Συμβουλές για να “πετύχεις” τη μονοχρωμία αυτήν τη σεζόν!

Αγαπητή μου αναγνώστρια, θέλω να ξεκινήσω το σημερινό θέμα λέγοντάς σου το εξής: θα κάνουμε ένα break από τις στιλιστικές συμβουλές και ιδέες που σου δίνουμε για γιορτινά σύνολα στην καρδιά των Χριστουγέννων και θα επιστρέψουμε ξανά στην καθημερινότητα, εκεί δηλαδή που όλα είναι λίγο πιο απλά και στιλιστικά πιο εύκολα.

Από τον Αύγουστο είχα ξεκινήσει να σου παρουσιάζω τις τάσεις του Χειμώνα για να είσαι ενημερωμένη και να κάνεις το σωστό shopping, αποφεύγοντας λάθη και παγίδες. Μια από τις πιο ιδιαίτερες και ταυτόχρονα “ευκολοφόρετες” τάσεις, ήταν και η μονοχρωμία. Σίγουρα την έχεις δει σε catwalks, street styles και σε πολλές διάσημες που την υιοθετούν στις καθημερινές και glam εμφανίσεις τους.

Μέχρι στιγμής και όλα αυτά τα χρόνια φορούσαμε κυρίως total black. Ναι, κι αυτό μονοχρωμία θεωρείται. Φέτος όμως, τα trends μας θέλουν πιο ευφάνταστες και εντυπωσιακές και μας προτείνουν να δημιουργήσουμε σύνολα που να απαρτίζονται από πιο φωτεινά χρώματα, με βασικούς πρωταγωνιστές το total red ή pink, το μπλε, το neutral ή και το total denim.

Δεν θα σου το κρύψω, αλλά πιστεύω ότι αυτή η τάση είναι σούπερ και θεωρώ ότι κι εσένα σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αν θέλεις φρέσκες ιδέες για monochromatic looks, πληροφορίες για το πως θα αποφύγεις τις παγίδες και tips για να προσπεράσεις το boring αποτέλεσμα, μετακινήσου προς τα κάτω γιατί αυτό το θέμα το αφιερώνω σε εσένα!

Η μονοχρωμία μπορεί να αποτελέσει ένα ευφάνταστο σύνολο, εάν παίξεις με υφές και διάφορα style. Για παράδειγμα, ένα πράσινο πουλόβερ κι όμως μπορεί να συνδυαστεί με μια πράσινη formal φούστα με παγιέτες και αμέσως να έχεις ένα wow αποτέλεσμα.

Όπως σου ανέφερα, μονοχρωμία είναι και το neutral. Μας αρέσει γιατί πολύ δύσκολα μπορεί να μας απογοητεύσει, ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει έναν chic αέρα και μια αίγλη, χωρίς να κάνουμε κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Μπορείς λοιπόν, να το επιλέξεις σε κοστούμι ή οποιοδήποτε item επιθυμείς εσύ. Ταιριάζει τέλεια με αξεσουάρ σε γήινες αποχρώσεις, αλλά και πιο έντονα χρώματα καθώς είναι αρκετά ουδέτερο.

Το φορέσαμε το καλοκαίρι, θα το φορέσουμε και το χειμώνα. Αν ανήκεις στις φανατικές του millennial pink είσαι πολύ τυχερή, καθώς αυτό το look είναι must και ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη. “Πάντρεψε” μεταξύ τους διαφορετικές αποχρώσεις του ροζ και ανάδειξε με την προσωπικότητά σου αυτό το αγαπημένο χρώμα.

Όσο κι αν πιστεύεις ότι το total white θυμίζει μόνο καλοκαίρι, τόσο τα street styles θα σε διαψεύδουν. Μπορείς να φορέσεις total white look με λευκά αξεσουάρ ή να χρησιμοποιήσεις αυτό το σύνολο σαν “καμβά” για να συνδυάσεις τα πολύχρωμα και ευφάνταστα παπούτσια και τσάντες που έχεις στην ντουλάπα σου. Κάπου εδώ όμως θα χρειαστώ την προσοχή σου. Όταν πας να συνδυάσεις το λευκό με εκρού ή με ένα φθαρμένο λευκό, τσέκαρε πρώτα στον καθρέφτη αν είναι οκ γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αποτέλεσμα να μην είναι σωστό. Θέλουμε ίδιες ακριβώς αποχρώσεις του λευκού.

Το μπλε είναι ένα αγαπημένο χρώμα και σίγουρα μπορείς να το φορέσεις από την κορυφή έως τα νύχια σε διάφορες αποχρώσεις. Από το πιο παστέλ δηλαδή, μέχρι το πιο σκούρο. Επιπλέον, μπορείς να “μπλέξεις” αυτά τα χρώματα έχοντας σαν βασικό κομμάτι το αγαπημένο σου jeans, μιας και θεωρείται κι αυτό μπλε. Τέλος, και το total denim look είναι μια ιδιαίτερη μονοχρωμία που θα σου επιτρέψει να συνδυάσεις τα extravagant αξεσουάρ σου.

Η τάση που μας απασχόλησε περισσότερο από κάθε άλλη φέτος, είναι το total red. Τη φορά πρωί, τη φοράς και βράδυ. Αν θέλεις ακόμα πιο σούπερ αποτέλεσμα, μπορείς για παράδειγμα να επιλέξεις ένα κόκκινο vinyl ή sequin item μέσα στο σύνολο. Τέλος, μην ξεχνάς ότι και τα κόκκινα αξεσουάρ έχουν την τιμητική τους, οπότε ήρθε η ώρα να τα φορέσεις.

Το total grey είναι για τις περισσότερες σαν το total black. Εύκολο, safe και στιλάτο! Ενδείκνυται κυρίως για daily εμφανίσεις και μπορείς να συνδυάσεις πολλές αποχρώσεις του γκρι μεταξύ τους. Σε αξεσουάρ μπορείς να διαλέξεις το ίδιο χρώμα ή να χρησιμοποιήσεις μαύρα, λευκά, χρωματιστά. Ταιριάζουν όλα!

Τέλος, αποφάσισα να σου δείξω ένα total nude look σε glam αισθητική, με σκοπό να πάρεις ιδέες για τα festive look σου. Αν έχεις βαρεθεί να φοράς στις γιορτές κόκκινο, μαύρο, μεταλλικά, το nude είναι ότι πρέπει για εσένα και ιδού το αποτέλεσμα. Μην διστάσεις να φορέσεις λοιπόν, ακόμα και ένα μάξι φόρεμα με ένα μακρύ παλτό στο ίδιο χρώμα.

Read More

And More