Τζιν φούστα: Στιλιστικές ιδέες για να αναδείξεις έξυπνα αυτό το κομμάτι και να εντυπωσιάσεις

Η denim φούστα έχει κάνει δυναμικό comeback τα τελευταία χρόνια και η αλήθεια είναι ότι σπάνια μπορούμε να την αποχωριστούμε στις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις. Είτε είναι σε mini, είτε είναι σε midi ή και maxi γραμμή. Αυτό το πολυαναμενόμενο κομμάτι, λοιπόν, έχει σκοπό να δώσει το παρών και φέτος κι εμείς από τη μεριά μας είμαστε έτοιμες να του δώσουμε νέο στιλ, ύφος και πνοή. Πως; Παίρνοντας ιδέες από τα αγαπημένα μας street styles του εξωτερικού και τους συνδυασμούς που επέλεξαν τα fashion girls.

Προς τα κάτω, από ότι κατάλαβες, θα βρεις μερικές εμφανίσεις που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου. Οι στιλιστικές ιδέες δεν σταματούν μόνο στις casual εμφανίσεις, αλλά “περνούν” στα chic και office σύνολα με την αγαπημένη μας denim skirt να κλέβει την παράσταση. Και όλα αυτά για να συνδυάσουμε έξυπνα και με ενημερωμένο τρόπο το πιο βασικό κομμάτι της καλοκαιρινής μας ντουλάπας…

Ξεκινάμε με τα βασικά! Η τζιν φούστα μπορεί να λάβει εξ’ ολοκλήρου casual ύφος, αρκεί να τη συνδυάσεις με τα σωστά κομμάτια. Αν είσαι λάτρης του rock & roll στιλ τότε προτίμησε ένα μαύρο τοπ και biker boots (μην τα φοβηθείς το καλοκαίρι). Εναλλακτικά και αν είσαι “skater girl” κράτησε το μαύρο τοπ και φόρεσε τα αγαπημένα σου μαύρα ή λευκά sneakers.

Φέτος το καλοκαίρι σου κάναμε “πλύση εγκεφάλου” γι’ αυτό το πουκάμισο με τις κόκκινες ρίγες, που μοιάζει λίγο και με ανδρικό. Μπορείς, λοιπόν, άνετα να το φορέσεις με τζιν φούστα σε μπλε ή λευκό χρώμα και να δημιουργήσεις στιλάτα outfits για την πόλη ή το νησί. Μπορείς να δέσεις μια μπαντάνα στο λαιμό και να ολοκληρώσεις με τις αγαπημένες σου εσπαντρίγιες.

Όταν τα mules συνάντησαν τη midi φούστα, μπορείς να δεις και μόνη σου ότι το αποτέλεσμα είναι σούπερ. Μπορείς απλά να επιλέξεις ένα minimal top και την αγαπημένη σου τσάντα σε neutral χρώμα. Ολοκληρώνεις με ένα skinny scarf στο λαιμό ή ένα ζευγάρι ιδιαίτερα σκουλαρίκια.

Συνεχίζουμε με τη μίνι τζιν φούστα και το πουκάμισο. Μια τέλεια ιδέα είναι να ανοίξεις τα κουμπιά και τοποθετήσεις το πουκάμισο στους ώμους σαν off shoulder. Το styling tip που ακολουθούν οι σταρ και τα ενημερωμένα κορίτσια είναι να αφήσεις το πουκάμισο να φαίνεται κάτω από τη φούστα. Επιπλέον, μπορείς να συνδυάσεις τη τζιν φούστα με την πιο must τάση της σεζόν. Αναφέρομαι φυσικά στα τοπ με statement sleeves.

Οι σταρ και τα fashion girls ποντάρουν στο total denim look. Βλέπουμε την Rihanna και την Olivia Palermo να φορούν τζιν πουκάμισο και φούστα με high heels, όπως γόβες και πέδιλα, ενώ τα πιο cool girls ολοκληρώνουν το look τους με μπαντάνα στο λαιμό ή σανδάλια για πιο island looks.

Αν κάπου στην ντουλάπα σου έχεις μια midi τζιν φούστα με σκίσιμο ή κουμπιά, συνέχισε να διαβάζεις. Καταρχήν, δεν χρειάζεται να την αναδείξεις μόνο με ψηλοτάκουνα. Μπορείς να τη φορέσεις με sneakers αλλά και slippers για πιο fresh αποτέλεσμα. Αν από την άλλη θες να φορέσεις τα αγαπημένα σου high heels μπορείς να επιλέξεις γόβες ή και πέδιλα κι ένα πουκάμισο της επιλογής σου.

Υπάρχει περίπτωση να έχεις ή να θες να αποκτήσεις μια denim full skirt. Και πολύ καλά θα κάνεις. Μπορείς να τη φορέσεις με ένα casual – ethnic look, όπως sneakers, t-shirt, μια ψάθινη τσάντα κι ένα μαντήλι στα μαλλιά, ή εναλλακτικά με ένα τοπ και strappy sandals, για office outfit.

Ακόμα και αν η denim φούστα σου έχει σκισίματα, είναι φθαρμένη και ξεβάμματα, μην διστάσεις να την αναδείξεις με κομψή αισθητική. Μπορείς να επιλέξεις ένα lace top ή και ένα πουκάμισο με μαύρα αξεσουάρ. Ιδανική επιλογή είναι οι point toe pumps και η αγαπημένη σου tote.

Λίγο πιο πάνω σου έκανα λόγο για την denim φούστα και το ριγέ ή λευκό πουκάμισο. Τώρα την τιμητική τους έχουν τα 70s και τα ιδιαίτερα πουκάμισα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σε περίπτωση που έχεις ένα πουκάμισο με 70s prints μπορείς να το συνδυάσεις με τη denim φούστα σου, αρκεί να είναι σε σκούρο μπλε χρώμα. Σε αυτό το outfit ταιριάζουν τέλεια τα oversized στρογγυλά γυαλιά ηλίου. Αν από την άλλη έχεις ένα πουκάμισο σε ιδιαίτερη γραμμή, ακολούθησε τον ίδιο συνδυασμό και ολοκλήρωσε με γούνινα slides.

Συνεχίζουμε με δύο looks, σε λίγο πιο island style. Επειδή σίγουρα θα πάρεις αυτή τη φούστα μαζί σου στις διακοπές, μπορείς να την ευχαριστηθείς με τους εξής τρόπους. Σαν πρώτη επιλογή έχεις το αέρινο top, τα flat σανδάλια και μια mini bag. Ενώ σαν δεύτερη επιλογή μπορείς να τη συνδυάσεις με ένα navy blue top, εσπαντρίγιες και μια ψάθινη τσάντα.

Ολοκληρώνουμε με τη maxi τζιν φούστα. Δεν είναι απαραίτητο να τη συνδυάσεις με ψηλοτάκουνα. Αν βέβαια θέλεις, μπορείς να επιλέξεις χρωματιστά πέδιλα ή clogs. Σε τοπ προτίμησε μια μαρινιέρα για να είσαι safe και στιλάτη. Σε καθημερινά looks μπορείς να κρατήσεις μια tote, ενώ σε πιο απογευματινές εμφανίσεις επέλεξε ένα μεγάλο clutch.

Read More

And More