Ο Βασίλης Ζούλιας μιλάει στο Tlife για το γυναικείο στιλ και όλα όσα θα δούμε στην AXDW

Διαχρονική κομψότητα, vintage επιρροές σε μοντέρνες δημιουργίες, θηλυκά cocktail dresses που μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Ο Βασίλης Ζούλιας έχει καταφέρει να επηρεάσει το στιλ των Ελληνίδων -και όχι μόνο- με την αξεπέραστη αισθητική που αποτυπώνει σε κάθε δημιουργία του. Χρόνια στο χώρο της μόδας, ξεκίνησε σαν στιλίστας και έπειτα πέρασε στο σχεδιασμό ρούχων.

Την περασμένη σεζόν είχαμε την τιμή να απολαύσουμε το μοναδικό του show μέσα στον Εθνικό Κήπο με τα διάσημα μοντέλα, όπως τη Βίκυ Καγιά, τη Δωροθέα Μερκούρη, τη Μάρα Δεσύπρη, και τις λαμπερές δημιουργίες του που έκλεψαν την παράσταση. Tι ετοιμάζει φέτος για την Εβδομάδα Μόδας, Athens Xclusive Designers Week; Τι εκπλήξεις κρύβει η κολεξιόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018; Ποιο είναι το ένα και μοναδικό φόρεμα που δεν πρέπει να λείπει από την γυναικεία ντουλάπα; Ο Βασίλης Ζούλιας απαντάει στο Tlife…

-Ποια είναι η πηγή έμπνευσης για τη νέα σας συλλογή; Τι μας ετοιμάζετε αυτή τη φορά;
Η καλοκαιρινή επίδειξη θα είναι η καλοκαιρινή εκδοχή της χειμωνιάτικης κολεξιόν. Eξ ου και ο τίτλος που είναι ίδιος. Women in the garden… the summer edition. Έκτος από τον τίτλο τίποτε άλλο δεν θα είναι το ίδιο όμως. Η πηγή έμπνευσης έρχεται από τις ταινίες του Φελλίνι στα 60s.

-Σε τι χρώματα και τι υφάσματα θα απολαύσουμε τη νέα σας collection;
Η κολεξιόν είναι γεμάτη χρώμα, έντονα εμπριμέ, πουά, ριγέ και καθόλου μαύρο. Ούτε καν μαύρο – άσπρο. Επίσης είναι και το ξεκίνημα μιας νέας συνεργασίας με την Designers Guild που θα σχεδιάσω ρούχα με τα υπέροχα και απόλυτα μοναδικά υφάσματά τους.

-Τα shows σας πάντα “κρύβουν” κάποια έκπληξη. Θα έχει και αυτή η σεζόν αυτό το “κάτι” που πάντα κάνει τις επιδείξεις σας να ξεχωρίζουν; Μπορείτε να το μοιραστείτε μαζί μας;
Φυσικά θα υπάρχει μια έκπληξη την οποία δεν μπορώ να αποκαλύψω, αλλά υπόσχομαι να σας εντυπωσιάσω πολύ ευχάριστα και αυτήν τη φορά.

-Είστε επιτυχημένος, διαχρονικός και πάντα δημιουργικός. Έχετε κάποιο επαγγελματικό όνειρο ή στόχο που δεν έχετε εκπληρώσει ακόμα;
Φυσικά και έχω και είναι πάρα πολλοί. Ένας από αυτούς είναι κάποια στιγμή να υπάρχουν boutique Zoulias σε κάθε μεγάλη πρωτεύουσα.

-Αν μια γυναίκα μπορούσε να έχει μόνο ένα φόρεμα, ποιο θα της προτείνατε να είναι αυτό;
Μα φυσικά ένα μαύρο cocktail σε πολύ απλή γραμμή και από πολύ καλό ύφασμα.

-Τι θα θέλατε να συμβουλέψετε τη σύγχρονη, σημερινή γυναίκα όσον αφορά στο στιλ της;
Να το κρατάει απλό. Αυτό είναι το πιο δύσκολο.

-Ποια είναι πιο κομψή και στιλάτη ανάμνηση που σας συντροφεύει όλα αυτά τα χρόνια;
Το στυλ της Μελίνας Μερκούρη στις ταινίες και στη ζωή της.

-Ποια είναι η collection και ποιου σχεδιαστή που έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη σας;
Η πρώτη επίδειξη του Jean Paul Gaultier στο Παρίσι αρχές των 80s που είχα την τύχη να παρακολουθήσω.

-Τι είναι αυτό (αν υπάρχει κάτι) που σας εκνευρίζει στον τρόπο που εξελίσσεται η μόδα και το στιλ σήμερα;
Η μόδα είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ και ποτέ δεν με εκνευρίζει τίποτε γύρω από αυτήν.

-Πώς νιώθετε όταν βλέπετε γυναίκες να φοράνε τα ρούχα σας;
Νιώθω τιμή…

Read More

And More