Ο Peter Copping παραιτείται από τον Oscar De La Renta

Χθες βράδυ, ο Oscar de la Renta ανακοίνωσε ότι ο Peter Copping παραιτείται από τη θέση του ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Ο Βρετανός σχεδιαστής επιλέχθηκε από τον ίδιο τον ιδρυτή του οίκου λίγο πριν το θάνατό του το 2014. Σε δήλωσή του, ο Copping επικαλέστηκε ζητήματα στην προσωπική του ζωή, ως τον λόγο πίσω από την απότομη έξοδο του.
“Μετά από σχεδόν δύο χρόνια στον Oscar de la Renta, προσωπικοί λόγοι μου απαιτούν να επιστρέψω στην Ευρώπη», δήλωσε ο σχεδιαστής. «Έχω αγαπήσει το χρόνο μου στη Νέα Υόρκη, όπου ελπίζω να επιστρέψω κάποια στιγμή στο μέλλον.”
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Alex Bolen πρόσθεσε: «Πάντα βρισκόμασταν στη δημιουργία ρούχων και τα δύο από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία μας είναι το στούντιο σχεδιασμού και το ατελιέ μας. Η ομάδα μας θα συνεχίσει να εργάζεται για τη συλλογή της επόμενης σεζόν με μια έντονη εστίαση στο επίπεδο της πολυπλοκότητας και τη δεξιοτεχνία που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του οίκου μας. Ευχόμαστε στον Peter να τα πάει καλά στις μελλοτικές προσπάθειές του.”
Ο Copping πήρε το τιμόνι στον Oscar de la Renta μετά από μια πενταετή θητεία στη Nina Ricci στο Παρίσι. Πριν από αυτό, εργάστηκε μαζί με τον Marc Jacobs κατά τη διάρκεια 16 ετών της θητείας του σχεδιαστή στον Louis Vuitton.

Read More

And More