Οδηγός Μόδας: 6 dos και don’ts για να φορέσεις σωστά το skinny τζιν

Με τα skinny τζιν έχουμε μια σχέση πάθους και σίγουρα είναι το item παύλα εμμονή μας. Μπορεί τους καλοκαιρινούς μήνες να μην είναι τόσο βολικό και ιδανικό για τη ζεστή, από το φθινόπωρο και μετά όμως έχει την τιμητική του. Και αυτό γιατί μπορούμε να το φορέσουμε όλες τις ώρες, μας έχει βγάλει από άπειρα στιλιστικά διλλήματα, μας έχει σώσει τις δύσκολες στιγμές που δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε και γενικά είναι ένα basic και μίνιμαλ κομμάτι που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα. Επειδή όμως ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το συνδυάζουμε και με τα πάντα. Υπάρχουν μερικοί κανόνες, κάποια Dos and don’ts που καλό είναι να ακολουθήσουμε για να έχουμε ένα σωστό στιλιστικά αποτέλεσμα.

Προς τα κάτω λοιπόν, αναφέρονται συγκεκριμένα λάθη (don’ts) που έχουμε κάνει ή έχουμε σκεφτεί να κάνουμε και μερικά tip (dos) για να… επανέλθουμε στο σωστό δρόμο και να σώσουμε κάπως την κατάσταση. Πάμε να δούμε τους στιλιστικούς κανόνες για το skinny τζιν που αξίζει να υιοθετήσουμε αυτήν τη σεζόν!

DON’T: Μην προσπαθείς να το “στριμώξεις” μέσα από στενή μπότα
Υπάρχουν κάποια skinny τζιν που είναι από αρκετά χοντρό ύφασμα και κάποιες μπότες που είναι αρκετά στενές. Μην προσπαθείς λοιπόν να συνδυάσεις αυτά τα δύο κομμάτια μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό, καθώς μετά από μερικά λεπτά η μπότα θα πιέζει το παντελόνι, θα το “σπρώχνει” προς τα πάω και θα δημιουργούνται σούρες. Κάτι το οποίο και παχαίνει και κονταίνει το πόδι.

DO: Συνδύασε το με slouchy boots
Ευτυχώς τα νέα trend έφεραν στην επιφάνεια τις slouchy boots. Είναι οι μπότες που έχουν έντονες σούρες και είναι αρκετά φαρδιές στο πόδι. Οπότε μπορείς άνετα να συνδυάσεις το αγαπημένο σου skinny παντελόνι με αυτές, κάτι δηλαδή που είδαμε και από τον οίκο Saint Laurent.


DON’T: Μην ξεχνάς να φοράς τα high heels με crop jeans
Σε περίπτωση που έχεις σκεφτεί να φορέσεις στενό τζιν που φτάνει κάτω από τον αστράγαλο σε συνδυασμό με γόβες, μην το κάνεις. Δεν είναι κολακευτικό ούτε in fashion. Αυτά καλό είναι τα αφήσουμε στο παρελθόν. Επέλεξε να συνδυάσεις τος γόβες σου με ένα σε crop γραμμή ή να γυρίσεις απλά το ρεβέρ.

DO: Κάνε τα πόδια σου να φαίνονται πιο ψηλά δείχνοντας τον αστράγαλο
Όπως σου ανέφερα και πιο πάνω, είναι ωραίο να δείχνουμε τον αστράγαλό μας. Ειδικά αν είναι λεπτός και “κομψός”. Αυτό το styling trick κάνει τα πόδια να φαίνονται πιο ψηλά και αδύνατα.

DON’T: Μην το συνδυάζεις με στενά τοπ
Το στενό παντελόνι σε συνδυασμό με το στενό τοπ μπορεί δημιουργήσει το εφέ “στολής”, παρά outfit. Άσε που αυτή η επιλογή θυμίζει λίγο παλιά δεκαετία. Ντάξει, αν είναι ψηλόμεσο το παντελόνι κι επιλέξεις ένα ωραίο τοπ, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι καλό. Αλλά γενικά δεν είναι σωστό και τις περισσότερες φορές καθόλου κολακευτικό.

DO: Επέλεξε ένα τοπ ή τζάκετ σε oversized γραμμή
Πλέον η μόδα έχει εμμονή με τα oversized tops και πανωφόρια. Και αυτό μας αρέσει πολύ γιατί είναι και στιλάτα και μπορούν να κρύβουν ατέλειες. Το skinny τζιν μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με αυτά τα loose τοπ. Γιατί ναι μεν θα δώσεις όγκο στο πάνω μέρος του σώματός σου, αλλά από την άλλη θα αναδείξεις τα πόδια σου.

DON’T: Μην επιλέξεις ένα βαρετό τζάκετ
Το skinny jeans είναι ένα αρκετά minimal και πασπαρτού κομμάτι που μπορείς να κάνεις μαζί του άπειρους συνδυασμούς. Μην επιλέξεις να το αφήσεις στην αφάνεια και να το κάνεις βαρετό επιλέγοντας ένα αδιάφορο πανωφόρι.

DO: Δείξε το στιλ σου με ένα ξεχωριστό πανωφόρι
Είσαι chic; Τότε συνδύασε το παντελόνι σου με ένα camel coat. Είσαι trendy; Επέλεξε ένα πανωφόρι σε έντονο χρώμα. Είσαι femme fatale; Μπορείς να διαλέξεις μια γούνα. Γενικά το skinny jean είναι ένα βασικό κομμάτι που μπορείς να συνδυάσεις με τα πάντα και να αναδείξεις το προσωπικό σου στιλ.

DON’T: Μην τα φοράς μόνο με t-shirt
Το τζιν με το t-shirt είναι ένας ωραίος συνδυασμός, αλλά φτάνει πια. Μέχρι και τραγούδι γράφτηκε (Lana del Ray – Blue jeans, white shirt). Το συγκεκριμένο τζιν σου δίνει την ευκαιρία να “παίξεις” και να κάνεις ευφάνταστους συνδυασμούς που θα τραβήξουν την προσοχή.

DO: Επιχείρησε να κάνεις layering
To layering είναι ξεκάθαρα μια δυνατή τάση τους τελευταίους χειμώνες. Και το τζιν φυσικά σου δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσεις και να “χτίσεις” το δικό σου look. Μπορείς να το φορέσεις με ένα maxi φόρεμα κι ένα bomber, ή ένα ζιβάγκο κι ένα lingerie top από πάνω ή ένα ζιβάγκο και ένα πουκάμισο. Γενικά το layering και το τζιν σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις τα πάντα.

DON’T: Μην βάζεις το τζιν μέσα ή έξω από τα ankle boots
Γενικά δύο τόσο χοντρά textures θέλουν προσοχή. Όταν το τζιν πέσει πάνω στο μποτάκι μπορεί εύκολα να προσθέσει όγκο στον αστράγαλο και κατ’ επέκταση σε όλο το πόδι. Σίγουρα δεν θέλουμε το πόδι μας να δείχνει με περισσότερο όγκο. Πρέπει να προσπαθούμε για το ακριβώς αντίθετο.

DO: Επέλεξε το τελείωμα να “εφάπτεται” στην αρχή των ankle boots
Αν το χειμώνα ο αγαπημένος σου συνδυασμός είναι ankle boots και τζιν, τότε υπάρχει ένας κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις. Το τζιν πρέπει να τελειώνει εκεί που αρχίζει το ankle boot για να μην προσθέτει όγκο, όπως σου ανέφερα στο προηγούμενο don’t.

Read More

And More