Τα καλύτερα looks για να αντεπεξέλθεις με στιλ στον καύσωνα… ακόμα κι αν είσαι στην πόλη

Αρχές Ιουλίου: ο καιρός έχει ξεκάθαρα τρελαθεί και το κλίμα στην Ελλάδα μοιάζει περισσότερο με τροπικό, παρά με μεσογειακό! Τέλη Ιουλίου: ο καιρός συνεχίζει τις τρέλες του και από εκεί που μια έβρεχε, μια έβγαζε ήλιο, πλέον αποφάσισε να κάνει καύσωνα. Και όχι απλά καύσωνα, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς έχει σκοπό να ακουμπήσει τους 43°C. Η φάση δηλαδή θυμίζει Ντουμπάι! Και όλο αυτό σε έχει μπερδέψει στιλιστικά. Λογικό! Δεν ξέρεις τι να φορέσεις, πως θα καταφέρεις να αντεπεξέλθεις στη ζέστη χωρίς να χάσεις το στιλ σου, πως θα αντιμετωπίσεις την υψηλή θερμοκρασία χωρίς να βγεις ημίγυμνη στους δρόμους και πολλά ακόμα…

Εμείς στο Tlife έχουμε σκοπό να σε βοηθήσουμε! Παρακάτω θα βρεις street styles με βασικά κομμάτια του καλοκαιριού και σου εξηγούμε πως θα τα συνδυάσεις έτσι ώστε να είσαι και στιλάτη και δροσερή!

Πριν περάσουμε όμως σε αυτό το κομμάτι, θέλω πρώτα να σου τονίσω κάτι! Γενικά, ξέχνα για λίγο τα denim παντελόνια, τα βαριά υφάσματα ή αν μπορείς τα συνθετικά textures που και σε ιδρώνουν και προκαλούν δυσοσμία, ακόμα και αν έχεις φορέσει αποσμητικό ή ακριβό άρωμα. Επέλεξε αέρινα υφάσματα που θα σε “δροσίζουν”. Μια ακόμα συμβουλή είναι να αποφύγεις το μαύρο γιατί “τραβάει” τη θερμότητα. Οκ, το ξέρω ότι το αγαπάς αλλά καλό είναι να το φοράς εκείνες τις ημέρες που ξέρεις ότι θα έχεις συνεχώς τη συντροφιά του κλιματιστικού (τύπου στη δουλειά, στον καφέ, στο αμάξι).

Η μίνι φούστα είναι ένα κομμάτι που αγαπάς και φοράς κάθε σεζόν. Για να αντιμετωπίσεις τη ζέστη φόρεσέ την με ένα crop top και εσπαντρίγιες. Στο συγκεκριμένο look ταιριάζει πολύ μια ψάθινη τσάντα. Για σένα που δεν μπορείς να αποχωριστείς την τζιν φούστα, παρόλο που είναι λίγο βαρύ το ύφασμα, επέλεξε ένα αέρινο τοπ και θηλυκά αξεσουάρ και πίστεψέ με, μπορείς να πας ακόμα και στο γραφείο έτσι.

Σε περίπτωση που θες να φορέσεις μια φούστα σε midi γραμμή, μπορείς αρκεί να είναι loose η γραμμή. Δηλαδή, μην επιλέξεις pencil! Οι στιλιστικοί συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι αρκετοί. Μπορείς να τη φορέσεις με πέδιλα και crop ή lingerie top και να είσαι κομψή. Για πιο island styling, μπορείς να τη φορέσεις με flat σανδάλια και ένα καπέλο για να προστατευτείς από τον ήλιο.

Το μίνι φόρεμα είναι ότι πρέπει για αυτήν την περίοδο. Πάλι το επιλέγεις σε μια γραμμή που να σε διατηρεί δροσερή και το συνδυάζεις με platform shoes ή chic flat sandals. Εναλλακτικά, μπορείς να διαλέξεις μια πουκαμίσα και να τη φορέσεις με sneakers για πιο urban styling.

Συνεχίζουμε με το midi φόρεμα. Μπορείς να διαλέξεις ένα θηλυκό και loose φόρεμα και να το συνδυάσεις στη βόλτα σου με sneakers. Μην το φοβηθείς! Θα νιώσεις cool ακόμα και αν η θερμοκρασία έχει ακουμπήσει τους 40. Επιπλέον, μια καλή επιλογή είναι και τα midi φορέματα από λίνο ύφασμα που ταιριάζουν τέλεια με chic αξεσουάρ. Με αυτό το styling μπορείς να πας και στο γραφείο.

Το σορτς και ειδικά το denim είναι ένα item που με δυσκολία το φοράς στη δουλειά. Αν όμως το συνδυάσεις με ένα πουκάμισο από καλό ύφασμα και mules μπορείς άνετα να το χαρείς και στη δουλειά, μα πάνω από όλα να είσαι δροσερή. Αν έχεις ένα λινό σορτς είναι πολύ καλή επιλογή για τη ζέστη. Μπορείς να το αναδείξεις με loose κομμάτια και να πας στο κέντρο της πόλης και στη συναυλία.

Από την άλλη, μπορείς να επιλέξεις ένα ολόσωμο σορτς (playsuit) σε αέρινο στιλ. Καλό είναι να το φορέσεις στη βόλτα και όχι στη δουλειά. Μπορείς να το συνδυάσεις με καπέλο και σανδάλια ή με μια δερμάτινη τσάντα και χρυσά αξεσουάρ. Το αποτέλεσμα; Χωρίς πολλά – πολλά θα είσαι στιλάτη και δεν θα νιώσεις τόσο ζεστή από τη θερμοκρασία.

Η αγαπημένη μας ζιπ κιλότ είναι ότι πρέπει για τη ζέστη. Μπορείς άνετα να συνδυάσεις με ένα crop top από βαμβακερό ύφασμα και σανδάλια για ή εναλλακτικά με ένα lingerie top και sneakers. Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι στιλάτη και δροσερή με τις αέρινες γραμμές.

Για εσένα που θες να φορέσεις κάτι σε στιλ παντελόνι, αλλά όχι ζιπ κιλότ, μια καλή επιλογή είναι το harem pants. Είναι στην ουσία αυτό το παντελόνι που τονίζει τη μέση, είναι σε loose γραμμή και στενεύει στον αστράγαλο. Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα λεπτό knit crop top και oxfords ή με ένα t-shirt και slides. Extra styling tip: Μπορείς να δέσεις κόμπο το t-shirt και να το κάνεις πιο κοντό.

Ολοκληρώνουμε το σημερινό και τόσο χρήσιμο θέμα με την ολόσωμη φόρμα. Απέκλεισε την εκδοχή της στενής jumpsuit που επέλεγες τόσο καιρό και πόνταρε σε κάτι πιο loose που μπορείς να συνδυάσεις με flat πέδιλα αλλά και mules. Για εσένα που δεν μπορείς να αποχωριστείς τη σαλοπέτα ούτε το καλοκαίρι, σου προτείνουμε να αφήσεις για λίγο στην άκρη αυτήν που έχεις σε denim ύφασμα και να επιλέξεις μια από λινό. Τη συνδυάζεις με sneakers και t-shirt ή αν θέλεις μόνο με ένα bralet.

Read More

And More