Δημήτρης Στρέπκος: Αποκαλύπτει στο Tlife τι θα δούμε στην AXDW από τους Celebrity Skin

Είναι πολυτάλαντος και με σημαντικές συνεργασίες εντός και εκτός συνόρων. Ο Δημήτρης Στρέπκος και τα Celebrity Skin έχουν γίνεις ιδιαιτέρως αγαπητά από το ελληνικό κοινό και τις διάσημες, λόγω της ιδιαίτερης και τις περισσότερες φορές dark αισθητική τους. Ο ίδιος λίγες μέρες πριν την Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες για τη νέα του συλλογή και όλα όσα θα δούμε στο catwalk. Το Tlife, ένας από τους επίσημους χορηγούς του event, μιλάει αποκλειστικά με τον σχεδιαστή και σου μεταφέρει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

-Πώς θα δούμε φέτος να εκφράζεται αυτή η ιδιαίτερη αισθητική των Celebrity Skin; Τι θα δούμε στο show;
Είναι μια επιστροφή στο πιο avant garde ύφος μου. Βγάζω λίγο πιο theatrical στοιχεία από τις προηγούμενες collection που είχαν σαφώς πιο εμπορικό ύφος. Εγκαταλείπω λίγο το μαύρο χρώμα που με χαρακτηρίζει. Πειραματίστηκα πολύ με τις αποχρώσεις της άμμου και τολμώ να χρησιμοποιήσω ροζ και καρό υφάσματα.

-Ποια είναι η πηγή έμπνευσης και ποιο το μήνυμα που θέλετε να περάσετε;
Ο τίτλος της συλλογής είναι Tears of a CorpSe και ολοκληρώνει την θεματολογία του brand Celebrity Skin αναφορικά με το θάνατο και την dark side αισθητική. Είναι η πιο σκοτεινή συλλογή που έχω δημιουργήσει, ενώ χρησιμοποιώ φωτεινά χρώματα. Το μήνυμα είναι Dare to Create.

-Το ανατρεπτικό στοιχείο υπάρχει πάντα στις δημιουργίες σας. Είναι κάτι που χαρακτηρίζει και την προσωπικότητα σας;
Είμαι αντισυμβατικός άνθρωπος, που λατρεύει την τέχνη σε κάθε μορφή της, στην καθημερινότητα του. Δεν είναι ανατρεπτικό, είναι απλά η πραγματικότητα μου.

-Τι πρέπει απαραιτήτως κατά τη γνώμη σας να έχει μια γυναίκα στην εμφάνισή της ώστε να κάνει αίσθηση;
Να τολμά να είναι ο εαυτός της. Πραγματική μόδα κάνει ο άνθρωπος που δεν την ακολουθεί!

-Πιστεύετε ότι οι Ελληνίδες χρησιμοποιούν τη φαντασία τους στο στιλ τους; Είναι τολμηρές;
Υπάρχει σαφής βελτίωση στην αισθητική τους κι υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις που πραγματικά τολμούν. Υπάρχει βέβαια ακόμα πολύς δρόμος.

-Τι συμβουλή θα δίνατε στις σύγχρονες γυναίκες;
Να αποφεύγουν τη logoμανια, τη φτηνή μπουζουκοαισθητική και το έντονο, γύψινο make-up.

-Τι υφάσματα και τι υλικά θα δούμε φέτος να συνυπάρχουν στη συλλογή σας;
Αγαπώ τις ετερόκλητες μίξεις υλικών και χρησιμοποιώ δέρμα, δαντέλα, μαλλί, λινό και οργανικά υφάσματα.

-Ποιες είναι οι τρεις λέξεις που θα επιλέγατε εσείς να περιγράφουν τις δημιουργίες σας;
Handmade, Unique, Daring!

-Είστε από τους σχεδιαστές που δημιουργείτε εικόνες, δυναμικές, έντονες. Ποια είναι εκείνη η στιγμή που νιώθετε ότι έχετε ολοκληρώσει ένα ρούχο; Και πόσες ώρες, μέρες μπορεί να πάρει η δημιουργία του;
Υπάρχουν ρούχα που τελειώνουν σε ημέρες και άλλα που ολοκληρώνονται σε βδομάδες. Δεν υπάρχουν χρονικά όρια. Καθένα τους είναι δημιουργία μου, τα αγαπώ όλα το ίδιο.

Read More

And More