Levinia Konyalian: Η δημιουργός που πρέπει να φορέσεις!

Η Levinia Konyalian εμπνέεται από την καθημερινή ζωή, τα βλέμματα και τις μικρές αναπάντεχες στιγμές. Αγαπά τα σπάνια υλικά. Αγγίζει με τρυφερότητα το ύφασμα. Και δημιουργεί. Για τη γυναίκα. Λιτές, μοντέρνες και άνετες φόρμες που τονίζουν την προσωπικότητά της. Η Levinia μας ξεναγεί στην καινούρια της collection!

H Levinia είναι από τις σχεδιάστριες στη χώρα μας με ιδιαίτερο ταλέντο και αισθητική σε κάθε της δημιουργία. Δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και στα υλικά και κερδίζει τις εντυπώσεις με τις δημιουργίες της. Μας μιλάει στο TLIFE για τη νέα της συλλογή, για τις επιρροές της αλλά χωρίς να παραλείπει να μας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές, που τόσο έχουμε ανάγκη από μια γυναίκα που αγαπάει το στιλ.

Μίλησέ μας λίγο για την καινούρια σου συλλογή… Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης; Σε τι υφάσμα δούλεψες; Ποιο είναι το ύφος της; Σε ποια γυναίκα απευθύνεται;
Η καλοκαιρινή μου συλλογή Resort 2016 αποτελείται κυρίως από κομμάτια με καθαρή γραμμή, απλά και ευκολοφόρετα. Ρούχα που συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους και αποπνέουν φρεσκάδα. Ταιριάζουν με τον ήλιο, το φως και τη θάλασσα του ελληνικού τοπίου που ήταν και η πηγή της έμπνευσής μου. Βέβαια, πάντα φροντίζω να έχουν οι συλλογές μου και κάποια κομμάτια για ιδιαίτερες περιστάσεις. Φέτος χρησιμοποίησα πολύ βαμβακερά υφάσματα σε χρώματα βασικά: λευκό, μπεζ, γκρι, μαύρο. Έδωσα όμως ιδιαίτερη προσοχή στην υφή των υφασμάτων και στις λεπτομέρειες, όπως ας πούμε τις κεντημένες επιφάνειες.
Οι συλλογές μου δεν απευθύνονται σε συγκεκριμένο τύπο γυναίκας. Ταιριάζουν σε κάθε σύγχρονη γυναίκα που είναι δραστήρια, πολυάσχολη, καλαίσθητη, ενδιαφέρεται για την εμφάνισή της και δεν περνάει απαρατήρητη.

Σχεδιάστρια, στιλίστρια, δημιουργός. Πότε και πώς ξεκίνησε η επαφή σου με τη μόδα;
Θα έλεγα από παιδί. Μου άρεσε πάντοτε ό,τι έχει σχέση όχι τόσο με τη μόδα, αλλά με την εμφάνιση και τους συνδυασμούς. Μου άρεσε να παρατηρώ το ντύσιμο των μεγάλων και όσο για τον εαυτό μου, συνδύαζα πάνω μου πολλές φορές ετερόκλητα κομμάτια και το αποτέλεσμα ήταν πάντα διαφορετικό απ’ ότι των άλλων παιδιών της ηλικίας μου.

Τι είναι στιλ για σένα;
Το στιλ δεν ορίζεται εύκολα. Είναι νομίζω ένα έμφυτο γούστο. Ένας συνδυασμός χαρακτήρα, καλλιέργειας και φαντασίας. Εάν δεν το έχεις καθόλου, δεν θα το αποκτήσεις ποτέ. Αν όμως έχεις την έμφυτη κλίση, μπορείς να το καλλιεργήσεις.

Ποια στοιχεία πρέπει να έχει μια δημιουργία σου; Ποια είναι τα μη διαπραγματεύσιμα για σένα στοιχεία;
Το σημαντικότερο για μένα είναι τα ρούχα μου να αναδεικνύουν την προσωπικότητα της γυναίκας που τα φοράει. Δεν μου αρέσουν τα ρούχα που λειτουργούν σαν εντυπωσιακό περιτύλιγμα, που μεταμορφώνουν ή μεταμφιέζουν το πρόσωπο. Πιστεύω στην ήπια παρέμβαση, εκείνο το άγγιγμα που αξιοποιεί και βελτιώνει την προσωπικότητα. Εκπτώσεις δεν κάνω ποτέ στην κομψότητα, στη θηλυκότητα και στη άψογη ραφή.

Ποια είναι τα κομμάτια που πρέπει να έχει μια γυναίκα τη νέα σεζόν οπωσδήποτε στην ντουλάπα της;

Κάθε σεζόν προσφέρει πια τα πάντα και η δυνατότητα των συνδυασμών είναι ατελείωτη. Εγώ για φέτος θα πρότεινα ένα ελαφρύ καλοκαιρινό μαντό, ένα μικρό statement jacket και μια παντελόνα ή μία φούστα με πιέτες.

