Liana Camba: Η νέα συλλογή της σχεδιάστριας για το φετινό χειμώνα

“Θέλω να είμαι ο νότιος άνεμος για σένα –να σου φέρνω μονάχα καλά και γόνιμα πράγματα”. Η Αναίς Νιν γράφει την πρώτη φράση του γράμματος στον αγαπημένο της Χένρι Μίλερ. Το ημερολόγιο δείχνει 8 Οκτωβρίου 1933.

Ο έρωτας της αγκαλιάζεται με λόγια που χαϊδεύουν τον χρόνο, με λέξεις που δεν παύουν να ισχύουν με το που στεγνώσει το μελάνι πάνω τους. Η συλλογή της Liana Camba για το χειμώνα του 2017/18 έρχεται σαν νότιος άνεμος, φέρνει μονάχα καλά και γόνιμα πράγματα, επιστρατεύει τη θηλυκότητα με μια δοξαστική λατρεία στη γλυκιά αυστηρότητα της γεωμετρίας των σχημάτων.

Πάνω από μια pencil φούστα με διαφάνεια ξεπροβάλει ένα κλασικό, λευκό πουκάμισο, πίσω από ένα γκρι, προστατευτικό πλεχτό κρύβεται ένα λεπτό, φίνο top από «ευγενική» δαντέλα, ενώ κάτω από μια στενή φούστα εμφανίζεται ένα κολακευτικό παντελόνι ή συνοδευτικά μιας πουά τούλινης φούστας έρχεται ένα oversized πουλόβερ.

“Ανόμοια που έλκονται. Σκοτεινό-φωτεινό. Πολυτελές-ευτελές. Απαλό-αιχμηρό. Άντρας-γυναίκα. Οι συνδυασμοί που πάντα με εμπνέουν” λέει η Liana Camba ορίζοντας μια σύνθεση γεμάτη υπέροχες αντιθέσεις.

Αρσενικό-θηλυκό. Αυτό είναι το παιχνίδι της σχεδιάστριας. Τα αταίριαστα-ταιριαστά υφάσματα, τα ασύμβατα αλλά ισοδύναμα συναισθήματα, οι αλλόκοτες έλξεις μεταξύ των υλικών και των σχημάτων, η καθαρότητα των γραμμών.

Αρσενικό-θηλυκό. Πέρα από σώματα και διαστάσεις, σαν έννοιες που έλκονται στον χρόνο. Τότε, τώρα, για πάντα.

Read More

And More