Το know how μιας πρόσκλησης σε γάμο! Τι να φορέσεις και πως…

Τι είναι αυτό που μας πιάνει όταν πρόκειται να ντυθούμε για κάποια ειδική περίσταση, όπως το να παραβρεθούμε σε ένα γάμο και θέλουμε να μοιάζουμε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο; “Τα πιο απλά πράγματα είναι συνήθως και τα πιο κομψά” λέει η γνωστή στιλίστρια των celebrities, Rachel Zoe.

Αν θέλεις πραγματικά να λάμψεις, σκέψου το κάθε τι που θα φορέσεις. Το ρούχο, τα παπούτσια, η ζώνη, τα σκουλαρίκια, συνθέτουν όλα μαζί την τελική εικόνα, άρα πρέπει να δώσεις την ανάλογη σημασία.

Ξεκινώντας λοιπόν από την αρχή:

/
ΤΟ ΡΟΥΧΟ

Το μήκος
-Το ποιο είναι το κατάλληλο, είναι προσωπικό θέμα της κάθε μιας, αρκεί βέβαια να μην είναι υπερβολικά κοντό. Το καυτό μίνι σε έναν γάμο δείχνει “φθηνό”. Αν επιμένεις σε κάτι μίνι, προτίμησε το πολύ τέσσερα δάχτυλα πάνω από το γόνατο.

-Το μήκος ακριβώς κάτω από το γόνατο είναι classy. Μια pencil φούστα ή φόρεμα είναι μια ασφαλής επιλογή και κομψά σέξι.

-Αν προτιμήσεις ένα πιο χαλαρό ρούχο καλό είναι το μήκος του να φτάνει πάνω από τον αστράγαλο ή ακριβώς στο γόνατο.

-Ένα φόρεμα σε γραμμή Α μπορεί να φανεί χαριτωμένο, ενώ ένα maxi να σε κάνει να φαίνεσαι αέρινη. Όπως και να έχει, μπορείς να δείξεις δέρμα. Γυμνά μπράτσα, πλάτη ή strapless, για ένα sexy look.

Τo location
-Αν ο γάμος γίνεται σε κάποιο νησί, πιο σωστές επιλογές είναι οι αέρινες. Πρόσεξε το look σου να μην είναι υπερβολικά στιλιζαρισμένο.

-Αν ο γάμος γίνεται σε πόλη, έχεις μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών.

Τo χρώμα
-Ο γνωστός κανόνας: Καλό είναι να αποφύγεις το λευκό. Τα έχουμε ξαναπεί. Λευκά φοράει η νύφη. Από κει και πέρα είσαι ελεύθερη.

/

ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
-Τόλμησε εντυπωσιακά κοσμήματα. Ένα εντυπωσιακό κόσμημα μπορεί να κάνει ένα outfit ολοκληρωμένο. Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με αυτά όμως.

-Ένα μεγάλο κολιέ, ένα ωραίο ζευγάρι σκουλαρίκια ή ένα υπερμεγέθες βραχιόλι μπορούν να αναβαθμίσουν το σύνολό σου αλλά και να το καταστρέψουν.

-Δεν τα φοράμε ποτέ μαζί, αλλά ένα την κάθε φορά. Το ζητούμενο είναι η ισορροπία.

-Αν φορέσεις ένα εντυπωσιακό κολιέ δεν θα φορέσεις και σκουλαρίκια. Βραχιόλια ίσως, αλλά με μεγάλη προσοχή. Πρέπει αν είναι διακριτικά. Αυτό που μπορείς να φορέσεις μαζί με το κολιέ σου είναι δαχτυλίδια.
Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι πρέπει να είσαι πιο προσεκτική όταν επιλέγεις oversized κοσμήματα. Από μόνα τους είναι πολύ έντονα. Μην παραφορτώσεις το look σου.

