Θα φορούσες ποτέ μπερέ; Ίσως οι διάσημες και τα trends σε πείσουν

Aν πριν από ένα χρόνο κάποιος σου μιλούσε για μπερέ, θα σκεφτόσουν γραφική σκηνή στο Παρίσι με μπαγκέτα και κάποιο bistro. Αλλά σε καμία περίπτωση κάποιο fashion icon να εμφανίζεται φορώντας το! Και όμως την περασμένη σεζόν επέστρεψαν πολύ δυναμικά σε αρκετά shows. Στον Dior ήταν δερμάτινοι ενώ ο Gucci εμπνεύστηκε από τον χαρακτήρα της Margot Tenenbaum σχεδιάζοντας τον από wool και σε πολλά χρώματα. Τέλος ο Marc Jacobs διάλεξε τα urban shapes του Kangol εμπνευσμένα από τη δεκαετία του ’90’s.

Μετά από αυτό η Rihanna, η Bella Hadid και η Clemence Poesy άρχισαν να φοράνε το new trend, ενώ φέτος τα catwalks ξεκάθαρα έδειξαν ότι -ναι- ο μπερές είναι και fashion statement! Με ένα μπερέ αναβαθμίζεις αμέσως το look σου αλλά πέρα από αυτό η μεγάλη του επαναφορά οφείλεται και στην γενικότερη στροφή της μόδας σε political ύφος.

Ας θυμηθούμε τα hoodie του οίκου Vetements, ή τα φεμινιστικά μπλουζάκια του Dior που έχουν ένα πολιτικό μήνυμα. Έτσι και ο μπερές ακολουθεί αυτή την πορεία! Παρά τις στρατιωτικές του ρίζες, ο μπερές έχει συσχετιστεί με δημιουργικά κινήματα και hipsters σε όλη την ιστορία. Ήταν αγαπημένο αξεσουάρ στην γενιά των beatniks και τον φορούσαν οι Ernest Hemingway, ο Pablo Picasso, η Edith Piaf, ο Marlene Dietrich, ο John Lennon, ο Yoko Ono και η Brigitte Bardot. Ήταν το καπέλο που χαρακτήριζε τους διανοούμενους ελεύθερους στοχαστές.

Με αυτό το σκεπτικό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το αγαπημένο γαλλικό καπελάκι γύρισε πίσω, αφού η βιομηχανία της μόδας πάντα αντανακλά την εποχή που ζούμε και οι μέρες αυτές ζητάνε εκτός από fashion αναφορές και κάποια άλλα στοιχεία που δείχνουν το φορτισμένο τοπίο. Fashion κίνημα λοιπόν και με ένα μπερέ κάνεις την αρχή!
Εnjoy.

Read More

And More