Πίσω στην κορυφή της σελίδας
24.09.2016 | 11:54

Πως να ξεχωρίσεις μια αυθεντική Louis Vuitton τσάντα από μια απομίμηση!

Πως να ξεχωρίσεις μια αυθεντική Louis Vuitton τσάντα από μια απομίμηση!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου κι εκεί έξω κυκλοφορούν πολλές αλήθειες, αλλά και πολλά ψέματα. Κάτι τέτοιο φυσικά ισχύει και για τις λατρεμένες μας Louis Vuitton τσάντες. Για αυτό χρειάζεται προσοχή. Το αυτονόητο και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς στις μπουτίκ του αγαπημένου σου λογότυπου. Ή σε διάσημα για την εγκυρότητά τους και την αυθεντικότητά τους καταστήματα.

Αν διατίθεσαι να πάρεις το ρίσκο, το λιγότερο που μπορούμε να σου πούμε είναι τα παρακάτω...1. Κάνε την έρευνά σου.

Αν δεν σχεδιάζεις να αγοράσεις την τσάντα από μια Louis Vuitton boutique ή έναν αξιόπιστο πολυκατάστημα, τότε πρέπει πρώτα να κάνεις τη σωστή έρευνα. Εξοικειώσου με την τσάντα που σε ενδιαφέρει όσο το δυνατόν. Ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να επισκεφτείς την ομώνυμη boutique και να δεις από κοντά την πραγματική τσάντα. Δες τι υφή πρέπει να έχει το υλικό και πως τα λογότυπα είναι στην πραγματικότητα τοποθετημένα. Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες.

2. Τσέκαρε αν το μοντέλο που σε ενδιαφέρει υπάρχει στην πραγματικότητα
Ακούγεται προφανές αλλά πολλές πλαστές Louis Vuitton είναι σχέδια που στην πραγματικότητα δεν έχουν ποτέ κατασκευαστεί από την ίδια την εταιρία.

3. Να είσαι επιφυλακτική με τις τιμές που είναι πάρα πολύ καλές για να είναι αληθινές.
Αν μια τσάντα κανονικά πωλείται για 1.500 ευρώ και σου προσφέρεται για 150, πιθανότατα πρόκειται για απομίμηση. 

4. Έλεγξε τα υλικά.
Δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα φερμουάρ, τις πόρπες, και τα μεταλλικά στοιχεία της τσάντας, τα οποία είναι συχνά οι πιο αποκαλυπτικοί παράγοντες όταν πρόκειται να διακρίνουμε αν μια τσάντα είναι αυθεντική ή όχι. Τα μεταλλικά στοιχεία στις αυθεντικές τσάντες πρέπει να έχουν όλα το ίδιο χρώμα και φινίρισμα. Τα φερμουάρ πρέπει επίσης να ανοίγουν και να κλείνουν ομαλά.

4. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές.
Οι ραφές στις αυθεντικές Louis Vuitton τσάντες δεν είναι ποτέ κολλημένες. Επίσης εάν η ραφή φαίνεται να είναι ατημέλητη, άνιση, ή λοξή, πιθανώς έχεις στα χέρια σου μια μη-αυθεντική τσάντα. 

5. Έλεγξε το δέρμα.
Τα δερμάτινα είδη πρέπει να μυρίζουν όπως το δέρμα, οπότε αν η τσάντα μυρίζει κόλλα, καουτσούκ, ή χημικές ουσίες, πιθανότατα είναι απομίμηση. Να θυμάσαι ότι αν ισχυρίζεται ότι είναι κατασκευασμένη από δέρμα, τότε θα πρέπει να έχει μια μαλακή, αλλά στεγνή αίσθηση ενώ το ψεύτικο δέρμα θα έχει κολλώδη και λιπαρή υφή. Επίσης φρόντισε να μελετήσεις τα χερούλια της τσάντας. Αν έχει δερμάτινα λουριά, μετά από λίγες εβδομάδες το χρώμα από το δέρμα θα πρέπει να έχει ελαφρώς αφαιρεθεί ενώ τα ψεύτικα δερμάτινα χερούλια θα παραμείνουν λαμπερά και αμετάβλητα.

6. Προσοχή στα προστατευτικά πλαστικά

Εάν τα δερμάτινα τελειώματα των λαβών είναι τυλιγμένα με προστατευτικό πλαστικό, κάτι δεν πάει καλά. Το φυσικό οξειδωτικό δέρμα που χρησιμοποιούν στις γνήσιες τσάντες δεν χρειάζεται προστατευτικό πλαστικό.

7. Πρόσεξε το μονόγραμμα.
Το O στο Louis Vuitton θα πρέπει να έχει ολοστρόγγυλο σχήμα- πολλές απομιμήσεις χρησιμοποιούν οβάλ αντ 'αυτού. Η Louis Vuitton είναι εξαιρετικά προσεκτική σχετικά με τον τρόπο που το μονόγραμμα της τοποθετείται, και είναι συνήθως εντελώς συμμετρικά από πλευρά σε πλευρά.

8. Υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Μερικά στιλ όπως η "Speedy" έχει ανάποδα τα LV στην πίσω πλευρά της τσάντας- Ο λόγος είναι ότι η Louis Vuitton χρησιμοποιεί ένα ενιαίο κομμάτι με επικάλυψη καμβά που το τυλίγει από πίσω προς τα εμπρός, το οποίο σημαίνει ότι η μία πλευρά της τσάντας θα έχει ανάποδα το λογότυπο.

9. Δες τη χώρα που έχει κατασκευαστεί.
Οι περισσότερες LV τσάντες φτιάχνονται στη Γαλλία. Παρόλα αυτά έπειδη ο οίκος έχει μεγαλώσει την παραγωγή, αν δεις ότι γράφει κάποια άλλη χώρα έλεγξέ την από το official page.

10. Προσοχή στην εσωτερική επένδυση.
Η αυθεντική τσάντα εκτός λίγων εξαιρέσεων έχει το μονόγραμμα τυπωμένο και από μέσα.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10