O οίκος Saint Laurent αρνείται την αποχώρηση του Hedi Slimane

O HEDI Slimane δεν φεύγει από τον Saint Laurent, όπως ο οίκος υποστηρίζει. Οι φήμες ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα ότι ο δημιουργικός διευθυντής του brand τα τελευταία 3 χρόνια, αποχώρησε στο τέλος του 2015 λόγω “καλλιτεχνικών διαφορών”, αλλά ο οίκος δήλωσε στην εφημερίδα Front Row χθες το βράδυ: “. Ο Hedi Slimane δεν έχει εγκαταλείψει τον Saint Laurent”

Η επιτυχία του Slimane στον Saint Laurent – η οποία έχει αναθεωρηθεί από την άφιξή του, δεν έχει μεταβάλλει μόνο την αισθητική και το όνομά του, αλλά ακόμη και τη μετακίνηση της ομάδας σχεδιασμού του στο Λος Άντζελες – Οι χαμηλές επιδόσεις του Saint Laurent με τον πρώην director του οίκου Stefano Pilati, έχoυν μεταμορφωθεί υπό την διαχείρηση του Slimane – καθιστώντας τον ένα από τα πιο ισχυρά brands του ομίλου Kering.

Παρά το γεγονός ότι έχει αποκτήσει ένα στρατό νεανικών οπαδών, ο Slimane είχε και τους επικριτές του – με ορισμένους κριτικούς να διαμαρτύρονται ότι βασίζεται πάρα πολύ σε vintage επιρροές, και δεν έχει εξελιχτεί αρκετά κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Οι πωλήσεις του brand- οι οποίες διπλασιάστηκαν κατά τα δύο πρώτα χρόνια σε σχεδόν $ 800 εκατομμύρια ετησίως – μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους, αλλά σε μια χρονιά που είδε τον Raf Simons και τον Alexander Wang να αναχωρούν από μεγάλους γαλλικούς οίκους, παρά τις θετικές επιδόσεις τους στους Dior και Balenciaga αντίστοιχα , τίποτα στη μόδα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Read More

And More