Πέθανε η Sonia Rykiel

H Γαλλίδα σχεδιάστρια Sonia Rykiel απεβίωσε. Η αινιγματική σχεδιάστρια, διάσημη για τα πολύχρωμα πλεκτά της ήταν 86 ετών. Το 2012, αποκάλυψε ότι πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον εδώ και 15 χρόνια.
Προερχόμενη από μια οικογένεια ανώτερης τάξη, η Sonia Rykiel γεννήθηκε στο Παρίσι στις 25 Μαΐου του 1930. Κόρη Ρωσίδας μητέρας και Ρουμάνου πατέρα, ήταν η μεγαλύτερη των 5 αδέερφών της. Το 1948, στην ηλικία των 17, που προσλήφθηκε από ένα παρισινό κατάστημα υφασμάτων, το Grande Maison de Blanc για να ντύσει τις βιτρίνες του. Το 1953, η Sonia Rykiel παντρεύτηκε τον Sam Rykiel, ιδιοκτήτη της Laura boutique που πωλούσε ρούχα πολυτελείας σε κεντρική συνοικεία του Παρισιού. Σε αυτό το ίδιο κατάστημα, δημιούργησε και πούλησε το πρώτο πουλόβερ της.
Η Audrey Hepburn επισκέφθηκε το κατάστημα Laura και αγόρασε 14 πουλόβερ σχεδιασμένα από τη Sonial Rykiel (που αργότερα έγιναν γνωστά ως τα « poor-boy sweaters ” σε κάθε χρώμα. O Sam Rykiel συμβάλλει στη δημιουργία της εταιρείας Sonia Rykiel το 1965, και στη συνέχεια, παρά το διαζύγιό τους, ιδρύει μαζί της το εμπορικό σήμα Sonia Rykiel το 1968.
Το 2009, της απονεμήθηκε το “The Order of Légion d’Honneur” , σε αναγνώριση των 40 χρόνων της υπηρεσίας της, στη γαλλική βιομηχανία μόδας.
Παρά το γεγονός ότι δεν σχεδίαζε πλέον συλλογές για τον οίκο, η Rykiel – η οποία είχε δύο παιδιά με τον πρώην σύζυγό της, τους Jean-Phillipe και Nathalie – εξακολουθούσε να παραμένει στενά συνδεδεμένη με την ομώνυμη ετικέτα της που υπηρετούσε ως επίτιμος πρόεδρος. Η Julie de Libran ηγείται αυτή τη στιγμή το ready-to-wear label της, το οποίο θα δείξει στην επερχόμενη εβδομάδα μόδας του Παρισιού.


Read More

And More