Azzedine Alaia: Πέθανε ο καταξιωμένος σχεδιαστής σε ηλικία 77 ετών

Οραματιστής, ασυμβίβαστος, επιλεκτικός! Τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν τον καταξιωμένο σχεδιαστή Azzedine Alaia, ο οποίος πέθανε λίγες ώρες πριν, σε ηλικία 77 ετών. Ο Azzedine, ένας καλλιτεχνής με όνειρα, γεννήθηκε στην Τυνισία το 1940 κι έπειτα από τις σπουδές του αποφάσισε να μείνει στο Παρίσι και να ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας. Αυτή ήταν η αρχή όλων!

Συνεργάστηκε με τους οίκους Dior, Guy Laroche και Thierry Mugler και το 1980 πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τη δική του ready-to-wear κολεξιόν.Οι συλλογές του εντυπωσίασαν δύο ισχυρά ονόματα στο χώρο της μόδας, όπως η fashion editor Melka Treanton του περιοδικού Depeche Mode και η Nicole Crasat του περιοδικού Elle. Αμέσως οι δημιουργίες του Azzedine “διακόσμησαν” τα εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών και όλοι ασχολούνταν με τον ανατρεπτικό σχεδιαστή.

H Lady Gaga, η Michelle Obama και η Carla Bruni είναι μόνο λίγες από τις διάσημες κυρίες που φορούσαν φανατικά ρούχα που έφεραν την υπόγραφή του. Το γυναικείο σώμα αποτελούσε πάντα πηγή έμπνευσης για τον ίδιο, ενώ τα πολυτελή υφάσματα και οι λεπτομερείς ραφές ήταν βασικά στοιχεία που χαρακτήριζαν τα έργα του.

Read More

And More