Πώς να κάνεις update στα βασικά κομμάτια της ντουλάπας σου

Έχεις κάποια βασικά και διαχρονικά κομμάτια στην ντουλάπα σου! Είναι αυτά που αγαπάς πιο πολύ και από την τελευταία σούπερ αγορά που έκανες. Αυτά που δεν αλλάζεις με τίποτα άλλο στον κόσμο, τα φοράς all day και σε κάθε περίσταση και δεν τα βαριέσαι ούτε στιγμή όσα χρόνια κι αν περάσουν. Λογικό το βρίσκω και μπορώ να σε πληροφορήσω ότι δεν είσαι η μοναδική σε αυτήν την παρέα που έχει αυτό το “κόλλημα”.

Η μόδα εξελίσσεται, οι τάσεις αλλάζουν κι εσύ θες να βρεις ενημερωμένους τρόπους να εντάξεις αυτά τα κομμάτια στα τωρινά σου σύνολα. Και αυτό το βρίσκω λογικό, γιατί ναι μεν τα αγαπάς και σου αρέσουν, αλλά από την άλλη δεν θες να έχεις ένα βαρετό και ξεπερασμένο αποτέλεσμα. Νομίζω αγαπητή μου αναγνώστρια πως βρίσκεσαι στο σωστό θέμα. Παρακάτω σου προτείνω μερικά styling tips για να αναδείξεις αυτά τα κομμάτια με τον πιο φρέσκο τρόπο και βάση των νέων trends. Μετακινήσου προς τα κάτω και δες…

Βασικό κομμάτι Νο1: Leopard παλτό
Όσο ιδιαίτερο κι αν μας φαίνεται αυτό το μοτίβο, δύσκολα φεύγει από τη μόδα. Αν έχεις επενδύσει σε ένα λεοπάρ παλτό, να ξέρεις πως δεν θα χρειαστεί να το αποχωριστείς τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Θες να πας μια βόλτα, για shopping ή για ένα χαλαρό καφέ, αλλά έχεις βαρεθεί να το συνδυάζεις με jeans. Η λύση λοιπόν βρίσκεται στην ολόσωμη φόρμα σε crop γραμμή ή στην αγαπημένη σου ζιπ κιλότ. Φόρεσε ένα από τα δύο κομμάτια, “σέταρε” ένα λευκό tshirt, τα sneakers σου και μια headband και είσαι έτοιμη για στιλάτες βόλτες στην καρδιά του χειμώνα.

Βασικό κομμάτι Νο2: Mini chain bag
Κάποια στιγμή στο παρελθόν απέκτησες μια mini chain bag για κάποιες βραδινές αλλά και λίγο πιο casual εμφανίσεις. Αυτό που κάνεις είναι να τη φοράς σταυρωτά ή να την κρεμάς στον ώμο σου. Ναι οκ, βολικό αλλά συνηθισμένο. Ο νέος ενημερωμένος τρόπος είναι να τη συνδυάσεις με το αγαπημένο σου jeans δένοντας την αλυσίδα στο θυλάκι που μπαίνει η ζώνη. So cool!

Βασικό κομμάτι Νο3: Φούτερ
Αν έχεις ένα φούτερ στην ντουλάπα σου, είμαι σίγουρη πως το φοράς μόνο στο γυμναστήριο ή με κάποιο jeans για να συναντήσεις τη φίλη σου στην πιο κοντινή καφετέρια. Τα ενημερωμένα κορίτσια όμως του εξωτερικού έχουν σε μεγαλύτερη εκτίμηση αυτό το sporty κομμάτι. Το φοράνε με vinyl ή leather skirt, γόβες και ένα tweed σακάκι. Τόλμησέ το και θα βγεις κερδισμένη. Απλά προτίμησε το look σου να κυμαίνεται σε σκούρες αποχρώσεις.

