Ο Dior διορίζει τη Maria Chiuri του οίκου Valentino ως Creative Director!

O Christian Dior αναμένεται να ανακοινώσει μετά το couture show του στις αρχές Ιουλίου ότι η Maria Grazia Chiuri του οίκου Valentino, θα μπει στην ομάδα του. Η Chiuri θα αναλάβει μία από τις πιο σημαντικές θέσεις στο Dior και θα είναι επίσης η πρώτη γυναίκα δημιουργική διευθύντρια στην ιστορία των 70 ετών της εταιρείας, ακολουθώντας τα χνάρια σχεδιαστών συμπεριλαμβανομένων των Yves Saint Laurent, Gianfranco Ferre και John Galliano. «Καταλαβαίνω ότι θα ανακοινωθεί μετά το couture show,” είπε μία από τις πηγές.

Η Chiuri θα ενταχθεί στον Dior σε μια δύσκολη στιγμή, καθώς οι πωλήσεις του brand έχoυν μειωθεί κατά το παρελθόν έτος. Ο Dior έχει αποδώσει τις χαμηλές πωλήσεις του στην γενικότερη επιβράδυνση της luxury αγοράς, αλλά μερικοί εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας της μόδας θεωρούν ότι μπορεί να αντιμετωπίζει κάποια θέματα σκοπιμότητας.

H Chiuri από την άλλη πλευρά έχει κάνει θαύματα στον Valentino μαζί με το σχεδιαστικό σύντροφό της Pierpaolo Piccioli, ενεργώντας ως κοινή-creative director της μάρκας στον Valentino Garavani, ο οποίος τους προσέλαβε ο ίδιος, όταν ανήγγειλε την αποχώρησή του το 2007. Το ζευγάρι κέρδισε πολλά βραβεία και βοήθησε να μετατρέψει τον Valentino σε μία από τις πιο κερδοφόρες μάρκες πολυτελείας και να αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη του.

Read More

And More