Ποια λάθη παρατηρείς να κάνουμε συχνά στις εμφανίσεις μας;
Τα λάθη στο ντύσιμο προκύπτουν, πάντοτε σχεδόν, είτε από την έλλειψη καλαισθησίας είτε από την υπερβολή. Το ντύσιμο που δεν είναι καλαίσθητο μπορεί να είναι βέβαια πρακτικό και άνετο. Το υπερβολικό ντύσιμο δεν είναι μεν πρακτικό, προσφέρει όμως συχνά ένα είδος πανοπλίας, άμυνα και επιβολή στο περιβάλλον μας. Το δύσκολο είναι να συνδυάσεις ένα ντύσιμο που είναι πρακτικό και άνετο και ταυτόχρονα κομψό, θηλυκό και στιλάτο. Είναι ζήτημα σωστής δόσης και φαντασίας.

Που θα βρούμε τα ρούχα σου;
Ήδη από πέρυσι άρχισα να συνεργάζομαι και με άλλα καταστήματα λιανικής. Η καλοκαιρινή μου συλλογή φέτος θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Κύπρο, στο κατάστημα Alchemist & Georgy στη Μύκονο, στο Ammos της Σαντορίνης και στο Angel στην Πάρο και στη Γλυφάδα. Φυσικά λειτουργεί και το δικό μου κατάστημα στην οδό Νεοφ. Βάμβα 7 στο Κολωνάκι.

Βάλε μας λίγο στη δημιουργική διαδικασία σου… Από που αντλείς συνήθως έμπνευση; Πότε δημιουργείς -μέρα ή νύχτα κυρίως; Πώς παίρνει μορφή ένα ρούχο;
Η έμπνευση για μένα μπορεί να προέλθει από οτιδήποτε. Από το τοπίο που βλέπω σε μία εκδρομή, από τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι ή συναντώ τυχαία στο δρόμο, από τη μουσική, από τη γεύση του φαγητού, από τις μυρωδιές. Κάθε τι μπορεί να δημιουργήσει τη σπίθα στη φαντασία μου. Ακόμη, τα βιώματά μου. Η ίδια μου η ζωή, οι δυσκολίες και οι χαρές της είναι αφορμή για δημιουργία. Όλες αυτές οι εντυπώσεις «χωνεύονται» κατά κάποιον τρόπο μέσα μου και ύστερα, όταν πιάσω τα υλικά μου, τα υφάσματα, τις τρέσσες, τις κλωστές, αρχίζουν να παίρνουν μορφή. Δεν έχω συγκεκριμένες ώρες. Άλλοτε μπορεί να ξενυχτίσω στην προσπάθεια να ντραπάρω ένα κομμάτι ύφασμα στην κούκλα κι άλλες φορές ξυπνώντας μ’ ένα φλιτζάνι καφέ να περάσω το πρωινό σχεδιάζοντας. Η οριστική μορφή ενός ρούχου, βέβαια, περνάει από πολλά στάδια και δοκιμές.

Ποιες γυναίκες θαυμάζεις για το στιλ τους;
Πολλές θα έλεγα. Εύκολα διακρίνει κανείς 10-20 διάσημες γυναίκες από το χώρο της τέχνης ή των media, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, που ξεχωρίζουν για την κομψότητα και στιλ τους. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συνήθως πίσω από αυτές δουλεύουν ομάδες επαγγελματιών που επιμελούνται την εμφάνισή τους και τη δημόσια εικόνα τους. Στιλίστες, σύμβουλοι, φωτογράφοι, μακιγιέρ. Επενδύονται σημαντικά ποσά χρημάτων για το σκοπό αυτό, γιατί λειτουργούν σαν είδωλα, παραδείγματα προς μίμηση. Προσωπικά, προσέχω περισσότερο τις λεγόμενες «ανώνυμες» γυναίκες της πραγματικής ζωής. Εκείνες που καθημερινά προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ καριέρας, σπουδών, οικογένειας και κοινωνικής ζωής. Τους αρέσει ταυτόχρονα να προσέχουν την εμφάνισή τους αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να διαθέσουν απεριόριστα ποσά χρημάτων για να αγοράσουν στιλ και κομψότητα. Αυτές οι γυναίκες είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες και ευτυχώς τις συναντάς πια παντού.

Θα μπορούσες να μοιραστείς με τις αναγνώστριες μια βασική στιλιστική συμβουλή;

Να διαλέγουν προσεκτικά και να προσπαθούν και μέσα από το ντύσιμο να είναι ο εαυτός τους.

LeviniaK
Office: 7 Neophytou Vamva | Kolonaki | 10674 Athens | Greece | levinia.konyalian@gmail.com

Read More

And More