Tricks για να αντιμετωπίσεις τη ζέστη με τον πιο στιλάτο τρόπο

Το γνωστό ελληνικό στιχάκι “Ζέστη και νιώθω σέξι” (aka ραντεβού στην παραλία), φαντάζομαι πως το ξέρεις. Μόνο που αυτή η option ισχύει όταν βρισκόμαστε στην παραλία κυρίως. Ξέρεις, εκεί που αν νιώσεις δυσφορία τρέχεις αμέσως μέσα στη θάλασσα. Γιατί, αγαπητή μου αναγνώστρια, η ζέστη μόνο σέξι δεν μας κάνει να νιώθουμε. Αντιθέτως, ιδρώνουμε (πολύ), εκνευριζόμαστε και πολλές φορές θέλουμε απλά να πετάξουμε τα ρούχα μας στη μέση του δρόμου για να πάρουμε μια ανάσα. Ντάξει, αυτό δεν γίνεται!

Επειδή, λοιπόν, δεν παίζει να βγεις από το σπίτι χωρίς ρούχα και γενικά το θέμα διακοπές αργεί ακόμα, αποφάσισα να σου προτείνω μερικά στιλιστικά tricks που θα σε κρατήσουν δροσερή… και σίγουρα μακριά από την εφίδρωση! Χωρίς βέβαια να αφαιρούν στιλιστικούς πόντους από το αποτέλεσμα.

Οι παρακάτω συμβουλές είναι εξίσου απαραίτητες και για την πόλη, αλλά και για τις διακοπές. Αποθήκευσέ τες στο σκληρό σου δίσκο και θα με θυμηθείς!


Επέλεξε loose γραμμές

Όσο πιο φαρδύ, τόσο το καλύτερο. Όσο λιγότερο ύφασμα αγγίζει το σώμα σου, τόσο πιο δροσερή και άνετη θα νιώθεις. Ναι, πίστεψέ το! Το maxi φόρεμά σου θα σε διατηρήσει πιο δροσερή από το αγαπημένο σου σορτς.

Προτίμησε bralette και όχι σουτιέν

Γενικά οι μπανέλες, τα μαξιλαράκια και το σταθερό ύφασμα του κλασσικού σουτιέν δεν ενδείκνυται για αυτήν την εποχή. Το έχεις καταλάβει και μόνη σου φαντάζομαι. Για αυτό, λοιπόν, επέλεξε το στιλάτο και “ελαφρύ” bralette.

Φόρεσε τοπ με τρύπες

Όχι, δεν σου λέω να βγεις γυμνή στους δρόμους, αλλά στα περισσότερα καταστήματα θα βρεις αέρινα τοπ με τρύπες που μπορείς να συνδυάσεις με ένα bralette και να είσαι σούπερ. Και γιατί θα είσαι σούπερ; Γιατί ο αέρας θα περνάει ανάμεσα από τις τρύπες και εσύ θα νιώσεις πιο δροσερή.

Πες ναι στα φυσικά υφάσματα

Το βαμβάκι, για παράδειγμα, ή το μετάξι θα αφήσουν το δέρμα σου να αναπνέει, σε αντίθεση με τον πολυεστέρα. Είναι επίσης ιδανικά γιατί απορροφούν τον ιδρώτα και στεγνώνουν πιο γρήγορα, κάτι που σημαίνει ότι θα νιώσεις ιδρωμένη μόνο για μερικά λεπτά.

Απόφυγε τα διακοσμητικά στοιχεία στα ρούχα

Τα περισσότερα ρούχα διακοσμούνται με βαριές παγιέτες και μεταλλικά στοιχεία που συνήθως δεν αφήνουν το ρούχο να ανεμίζει και το “κολλούν” πάνω στο σώμα σου. Το αποτέλεσμα; Να ζεσταίνεσαι πολύ! Αν θες να είσαι στιλάτη και ξεχωριστή, μπορείς να επιλέξεις τα prints και όχι τα παραπάνω.

Φόρεσε καπέλο

Ένα καπέλο, κατά προτίμηση oversized, θα σε βοηθήσει αρκετά. Θα δημιουργήσει την απαραίτητη σκιά γύρω από το σώμα σου, με αποτέλεσμα να διατηρείται η θερμοκρασία σου σε φυσιολογικά πλαίσια.

Κράτησε τσάντες σε mini μέγεθος

Και αναρωτιέσαι τώρα τι λέω. Θα σου εξηγήσω αμέσως. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις σε μια ζεστή μέρα είναι ένα τεράστιο backapck που είναι κολλημένο στην πλάτη σου ή μια τεράστια tote bag που είναι κολλημένη στα πλευρά σου. Επέλεξε μια μίνι τσάντα που θα κρατάς απλά με το χέρι σου και δεν θα έχει αχρείαστα πράγματα μέσα που θα σε κουράζουν με το βάρος τους και θα σπαταλούν την ενέργειά σου.

Έχε πάντα μαζί σου ένα φουλάρι

Και λες: “Μα καλά, φουλάρι;”. Ναι φουλάρι. Μπορείς να το τοποθετήσεις στο σβέρκο σου για να μην ιδρώνουν τα μαλλιά σου ή να καλύψεις τους ώμους σου σε περίπτωση που ο ήλιος σε καίει.

Απόφυγε τα αμάνικα

Κάλυψε το δέρμα σου από τον ήλιο και κράτησέ το δροσερό. Η άμεση επαφή του ηλιακού φωτός με την επιδερμίδα, δεν βλάπτει μόνο το δέρμα σου, αλλά αυξάνει και τη θερμοκρασία του σώματος. Δεν είναι τυχαίο που στην έρημο φορούν κελεμπίες… : P

Επέλεξε ανοιχτά χρώματα

Τα σκούρα χρώματα απορροφούν το φως και μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις δυσφορία. Σε αντίθεση με τα ανοιχτά χρώματα που αντανακλούν το φως και θα σε κρατήσουν δροσερή.

Φόρεσε τα ιδανικά κοσμήματα

Τα σκουλαρίκια είναι ωραία γιατί δεν αγγίζουν το δέρμα σου, σε αντίθεση με τα βραχιόλια, τα κολιέ και τα δαχτυλίδια. Σκέψου πόση δυσφορία νιώθεις, όταν η θερμοκρασία ακουμπάει τους 40 και το κολιέ έχει κολλήσει στο λαιμό σου.

Read More

And More