Στιλιστικοί προβληματισμοί: Τι να φορέσεις τη “μεταβατική περίοδο” που ο καιρός και οι τάσεις αλλάζουν

Μπορεί να μην το έχουμε νιώσει έντονα ακόμα, αλλά οσονούπω η θερμοκρασία θα αρχίσει να μειώνεται. Επίσης, μπορεί ακόμα να μην θέλουμε να αποχαιρετήσουμε το καλοκαιρινό styling και τα trends, αλλά θα αναγκαστούμε. Τα καλοκαιρινά σορτς καλό θα ήταν να μπαίνουν στην ντουλάπα σιγά – σιγά και τα σανδάλια πρέπει να αποθηκευτούν στο πατάρι. Το summer style δεν ενδείκνυται για αυτήν την εποχή στην πόλη, πόσο μάλλον στο γραφείο ή τις βραδινές εξόδους. Ώρα να κάνουμε μια μικρή ανανέωση, λοιπόν, με items που θα “μεταβιβάσουν” το στιλ μας από τη μια εποχή στην άλλη με τον καλύτερο τρόπο.

Βασικά, αυτή είναι η περίοδος με τα περισσότερα στιλιστικά διλήμματα και προβληματισμούς. Δεν ξέρεις τι παπούτσια να φορέσεις, τι να “ρίξεις” στους ώμους σου, πως να ολοκληρώσεις το look σου. Γενικά είσαι μπερδεμένη. Για αυτό αποφάσισα να σου παρουσιάσω μερικά βασικά items που θα φορέσεις τώρα, αλλά και την περίοδο προς το χειμώνα. In fashion items που πρέπει να έχεις (μπορεί να τα έχεις κιόλας) στην ντουλάπα σου, για να ξεκινήσει σωστά, μα πάνω από όλα στιλάτα η νέα σεζόν. Φυσικά, κάτω από κάθε item θα βρεις και τις συμβουλές μου.


Ρομαντικό πουκάμισο

Είναι αέρινο, καλύπτει τα χέρια, αλλά δεν σε κάνει ούτε να σκας από τη ζέστη, ούτε και να κρυώνεις. Είναι ιδανικό για όλες τις ώρες, αλλά και για ιδιαίτερες περιστάσεις (τύπου γάμος ή βάφτιση). Μπορείς να το φορέσεις στο γραφείο με office pants ή ζιπ κιλότ, αλλά και με denim items. Μην φοβηθείς να του δώσεις το δικό σου, προσωπικό στιλ.


Ζιπ κιλότ

Ένα κομμάτι που αγαπάμε πολύ και που φοράμε πλέον κάθε σεζόν. Μπορείς να συνδυάσεις την αγαπημένη σου ζιπ κιλότ με ένα ελαφρύ μακρυμάνικο τοπ και γόβες ή για πιο casual style με ένα t-shirt και flat shoes. Ξέρεις ήδη ότι είναι ένα κομμάτι που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, οπότε μην το φοβηθείς και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς.


Τζιν φούστα

Αν θα έπρεπε να δώσουμε έναν χαρακτηρισμό σε αυτήν την περίοδο, σίγουρα θα την ονομάζαμε denim. Ναι, τώρα τα denim έχουν την τιμητική τους. Μπορείς φυσικά να φορέσεις την αγαπημένη σου denim φούστα με ένα ελαφρύ πλεκτό και slippers. Κάνε έτσι μια cool εμφάνιση στο γραφείο και έπειτα για καφέ.


Σακάκι

Ιδανικά θέλουμε ένα σακάκι σε έντονο χρώμα. Έτσι, για να κάνεις τη διαφορά! Το φοράς κανονικά με τζιν παντελόνι και τοπ ή με office look. Τα χρώματα που πρέπει να επιλέξεις σε σακάκι είναι ροζ ή κόκκινο σύμφωνα με την άποψή μας, μιας και μιλάμε για δύο must χρώματα της επόμενης σεζόν. Εννοείται πως τα φοράς all day.


Midi φόρεμα

Αν είχες διαβάσει το θέμα μου με τα hot trends της νέας σεζόν, σίγουρα θα είχες προσέξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των midis, τα οποία μας έκαναν να ξεχάσουμε για λίγο το μικρό μαύρο φόρεμα. Αν είχες αποκτήσει για τις διακοπές σου ένα midi φόρεμα με prints ή αν έχεις σκοπό να πάρεις ένα, τότε φόρεσέ το με oxfords, sneakers ή high heels. Σίγουρα όχι όμως με σανδάλια.


Slippers

Μια καλή επιλογή παπουτσιού αυτήν την περίοδο είναι τα slippers. Τα αγαπάμε εμείς, τα αγαπούν οι σταρ, τα αγαπούν και οι σχεδιαστές. Πλέον θα βρεις παντού στην αγορά και έχεις τη δυνατότητα να τα φορέσεις και με κοστούμι. Γενικά μπορούν να ενταχθούν σε κάθε στιλ και να σε αποτρέψουν από την επιλογή των “πολυφορεμένων” ballet shoes.


Ψηλοτάκουνα mary janes

Αν θέλεις να αφήσεις τα αγαπημένα σου πέδιλα στην ντουλάπα, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα mary janes. Έχουν λίγο ρομαντικό και λίγο vintage style, αλλά και μια ιδιαίτερη ικανότητα να αναδεικνύουν τη θηλυκότητα. Είναι σίγουρα τα παπούτσια που μπορείς να φορέσεις στο γραφείο και έπειτα στο μπαράκι.


Σαλοπέτα

Λέμε ναι στην σαλοπέτα (μπλε ή μαύρη) και αυτήν την περίοδο. Θέλεις να τη φορέσεις στη βόλτα; Ανάδειξέ την με ένα ρομαντικό τοπ και sneakers. Θέλεις να τη φορέσεις το βράδυ; Κράτησε το τοπ και πρόσθεσε ένα ζευγάρι γόβες ή mary janes, όπως σου προανέφερα.


Chain bag

Αυτήν την εποχή κατά πάσα πιθανότητα σκέφτεσαι να αγοράσεις μια τσάντα, μιας και η καλοκαιρινή σου bag δεν αρμόζει πλέον στα look σου. Αν θέλεις λοιπόν κάτι all day, επέλεξε μια μεσαίου μεγέθους chain bag που θα μπορείς να την κρεμάς στον ώμο και να τη φοράς από το γραφείο, μέχρι τον καφέ και το ποτό.

Μαντήλι

Αυτό το μαντήλι που φορούσες στο κεφάλι όλο το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να του αλλάξεις θέση. Βάλε το ξανά στο λαιμό. Α) για να προσθέσεις λίγο χρώμα και στιλ στα σύνολά σου και Β) για να προστατέψεις το γυμνό σου λαιμό από το φθινοπωρινό και δροσερό αεράκι.

Πυτζάμα τοπ

Το πυτζάμα τοπ είναι ότι πρέπει για αυτήν την εποχή. Μπορείς να το φορέσεις σαν πανωφόρι με ένα lingerie top ή ένα t-shirt, ή μπορείς να το φορέσεις σαν τοπ με ένα office pants και ένα bralette από μέσα.

Read More

And More