Τα πιο αξιομνημόνευτα ρούχα της πριγκίπισσας Νταϊάνα θα εκτεθούν στο Kensington Palace

Ο ερχόμενος Σεπτέμβριος θα σηματοδοτήσει 20 χρόνια από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Για τον εορτασμό της επετείου, 26 από τα πιο αξιομνημόνευτα ρούχα της θα εκτεθούν στο Kensington Palace.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια που θα περιλαμβάνονται είναι το midnight blue βελούδινο φόρεμα σχεδιασμένο από τον Victor Edelstein που φορέθηκε από την Diana όταν χόρεψε με τον John Travolta σε ένα γκαλά dinner στο Λευκό Οίκο το 1985.
Το φόρεμα διαθέτει επιπλέον σημασία, καθώς φορέθηκε επίσης από την πριγκίπισσα στο τελικό επίσημο πορτρέτο της το 1997. Πωλήθηκε για £ 1.000.000 σε δημοπρασία για ενίσχυση φιλανθρωπίας δύο μήνες πριν από το θάνατό της, και από τότε έχει πωληθεί σε έναν συλλέκτη για επιπλέον £ 240,000.
«Η Νταϊάνα ήταν μια από τις πιο φωτογραφημένες γυναίκες στον κόσμο, και κάθε επιλογή της μόδας που έκανε εξεταζόταν εξονυχιστικά», είπε η Eleri Lynn, επιμελήτρια της έκθεσης.

Η έκθεσή μας εξερευνά την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που έπρεπε να μάθει γρήγορα τους βασιλικούς κανόνες στο ντύσιμο, και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έβαλε στο προσκήνιο τη βρετανική βιομηχανία της μόδας και τους Βρετανούς σχεδιαστές. Τη βλέπουμε να εξελίσσεται με αυτοπεποίθηση σε όλη της τη ζωή, να παίρνει όλο και περισσότερο τον έλεγχο του πώς εκπροσωπούσε τον εαυτό της και επικοινωνούσε με έξυπνο τρόπο μέσα από τα ρούχα της. »
Ο Δούκας του Cambridge και ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να ανακοινώσουν περαιτέρω εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου της μητέρα τους σε εύθετο χρόνο. Ο πρίγκιπας Χάρι πρόσφατα δήλωσε ότι επιθυμεί να να δημιουργήσει «κάτι που πρόκειται να διαρκέσει για πάντα» για να τιμήσει την κληρονομιά της.

Read More

And More