Ο Τάσος Μητρόπουλος μιλάει στο Tlife για τη μόδα και το στιλ λίγο πριν την AXDW

Ο Τάσος Μητρόπουλος έχει χαράξει τη δική του μοναδική πορεία στο χώρο της ελληνικής μόδας. Πάντα με χαρακτηριστικό την εξαιρετική ποιότητα, τη δημιουργική διάθεση και τα καινοτόμα σχέδια, έχει καταφέρει να γίνει αγαπητός στο κοινό και στις celebrities. Την περασμένη σεζόν είδαμε μια έθνικ πλευρά του σχεδιαστή και μια κολεξιόν που απαρτιζόταν από καθημερινά σύνολα, βραδινά φορέματα, αλλά και νυφικά. Τώρα και λίγο πριν την Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, ο Τάσος Μητρόπουλος μιλάει στο Tlife για το στιλ, τα ελαττώματα των Ελληνίδων, καθώς και για τη νέα του συλλογή που θα παρουσιάσει στο Ζάππειο Μέγαρο.

-Δώστε μας μια γεύση από το νέο σας show στο Athens Xclusive Designers Week. Τι θα δούμε φέτος;
Η κολεξιόν Tassos Mitropoulos Fall-Winter ’17-’18 αντικατοπτρίζει την Vintage και avant-garde αισθητική. Compose υφάσματα με ιδιαίτερα υλικά συνδυασμένα με athleisure στοιχεία και denim textures.

-Σε τι χρώματα και σε ποια υφάσματα εκφραστήκατε;
Φέτος τα χρώματα που κυριαρχούν, πέρα του μαύρου, είναι το denim, το κόκκινο, το χρυσό καθώς και τα μεταλλικά χρώματα που ταιριάζουν πολύ με βελούδο, δέρμα, τζιν, μπροκάρ αλλά και vintage αντρικά υφάσματα.

-Από πού αντλείτε συνήθως την έμπνευσή σας; Υπάρχει κάποια γυναίκα που είναι η μούσα σας;
Το πρότυπό μου είναι η θηλυκή, δυναμική και δραστήρια γυναίκα. Η μόδα και η έμπνευση είναι εικόνες. Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο προσαρμόζω τις εικόνες που αντλώ, στο πρότυπο της σύγχρονης Ελληνίδας.

-Ποια είναι εκείνη η στιγμή που νιώθετε ότι πραγματικά πετύχατε αυτό που ονειρευόσασταν;
Όταν το αρχικό όραμα, με αρκετή δουλειά και έρευνα ώστε να εξελιχθεί, γίνεται πραγματικότητα και αυτό έχει αποδοχή από τον κόσμο.

-Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργείτε ρούχα για τις σύγχρονες γυναίκες;
Σήμερα οι γυναίκες είναι δημιουργικές με έντονες επαγγελματικές δραστηριότητες. Αυτό απαιτεί ρούχα ιδιαίτερα, που να εκπνέουν δυναμισμό και ισχύ καθώς και να μπορούν να φορεθούν όλη μέρα. Ο στόχος μου πάντα ήταν να υλοποιώ τις τεχνογνωσίες και την αισθητική μου σε συνδυασμό με την εκάστοτε μόδα αλλά και το γούστο της σύγχρονης Ελληνίδας γυναίκας.

-Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα των Ελληνίδων όταν διαλέγουν τι θα φορέσουν;
Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο ελάττωμα των Ελληνίδων γυναικών είναι που προσπαθούν να ταυτιστούν με κάτι ξένο. Στην εποχή της έξαρσης των social media και των “bloggers”, οι γυναίκες προσπαθώντας για την καλύτερη δυνατή αντιγραφή ξεχνούν πως η μόδα είναι τέχνη και ο σκοπός της είναι η έκφραση της κάθε διαφορετικής προσωπικότητας. Έτσι καταλήγουμε σε μια μαζοποίηση με κακή αντιγραφή χάνοντας την αυθεντικότητα.

-Τι θα συμβουλεύατε τα σύγχρονα κορίτσια όσον αφορά στο στιλ τους φυσικά;
Τα σύγχρονα κορίτσια πρέπει να ανακαλύψουν την προσωπικότητά τους και μέσα από αυτό να “χτίσουν” έναν ενδυματολογικό χαρακτήρα που να τους εκφράζει, επηρεαζόμενες και από την τρέχον μόδα.

-Ποιο είναι το κομμάτι που πιστεύετε πως πρέπει οπωσδήποτε να έχει μια γυναίκα αυτή τη σεζόν;
Ένα ιδιαίτερο τζιν, ένα vintage παλτό και ένα bomber jacket, είναι must για φέτος το χειμώνα.

-Ποιες είναι οι τρεις λέξεις που σας χαρακτηρίζουν;
Επίμονος, ενθουσιώδης, οραματιστής.

Read More

And More