Shopping οδηγός: Το ιδανικό μαγιό για κάθε σωματότυπο. Εσένα ποιο σου ταιριάζει;

Κάθε Καλοκαίρι, εμείς τα κορίτσια του Tlife (κι όχι μόνο), έχουμε μια απορία: “Τι μαγιό μας ταιριάζει;”. Εγώ, λοιπόν, αποφάσισα φέτος να δώσω ένα τέλος σε αυτόν το δύσκολο προβληματισμό, βρίσκοντας το ιδανικό μαγιό που θα αναδείξει κάθε σωματότυπο. Μήλο, αχλάδι, κλεψύδρα, αθλητικό, με μεγάλο ή μικρό στήθος. Όχι όχι, αυτήν τη φορά δεν θα πάμε για shopping και σίγουρα προς τα κάτω δεν θα βρεις τα πιο hot μαγιό της αγοράς. Εξάλλου το έχω κάνει ήδη ΕΔΩ, αν με διαβάζεις συστηματικά.

Ύστερα από αρκετή ενημέρωση πάνω στην ανατομία του γυναικείου σώματος (ναι, το έκανα όντως), αποφάσισα να σου παραδώσω απλόχερα έναν οδηγό που θα σε “κατευθύνει” να αγοράσεις το ιδανικό μαγιό. Ξέρεις, αυτό που θα καλύπτει τις ατέλειες και θα τονίζει τα καλά σου σημεία. Οπότε, πριν βγεις στα μαγαζιά για να αποκτήσεις αυτό που θα σου “κλείσει το μάτι”, τσέκαρε τις συμβουλές μας για να μην πέσεις σε καμία παγίδα.

Εάν έχεις μικρό στήθος:

Επέλεξε τα μπικίνι τοπ που έχουν διακοσμητικά στοιχεία στο πάνω μέρος. Τα βολάν, τα ντραμπέ και τα κρόσσια μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος σου και να προσθέσουν τον απαραίτητο όγκο σε αυτό το σημείο. Επιπλέον, μπορείς να παίξεις με τα prints και να επιλέξεις ένα σχέδιο (floral, op art, οριζόντιες ρίγες) που θα προκαλέσει το ιδανικό εφέ.

Αν δεν σε ικανοποιεί καμία από τις παραπάνω προτάσεις, επέλεξε τον πιο κλασικό και διαχρονικό δρόμο, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση. Πλέον στην αγορά θα βρεις διάφορα μπικίνι τοπ, καθώς και ολόσωμα με… μαξιλαράκι στη περιοχή του στήθους.

Εάν έχεις μεγάλο στήθος:

Καταρχήν ξέχνα τις πολλές λεπτομέρειες στο πάνω μέρος και επέλεξε κάτι πιο minimal και χωρίς υπερβολές. Οπότε, οτιδήποτε έχει να κάνει με κρόσσια, βολάν κ.λ.π. είναι απαγορευτικά. Ιδανικά προτίμησε κάτι μονόχρωμο και σε ουδέτερο χρώμα που δεν θα τονίζει υπερβολικά αυτό το σημείο. Σίγουρα επέλεξε ένα μεγάλο cup που θα σε κάνει να νιώθεις safe και χοντρές τιράντες στο λαιμό ή στους ώμους. Φυσικά και αποφεύγεις την ενίσχυση.

Τώρα, αν είσαι πολύ αδύνατη με μεγάλο στήθος και θες να ισορροπήσεις κάπως το αποτέλεσμα, επέλεξε ένα bikini bottom με prints ή ολόσωμα μαγιό με διχρωμίες. Καταλαβαίνεις και μόνη σου ότι το πάνω μέρος θα είναι σκουρόχρωμο και το κάτω σε πιο έντονο χρώμα.

Εάν έχεις σωματότυπο αχλάδι:

Είσαι από τις ευνοημένες που μπορούν να φορέσουν strapless μαγιό, bikini tops με prints ή που καλύπτουν το ντεκολτέ. Γενικά τα βολάν και τα έντονα χρώματα μπορούν να γίνουν ο απόλυτος σύμμαχος που θα τραβήξουν την προσοχή στο πάνω μέρος, που είναι και το δυνατό σου σημείο. Γενικά δεν είμαστε υπέρ στο τριγωνάκι, γιατί θα σε κάνει να δείχνεις πολύ αδύνατη στο πάνω μέρος και με περισσότερο όγκο στο κάτω. Αν όμως έχεις αδυναμία σε αυτό το cut, επέλεξε ένα μαγιό που να έχει χοντρή φάσα κάτω από το τριγωνικό μπούστο. Επιπλέον, αν είσαι τύπος που του αρέσουν τα ολόσωμα, επέλεξε ένα με βαθύ ντεκολτέ ή βολάν που θα τραβήξουν εκεί την προσοχή.

Όσον αφορά στο κάτω μέρος, προτίμησε απλές γραμμές χωρίς κορδόνια, cuts ή σε ψηλόμεση γραμμή. Πρέπει να διατηρήσεις αυτό το κομμάτι όσο πιο “ήσυχο” γίνεται.

Εάν έχεις σωματότυπο μήλο:

Τώρα για σένα ισχύει ακριβώς το αντίθετο με το σώματότυπο αχλάδι. Ξεκινάμε με το πάνω μέρος που θα πρέπει να είναι μονόχρωμο σίγουρα και με αρκετή στήριξη. Τα λεπτά κορδόνια, τα μαγιό που δεν έχουν clip στο δέσιμο και οι πολλές πληροφορίες στο πάνω μέρος, σίγουρα δεν είναι υπέρ σου. Επέλεξε χοντρές τιράντες λοιπόν, cups που θα κολακεύσουν το μπούστο σου και δεν πρόκειται να σε εκθέσουν μπροστά σε όλη την παραλία. Το ίδιο ισχύει και για τα ολόσωμα.

Το κάτω μέρος είναι αρκετά εύκολο, καθώς μπορείς να επιλέξεις κορδόνια που δένουν στο πλάι, έντονα χρώματα που θα τονίσουν το δυνατό σου σημείο και brazilian γραμμή που θα κολακεύσει το πίσω μέρος.

Εάν έχεις σωματότυπο κλεψύδρα:

Εσύ πραγματικά είσαι πολύ τυχερή! Γενικά δεν υπάρχουν κανόνες που να σε περιορίζουν, ούτε συμβουλές που θα σε κάνουν να δείχνεις… καλύτερη. Στο δικό σου σώμα ταιριάζουν όλες οι γραμμές και σίγουρα θα σου προτείναμε κάτι σε ψηλόμεση γραμμή ή τα ολόσωμα σε 90s στιλ που είναι hot τάση.

Αν έχεις αθλητικό σωματότυπο:

Αναφέρομαι σε σένα που γενικά έχεις “στεγνή” σιλουέτα και οι καμπύλες είναι σχεδόν απούσες από το σώμα σου. Προτίμησε λοιπόν μαγιό με τονισμένη μέση όπως τα ψηλόμεσα ή διάφορες γεωμετρικές γραμμές που αναδεικνύουν το σημείο αυτό. Η ενίσχυση είναι μια καλή ιδέα για να αναδείξεις το στήθος σου.

Read More

And More