Tips που θα προστατεύσουν την τσάντα σου!

Είμαστε πιο πρόθυμες να επιδείξουμε μια όμορφη τσάντα με υπογραφή διάσημου σχεδιαστή από περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της ντουλάπας μας, και δικαιολογούμε την μεγάλη χρηματική επένδυσή μας, λέγοντας, “Λοιπόν, αυτή θα μου κρατήσει για χρόνια»…

Αυτό λοιπόν μας φέρνει στο σημερινό μας θέμα: Να μάθουμε πώς να διατηρήσουμε και να φροντίσουμε σωστά αυτές τις αγαπημένες και πολύτιμες fashion αγορές μας. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να βεβαιωθούμε ότι οι λατρεμένες μας τσάντες θα διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση για τα επόμενα χρόνια.

Μετακινήσου προς τα κάτω για να δεις τα tips που συγκεντρώσαμε για να κρατήσεις κι εσύ την αγαπημένη σου τσάντα για πολύ ακόμα καιρό στην γκαρνταρόμπα σου!

1. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ

Θέλεις να θωρακίσεις το νέα σου τσάντα από διαρροές και λεκέδες προτού να συμβούν; Υπάρχουν ειδικά απωθητικά προιόντα για αυτό το σκοπό και για κάθε υλικό. Χρησιμοποιήσε τα προϊόντα τακτικά στις τσάντες που χρησιμοποιείς σε μεγάλο βαθμό. Φρόντισε να δοκιμάσεις το προιόν αρχικά σε ένα μικρό κομμάτι από την τσάντα για να βεβαιωθείς ότι δεν προκαλεί αποχρωματισμό.

2. ΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ

Πετάς την τσάντα σου σαν μια τυχαία σωρό στο κάτω μέρος της ντουλάπα σου; Λάθος! Η τσάντα σου θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση περισσότερο, αν αποθηκευτεί με το σωστό τρόπο, ιδανικά σε όρθια θέση μέσα στη βαμβακερή θήκη της ή σε μια μαξιλαροθήκη. Ποτέ μην την αποθηκεύεις σε πλαστική σακούλα που παγιδεύει την υγρασία στο εσωτερικό. Γέμισέ την με κασκόλ, πουλόβερ, ή χαρτί. Διάσχισε τις λαβές τη μία επάνω στην άλλη για να αποφευχθεί η φθορά της τσάντας και ξεκούμπωσε τυχόν αποσπώμενα λουριά για μακροχρόνια αποθήκευση.

3. ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΣΩΣΤΑ

Το πρώτο βήμα είναι να γνωρίζουμε με τι είδους λεκέ έχουμε να κάνουμε με, αφού θα μας υπαγορεύσει τη μέθοδο αφαίρεσης. Δες συγκεκριμένες τεχνικές παρακάτω!

Λεκέδες τροφίμων: Άπλωσε άσπρη κιμωλία και άφησέ την να καθίσει πάνω στο λεκέ τη διάρκεια της νύχτας. Βούρτσισε με ένα καθαρό πανί το πρωί.
Κηλίδες λαδιού: Βάλε καλαμποκάλευρο πάνω στο λεκέ αμέσως, τρίβοντας το για να δημιουργηθεί θερμότητα από την τριβή, και θα βοηθήσει το λάδι να απορροφηθεί. Αφαίρεσε τη σκόνη με ένα καθαρό πανί αφού προηγουμένως το τρίψεις ελαφρά -Μην το αφήσεις το να καθίσει πάνω στο λεκέ.
Λεκέδες από μελάνι: Αν ο λεκές είναι φρέσκος, χρησιμοποίησε μια λευκή γόμα για να σβήσεις αμέσως το σημείο, χωρίς να ασκήσεις πάρα πολύ πίεση, γιατί μπορεί το χρώμα να βγει. Αν το μελάνι έχει ήδη ποτίσει, θα χρειαστείς έναν επαγγελματία.
Λεκέδες νερού: Τις κηλίδες νερού, άφησέ τις να στεγνώσουν φυσικά, και πήγαινε την τσάντα σου σε έναν επαγγελματία για να τις αφαιρέσει.
Αφαίρεση οσμών: Τοποθέτησε μια πλαστική σακούλα γεμάτη με μαγειρική σόδα μέσα στην τσάντα σου. Κράτησε την μέσα στην τσάντα για μία ή δύο ημέρες για να απορροφήσει την οσμή.

4. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ

Χρησιμοποίησε θήκες για την αποθήκευση των καλλυντικών και των υγρών, για να προστατεύσεις την επένδυση της τσάντας σου από διαρροές και να την κρατήσεις οργανωμένη. Απόφυγε τα μηχανικά στυλό με κάθε κόστος, και επίλεξε στυλό με καπάκια αντ ‘αυτού. Για ακόμα καλύτερη προστασία βάλτα επίσης μέσα σε μια θήκη.

5. ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ

Προσπάθησε όσο μπορείς να κρατήσεις μακριά τα κοσμήματα και τα φερμουάρ που θα μπορούσαν να χαράξουν τα μεταλλικά υλικά της τσάντας σου. Επιπλέον υπάρχει στην αγορά μια γόμα, η οποία κάνει σπουδαία δουλειά στο να καθαίζει τα αμαυρωμένα μεταλλικά υλικά.

6. ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εδώ είναι μερικά tricks για την καθημερινή συντήρηση της τσάντας σου:

1. Απόφυγε να πιάνεις την τσάντα σου, αν τα χέρια σου είναι βρώμικα ή έχουν λοσιόν ή κρέμα σε αυτά.
2. Κράτησε την τσάντα σου μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
3. Χρησιμοποίησε μια βούρτσα για να καθαρίσεις και να αναβιώσεις το σουέτ.
4. Η τακτική χρήση της ενυδατικής κρέμας για δερμάτινα είδη θα κρατήσει το δέρμα λείο και χωρίς ρωγμές.
5. Καθάριζε την τσάντα σου σε εβδομαδιαία βάση (αν τη χρησιμοποιείς καθημερινά) με ένα μαλακό πανί.

7.ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ

Για τους πιο δύσκολους λεκέδες και τη φθορά απευθύνσου σε έναν επαγγελματία. Οι περισσότεροι επαγγελματίες επισκευής παπουτσιών, δουλεύουν και σε τσάντες. Θα την φροντίσουν για σένα, θα την καθαρίσουν, και θα αποκαταστήσουν το χρώμα, όπως απαιτείται. Αν η τσάντα σου δεν διαθέτει μεταλλικά πόδια στο κάτω μέρος, είναι σοφό να της προσθεσεις, αφού θα την προστατεύει από γρατζουνιές και βρωμιά.

Read More

And More