Εβδομάδα μόδας: Styling tips από τους δρόμους του Λονδίνου!

Αν θες να πάρεις ιδέες σωστού styling τότε βρίσκεσαι στο ιδανικό θέμα. Μόνο που αυτήν τη φορά πηγή έμπνευσής μας δεν είναι οι εμφανίσεις των celebrities, αλλά κάτι άλλο. Θα σου λύσω ευθύς αμέσως κάθε σου απορία, λέγοντάς σου πως για ακόμα μια φορά τα street styles του εξωτερικού και συγκεκριμένα του Λονδίνου όπου ολοκληρώθηκε η εβδομάδα μόδας μόλις εχθές (δες εδώ όλες τις τάσεις που είδαμε στα catwalks), παραδίδουν στιλιστικά μαθήματα, δίνουν ιδέες για έξυπνους συνδυασμούς και μας δείχνουν πως μπορούμε με έξυπνα tips να κάνουμε πιο ενημερωμένο το στιλ μας.

Για να μην ψάχνεις λοιπόν μόνη σου στο instagram και στο pinterest, αποφάσισα να σε βοηθήσω και να σου παρουσιάσω τα στιλάτα it girls του εξωτερικού και τις σούπερ stylish ιδέες που υιοθετούν. Αλήθεια, εσύ ποια θα διαλέξεις; Με ποιον τρόπο θα ανανεώσεις το look σου;

Μετακινήσου προς τα κάτω και τσέκαρε…

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, πλέον τα περισσότερα πανωφόρια δεν φοριούνται κανονικά. Ρίξε το πλατό σου στους ώμους για ένα ultra stylish αποτέλεσμα. Αν νιώθεις ότι ο καιρός δεν σου το επιτρέπει, μπορείς να φορέσεις εσωτερικά ένα τοπ με μακρύ μανίκι ή ένα σακάκι δημιουργώντας το τέλειο layering.

Βαρέθηκες τα σκουρόχρωμα σύνολα που πρωταγωνιστούν το χειμώνα και θες κάτι διαφορετικό. Κάτι που θα προσφέρει χρώμα. Οκ λοιπόν! Διατήρησε ένα “ήσυχο” look με basic κομμάτια και αποχρώσεις και επέλεξε statement παπούτσια και clutch σε έντονο χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα αποφύγεις τα στιλιστικά ή χρωματικά λάθη.

Μπορεί να έχεις συνδυάσει το preppy look με loafers ή oxfords (πιο tomboy ή college φάση δηλαδή) αλλά ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη. Μπορείς να υιοθετήσεις αυτό το στιλ στις καθημερινές σου εμφανίσεις επιλέγοντας ένα ζευγάρι mary janes που θα δώσουν θηλυκό αποτέλεσμα και -φυσικά- ύψος στη σιλουέτα σου.

Ξέρεις ότι τα jeans με κρόσσια ή έντονα ξέφτια (πες το όπως θες) είναι huge τάση. Το απόκτησες λοιπόν και συνήθως το συνδύαζες με sneakers. Όχι πλέον όμως! Φόρεσέ το στο γραφείο ή ακόμα και βράδυ με τις αγαπημένες σου γόβες κι ένα oversized πουκάμισο (ακόμα και του αγοριού σου). Αν πρόκειται για μια καθημερινή εμφάνιση, ρίξε στους ώμους σου ένα παρκά jacket.

Το total white look μπορεί να φορεθεί μέσα στο χειμώνα και καλό θα ήταν να μην το φοβηθείς. Επέλεξε ένα t-shirt και μια παντελόνα και δώσε urban style στο αποτέλεσμα με ένα χακί bomber jacket. Αν θες μπορείς να επιλέξεις ένα σε κόκκινο ή σε μαύρο χρώμα ή ένα με patches. Ό,τι σου βρίσκεται εύκαιρο στην ντουλάπα.

Μπορεί ένα παντελόνι σε έντονο χρώμα να σου φαίνεται κάπως δύσκολο στο συνδυασμό, αλλά εμείς σου έχουμε τη λύση. Διατήρησε τα αξεσουάρ και το τοπ σου σε σκούρα χρώματα και χωρίς prints. Μέχρι εδώ όλα οκ, αλλά λίγο συνηθισμένο το αποτέλεσμα. Για αυτό λοιπόν πρόσθεσε ένα πανωφόρι με χρωματικές αντιθέσεις που φυσικά ταιριάζουν στο παντελόνι σου και είσαι έτοιμη, χωρίς να είσαι υπερβολική!

Το flared παντελόνι δεν συνδυάζεται μόνο με high heel shoes, όπως είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ένα ζευγάρι sneakers και ένα extravagant παλτό μπορούν να κάνουν το styling σου τόσο cool και σίγουρα ιδανικό για κάθε μέρα. Δοκίμασέ το…

Το indie style είναι τάση χειμώνα – καλοκαίρι. Μην το φοβηθείς και υιοθέτησέ το. Για να μην πέσεις σε στιλιστικές παγίδες κράτησε τα βασικά κομμάτια του συνόλου minimal και basic και συμπλήρωσε με μια ζώνη κι ένα πανωφόρι με indie επιρροές. So simple.

Θες να φορέσεις το μπλε σου τοπ μέσα στο χειμώνα, αλλά σίγουρα δεν θες να το συνδυάσεις με μαύρο ούτε με κάποιο άλλο έντονο χρώμα. Οκ τότε. Βγάλε από την ντουλάπα σου το λευκό σου jeans ή παντελόνι και ολοκλήρωσε με super stylish ankle boots σε silver χρώμα.

Τα sneakers πρωταγωνιστούν παντού. Και όταν λέμε παντού εννοούμε ακόμα και στα chic looks. Μην διστάσεις λοιπόν να φορέσεις το lady like παλτό σου με τα παπούτσια του γυμναστηρίου, ακόμα και στη δουλειά. Αν ανήκεις στις τολμηρές του είδους παίξε με τα χρώματα, διαφορετικά προτίμησε τις σκούρες αποχρώσεις.

Το retro στιλ κυριαρχεί και ξέρω πόσο σου αρέσει. Για να μην μοιάζεις όμως λες και βγήκες από τη μηχανή του χρόνου, προτίμησε δύο vinatge items που θα “στολίσουν” την εμφάνισή του. Μπορείς να επιλέξεις ένα jacket κι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με τη συγκεκριμένη αισθητική και να ολοκληρώσεις με το αγαπημένο σου jeans. Προσοχή όμως! Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι να επιλέξεις παπούτσια με χοντρό τακούνι ή μπαλαρίνες. Απόγυγε τα stilettos.

Read More

And More