Βασικό κομμάτι Νο4: Ζιβάγκο
Τον περασμένο χρόνο σε πείσαμε να αποκτήσεις ένα ζιβάγκο που πραγματικά αγάπησες. Το συνδυάζεις με 60s ή lady chic σύνολα και πας στο γραφείο με στιλ. Ναι πολύ σωστά το “σετάρεις”, μόνο που ήρθε η ώρα να κάνουμε αυτό το κομμάτι λίγο πιο σέξι. Φαντάζομαι πως μέσα στην ντουλάπα σου θα βρω έναν κορσέ ή έστω ένα bralet. Ωραία λοιπόν! Φόρεσε αυτό το εσώρουχο πάνω από το ζιβάγκο και είσαι έτοιμη. Μην φρικάρεις και μόνο στην ιδέα! Αν διατηρήσεις το υπόλοιπο σύνολο σε masculine ύφος θα βγεις κερδισμένη και σίγουρα θα έχεις αποφύγει το υπερβολικό αποτέλεσμα.

Βασικό κομμάτι Νο5: Μαύρο φόρεμα
Έχεις ένα μαύρο φόρεμα σε μήκος που ταιριάζει στη δική σου σιλουέτα. Το θέμα είναι ότι το φοράς μόνο σε βραδινές εμφανίσεις (παρόλο που το ύφος του είναι πασπαρτού) γιατί οι τιράντες που διαθέτει νομίζεις ότι κάνουν το αποτέλεσμα λίγο παραπάνω “γυμνό” από ότι πρέπει για να πας για καφέ. Τα fashion girls του εξωτερικού έχουν για ακόμα μια φορά τη λύση! Φόρεσέ το με ένα fishnet τοπ (aka διχτυωτό) ή αν δεν σου βρίσκεται ένα εύκαιρο μπορείς να φορέσεις ένα δαντελένιο. Διατήρησε το casual αποτέλεσμα με flats!

Βασικό κομμάτι Νο6: Καμπαρντίνα
Η καμπαρντίνα είναι το κομμάτι παύλα κληρονομιά που σου άφησε η μαμά σου ή το πρώτο ακριβό ρούχο που απέκτησες με τα δικά σου χρήματα. Την αγαπάς γιατί σε κρατάει ζεστή, σικάτη και διαχρονική, όσο κι αν οι τάσεις αλλάζουν. Αν θες να της αλλάξεις λίγο ύφος αφαίρεσε την υφασμάτινη ζώνη που ήδη έχει και πρόσθεσε μια δερμάτινη που θα τονίσει τη μέση σου. Συνδύασέ την με μια oversized bag και τις αγαπημένες σου γόβες. Κι όταν “ανοίξει” λίγο ο καιρός ολοκλήρωσε με high heel πέδιλα.

Βασικό κομμάτι Νο7: Denim Jacket
Όλες έχουμε ένα denim jacket στην ντουλάπα μας. Πριν από λίγο καιρό σου είχαμε προτείνει να το φορέσεις μέσα από το παλτό σου για να κάνεις το σωστό layering μέσα στο χειμώνα. Αυτήν τη φορά όμως κρατάμε το denim jacket, βγάζουμε το αγαπημένο μας maxi φόρεμα από την ντουλάπα και “παντρεύουμε” αυτά τα δύο κομμάτια, ολοκληρώνοντας με chelsea boots ή sneakers. Το denim jacket είναι ένα σχετικά εύκολο κομμάτι που μπορείς να το αναδείξεις με πολλά στιλ, prints και χρώματα.

Βασικό κομμάτι Νο8: Πουκάμισο
Έχεις ένα πουκάμισο που έκλεψες από τον πρώην σου ή από την ντουλάπα της μαμάς σου ή απόκτησες σε σούπερ τιμή κάποια στιγμή στις εκπτώσεις. Αυτό το βασικό κομμάτι το συνδυάζεις συνήθως με chinos, jeans, άντε και καμιά φούστα. Τα street styles του εξωτερικού όμως μας προτείνουν κάτι νέο που θα μας συναρπάσει. Φόρεσέ το μέσα από το slip dress σου και ολοκλήρωσε με τα αγαπημένα σου sneakers. Όταν πιάσουν οι πολλές ζέστες μπορείς να το φορέσεις με το ίδιο φόρεμα και να το δέσεις στη μέση σου για extra style.

Read More

And More