-Το χρωματιστά κοσμήματα δίνουν ενδιαφέρον σε εμφανίσεις με ουδέτερο ή και αντίστοιχα έντονο χρώμα, ενώ τα μεταλλικά ταιριάζουν πολύ στα γήινα χρώματα και φυσικά στα μαύρα.

/

Η ΖΩΝΗ
-Μια φαρδιά, χρυσή ζώνη ή μια λεπτή, μαύρη λουστρίνι ή και δερμάτινη είναι πολύ chic, ειδικά αν το ρούχο σου έχει χαλαρή φόρμα ή βολάν.

-Είναι πιο κολακευτικό όμως να τη φορέσεις ψηλά στη μέση σου και όχι πιο χαμηλά.

/

Η ΤΣΑΝΤΑ
Στην οποία και πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία…

-Μια βραδινή τσάντα μπορεί να είναι τόσο φίνα όσο και ένα κόσμημα. Ένα χρυσό ή μεταλλικό clutch bag θα έδειχνε υπέροχο με ένα απλό μαύρο φόρεμα (θα το αναβάθμιζε) ή με γήινες αποχρώσεις.

-Μια ιδιαίτερη τσάντα, ακόμα και σε έντονο χρώμα, είναι μια σωστή κίνηση για ένα απλό ρούχο. Σαν να επικεντρώνεται το look εκεί.

-Τα χρωματιστά ρούχα είναι πιο ασφαλές να τα συνδιάσεις με μια τσάντα σε μπεζ ή μαύρο χρώμα.

Οι κανόνες εδώ είναι “συγγενείς” με εκείνες των κοσμημάτων.

/

ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα σε κουράσουν αρκετά, αλλά αξίζει τον κόπο. Τα πόδια σου
θα δείχνουν πιο sexy με τακούνια από όσο με οποιαδήποτε άλλα παπούτσια.

-Αν αποφάσισες το φόρεμά σου να είναι pencil (σε στενή γραμμή, με μήκος κάτω από το γόνατο) διάλεξε ένα ζευγάρι μυτερές stiletto γόβες. Αν το μήκος του είναι πιο κοντό προτίμησε ένα κομψό ζευγάρι πέδιλα.

-Με maxi φούστα ή φόρεμα ή και με μια ολόσωμη φόρμα η ιδανικότερη επιλογή θα ήταν ένα ζευγάρι πλατφόρμες.

-Τα σανδάλια επιτρέπονται αν το απαιτούν οι συνθήκες. Δηλαδή αν ο γάμος είναι στην παραλία ή σε κάποιο “δύσκολο” μέρος που είναι αδύνατο να περπατήσεις τα ψηλοτάκουνα -αν και κάποιες τα καταφέρνουν ακόμα κι εκεί. Το σίγουρο είναι πως αν επιλέξεις σανδάλια θα πρέπει να φροντίσεις να είναι εντυπωσιακά.

DON’T FORGET
-Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν απόφυγε τα πολύ στενά ρούχα αν ο γάμος είναι μέρα. Θα ιδρώσεις, θα ταλαιπωρηθείς κι αυτό θα σου στερήσει τη λάμψη σου.

-Αν ο γάμος είναι βράδυ σε κάποιο νησί θα πρέπει να έχεις προβλέψει και κάτι για τη δροσούλα. Πρέπει δηλαδή στο styling να έχεις συνυπολογίσει και ένα πανωφόρι ελαφρύ ή μια εσάρπα.

-Κάτι που πρέπει επίσης να ελέγξεις πριν καταλήξεις στην επιλογή του ρούχου σου, είναι το αν υπάρχει πιθανότητα να φυσάει στη συγκεκριμένη τοποθεσία εκείνη την ημέρα. Σε αυτήν την περίπτωση προτίμησε ένα στενό φόρεμα, μια παντελόνα ή μια ολόσωμη φόρμα.

-Πρόκειται για ένα σημαντικό event οπότε φρόντισε να επιλέξεις κάτι από καλό ύφασμα. Τα υφάσματα είναι και αυτά που κρίνουν την εφαρμογή του ρούχου.

Read More

And More