστηκε από τα γκρι παλτό με τις boxy σιλουέτες. Δεν ήταν όμως όλη η συλλογή moody αφού στη συνέχεια έκαναν την εμφάνισή τους πουλόβερ σε νέον αποχρώσεις και σπορ παντελόνια και φούστες σε συνδυασμό με overknee boots.


CALVIN KLEIN COLLECTION

///
O μινιμαλισμός κυριάρχησε και στη συλλογή Calvin Klein Collection για τον επόμενο χειμώνα. Η γυναίκα Klein φοράει army boots, sporty παλτό, υπερμεγέθη πουλόβερ και φορέματα μοχέρ. Η παλέτα χρωμάτων είναι ένα μείγμα του γκρι, του καφέ, του γκρι και του πράσινου καθώς και του πορτοκαλί. Συνολικά, η συλλογή αντιπαραθέτει την casual άνεση με μια δροσερή κομψότητα.

DIANE VON FURSTENBERG
///
Μια γιορτή του wrap φορέματος ήταν η 2014 συλλογή της Diane von Furstenberg για το φθινόπωρο-χειμώνα, και με πολύ καλό λόγο αφού φέτος συμπληρώθηκαν τα 40 χρόνια του εικονικού αυτού ρούχου. Η χειμερινή ντουλάπα της DVF γυναίκας διαθέτει φούστες μεσαίου μήκους, flirty tops και πλούσια prints.

MARC BY MARC JACOBS

Σε αντίθεση με τις γραμμές της προηγούμενης συλλογής Marc by Marc Jacobs που ήταν χαλαρές και loose σε pajama στιλ, η καινούρια συλλογή είναι εμπνευσμένη από το streetwear με military jackets σε συνδυασμό με φαρδιά παντελόνια. Το κορίτσι Marc ολοκληρώνει τα looks του με sneakers και μπότες.

MARC JACOBS

Eνώ ο Marc Jacobs την περασμένη σεζόν παρουσίασε σκούρα χρώματα για την άνοιξη, η συλλογή του για το φθινόπωρο ήταν γεμάτη ονειρεμένες αποχρώσεις του κρεμ, του μπεζ, του γαλάζιου και του λιλά. Η γυναίκα Marc Jacobs αγκάλιασε τη minimal αισθητική για τη σεζόν φορώντας μακριούς χιτώνες, φορέματα από σιφόν στολισμένα με βολάν και bomber jackets για να ολοκληρώσει το look.

MICHAEL KORS

O Michael Kors για το φθινόπωρο-χειμώνα 2014 παρουσίασε μια συλλογή με μεγάλη ποικιλία από οuterwear. Η γυναίκα Kors φοράει ένα μείγμα από tweed και γούνα, καθώς και μεγάλου μεγέθους ζακέτες σε συνδυασμό με πλούσια κασκόλ. Τα ελαφρύτερα κομμάτια της σεζόν περιλαμβάνουν ονειρικά σιφόν φορέματα ή χαλαρά tops και φούστες.

OSCAR DE LA RENTA

Η γυναίκα Oscar De La Renta για τον επόμενο χειμώνα είναι δυναμική αλλά και απίστευτα θηλυκή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η γκαρνταρόμπα της αποτελείται από ριγέ σύνολα, luxe γούνες και κεντημένα tops. Το βράδυ φοράει φορέματα (φυσικά) σε έντονες αποχρώσεις του μπλε, του ρουμπινί κόκκινου και cool μεταλλικά χρώματα.

PROENZA SCHOULER

Η συλλογή Proenza Schouler περιλάμβανε πιο γλυπτικές σιλουέτες από την περασμένη σεζόν, με έντονες καμπύλες στους ώμους σε συνδυασμό με τονισμένη μέση και full skirts. Αυτή η σιλουέτα αναπαράχθηκε σε ολόκληρη τη συλλογή, σε μια ποικιλία από σακάκια, tops και φορέματα. Τo look της δεκαετίας του ’80 δεν περιορίστηκε όμως μόνο στους έντονους ώμους, αλλά και στους φωτεινούς χρωματικούς συνδυασμούς.

VICTORIA BECKHAM

Η συλλογή της Victoria Beckham για τον επόμενο χειμώνα ήταν ένα μάθημα στην ντουλάπα της σύγχρονης γυναίκας με προσαρμοσμένα παλτό, φαρδιά παντελόνια και chic φούστες σε μια συλλογή με αρκετά έντονα τα στοιχεία της ανδρικής γκαρνταρόμπας χωρίς όμως να υστερεί σε θηλυκότητα.

ZAC POSEN

O Αμερικανός σχεδιαστής Zac Posen για το χειμώνα του 2014 εμπνεύστηκε από τις κλασικές δεκαετίες του ’50 και του ’60. Οι σιλουέτες ήταν κοντά στο σώμα με chic φορέματα μεσαίου μήκους σε συνδυασμό με γάντια και cat-eye γυαλιά ηλίου.

Read More

And More