Στιλιστικές συμβουλές: 7 μυστικά για να δείχνεις πιο ψηλή ακόμα κι όταν δεν φοράς ψηλοτάκουνα

Δυστυχώς δεν γεννηθήκαμε όλες με αναλογίες μοντέλου, ούτε με ύψος που να πλησιάζει το 1,80cm. Από την άλλη όμως, είμαστε σε ευνοϊκή κατάσταση γιατί με το κατάλληλο styling μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Μέχρι στιγμής γνώριζες ότι για να δείχνεις ψηλότερη (άρα και αδύνατη) πρέπει να φοράς πέδιλα, γόβες και γενικά οτιδήποτε ξεπερνάει τους 8 πόντους σε τακούνι. Δεν λέω, σωστή επιλογή! Τι γίνεται όμως όταν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σε έχουν κουράσει, αλλά ταυτόχρονα δεν θες να τα αποχωριστείς γιατί δεν θες να μειώσεις πόντους από το ύψος και το στιλ σου; Υπάρχει λύση λοιπόν και χωρίς αυτά. Παρακάτω θα βρεις εφτά συμβουλές και στιλιστικούς συνδυασμούς για να δείχνεις πιο ψηλή, χωρίς να έχεις ανάγκη τις γόβες σου. Ακόμα και αν ανήκεις στην κατηγορία των petite, να είσαι σίγουρη πως θα δεις τη διαφορά αν ακολουθήσεις αυτά τα έξυπνα μυστικά. Γιατί όπως συνηθίζω να λέω… Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

1. Τόνισε τη μέση σου
Μια ζώνη είναι αρκετή για να κάνει… μαγικά! Φόρεσέ τη στη μέση, με φορέματα, φούστες και παντελόνια και αμέσως θα παρατηρήσεις τη διαφορά. Το συγκεκριμένο styling tip θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τα πόδια σου είναι αρκετά πιο ψηλά, από ότι στην πραγματικότητα. Δεν σε έπεισα; Στη συγκεκριμένη φωτογραφία που είναι και το παράδειγμά μας, απεικονίζεται το γνωστό it girl, Miroslava Duma, φορώντας ένα look με τονισμένη μέση. Αυτό που πρέπει να σημειώσω είναι ότι η ίδια φτάνει μετά βίας το 1,45cm. Εσύ αντιλαμβάνεσαι από τη φωτό ότι το ύψος της είναι αυτό; Και όμως! Μια ζώνη ήταν αρκετή για να της προσφέρει extra πόντους.

2. Προτίμησε τα point toe shoes
Στην επόμενη αγορά που θα κάνεις, σκέψου πολύ σοβαρά την εκδοχή των point toe. Τα μυτερά παπούτσια στο χρώμα του δέρματος, ακόμα κι αν είναι flat, θα κάνουν τα πόδια σου να φαίνονται πιο ψηλά, καθώς δεν θα φαίνονται έντονες λεπτομέρειες που θα “κόβουν” το πόδι… αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Μπορείς να τα συνδυάσεις εύκολα με παντελόνια, φούστες και φορέματα, σε οποιαδήποτε γραμμή και ύφος, ή ακόμα και στο γραφείο με το κοστούμι σου.

3. Δοκίμασε μια ψηλόμεση παντελόνα
Ναι οκ! Μπορεί η Gigi που βλέπεις στη φωτό να είναι αρκετά ψηλή και μην χρειάζεται extra ύψος στη σιλουέτα της, αλλά η ίδια με μια stylish εμφάνισή της μας έδωσε ένα έξυπνο trick… για όσες δεν έχουμε αναλογίες μοντέλου. Το μυστικό σου όπλο γίνεται αυτήν τη φορά η αγαπημένη σου παντελόνα. Σίγουρα τη θέλουμε σε ψηλόμεση γραμμή και αρκετά μακριά, ώστε να καλύπτει το παπούτσι. Με αυτό το κόλπο σίγουρα τα πόδια σου θα φαίνονται πιο ψηλά κι εσύ στιλάτη.

4. Πόνταρε στις σωστές ρίγες
Ξέρουμε πολύ καλά ότι το “παιχνίδι” με τις ρίγες μπορεί να αποβεί καταστροφικό ή επιτυχημένο. Εμείς θα τις χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας λοιπόν και θα τις κάνουμε τον απόλυτο σύμμαχο για να φαινόμαστε αρκετά πιο ψηλές. Καταρχήν, σε περίπτωση που είσαι αρκετά petite βγάλε από το μυαλό σου τις οριζόντιες ρίγες. “Φίλος” μας είναι ξεκάθαρα οι κάθετες και πιο συγκεκριμένα σε παντελόνια, φούστες ή φορέματα. Η επιλογή αυτή θα δημιουργήσει το ιδανικό illusion που αναζητούμε και αυτόματα θα προσθέσει αρκετούς πόντους στη σιλουέτα σου. Άσε που κάνει και το σώμα να φαίνεται πιο αδύνατο…

5. Επένδυσε σε ένα μακρύ κιμονό
Μιας και ο καιρός καλυτερεύει, ήρθε η ώρα επιτέλους να αποχωριστείς το χειμερινό σου jacket και να καλυφθείς με κάτι πιο ανάλαφρο. Σίγουρα πρώτο στις επιλογές σου είναι το κιμονό, μόνο που αν θες να φαίνεσαι πιο ψηλή επέλεξε ένα σε maxi γραμμή. Ταιριάζει τέλεια με παντελόνια, bohemian styling αλλά και looks σε casual ύφος.

6. Ακόμα και τα medium heel shoes κάνουν τη διαφορά
Ξέρω ότι τα ψηλοτάκουνα σε κούρασαν λίγο, ειδικά αν είσαι από αυτές που τα φορούν και τις πρωινές ώρες. Από την άλλη δεν μπορείς να τα αποχωριστείς γιατί νιώθεις μια παραπάνω αυτοπεποίθηση όταν τα φοράς, καθώς δίνουν extra πόντους στο ύψος σου. Υπάρχει τρόπος όμως να δείχνεις πιο ψηλή και να είσαι πιο άνετη, επιλέγοντας παπούτσια με μεσαίου ύψους τακούνι. Είναι ένα από τελευταία trends που αγαπάμε γιατί μας προσφέρουν την ιδανική άνεση, χωρίς να αφαιρούν πόντους από το στιλ και το ύψος μας.

7. Παίξε με τη… μονοχρωμία
Ξεκινάμε με τα βασικά. Η μονοχρωμία είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο στόχο μας. Ξέρεις αυτόν το στόχο που θέλουμε να φαινόμαστε πιο ψηλές. Διάλεξε το αγαπημένο σου χρώμα (μαύρο, ροζ, γήινα) και φόρεσέ το από την κορυφή έως τα νύχια. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα σου θα φαίνεται πιο καλλίγραμμο και φυσικά με extra πόντους, καθώς θα επικρατεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο look σου.


Read More

And More