Tassos Mitropoulos: Λίγο πριν την παρουσίαση της νέας του συλλογής στην AXDW μιλάει στο Tlife!

Λίγες ημέρες πριν παρουσιάσει τη νέα του συλλογή στο AXDW για το Φθινόπωρο- Χειμώνα 2016 ο σχεδιαστής Tassos Mitropoulos ο οποίος είναι γνωστός για την εφευρετικότητά του και το πάθος του για την καινοτομία, μίλησε στο TLIFE για την νέα του collection, το Athens Xclusive Designers Week και αλλά και φυσικά για τη για τη μόδα.

Τι θα μας παρουσιάσεις στη 19η AXDW; Aπό πού άντλησες έμπνευση για τη συλλογή αυτής της σεζόν;
Η συλλογή που θα παρουσιάσω στην 19η AXDW ονομάζεται “bourlesque”. Είναι εμπνευσμένη από την μουσική swing και την βασίλισσα των καμπαρέ Dita Von Teese όπου αποτελούν την μεγαλύτερη εμπνευσή μου για την σεζόν αυτή. Μπριτέλλες και κορσέδες, φτερά και λάμψη ολοκληρώνουν αυτή την collection, ερωτική διάθεση με sexy σύνολα.

Ποια υφάσματα επέλεξες για τη νέα σεζόν και ποια χρωματική παλέτα;
Τα υφάσματα που επέλεξα είναι δαντέλες, μουσελίνες και ανάλαφρα δροσερά κρεπ για την εποχή. Η τεχνοτροπία με τις μπριτέλλες κάνει τα ρούχα να φαίνονται ανάγλυφα και είναι άρτια συνδυασμένη με όλα τα υφάσματα αυτής της εποχής. Χρώματα που κυριαρχούν είναι το nude-ecru και μπεζ αλλά και έντονα όπως κίτρινο, κοραλλί και φούξια.

Η οικονομική κρίση είναι κάτι που λογοκρίνει τη δημιουργικότητά σου;
Προσαρμόζομαι με τα δεδομένα της εποχής και της κατάστασης που συμβαίνει γύρω μου χωρίς όμως να ρίχνω την ποιότητα και να περιορίζω τις ιδέες και την δημιουργικότητά μου.

Για εσένα τι είναι πιο σημαντικό: η μόδα ή το προσωπικό στιλ;
Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά. Η μόδα συμπληρώνει το προσωπικό στυλ και το προσωπικό στυλ την μόδα. Το θέμα είναι να συνδυάζονται και τα δύο έτσι ώστε να γίνονται ένα.

Τι πιστεύεις πως κάνει ένα ρούχο ξεχωριστό;
Η προσωπικότητα του ρούχου είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει. Η γραμμή του, ο συνδυασμός των υλικών που το αποτελούν αλλά και το ύφος του.

Ποια λάθη παρατηρείς να κάνουμε συχνά στις εμφανίσεις μας;
Η υπερβολή είναι το συνηθισμένο λάθος. Μία εμφάνιση για να είναι σωστή χρειάζεται απλές και λιτές γραμμές.

Ποια τρία κομμάτια πιστεύεις ότι πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στη ντουλάπα της και τι πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσει για τον επόμενο χειμώνα;
Τα τρία κομμάτια που μια γυναίκα πρέπει να έχει στην ντουλάπα της είναι ένα τζιν (με σκισήματα), ένα t-shirt με glamour στάμπες και το κλασσικό άλλα πάντα διαχρονικό black dress. To must have του χειμώνα είναι ένα δερμάτινο jacket.

Ποια στιλιστική συμβουλή θα έδινες στις σημερινές γυναίκες;
Να ντύνονται απλά χωρίς υπερβολές, με ρούχα που τις εκφράζουν αναδεικνύοντας την προσωπικότητά τους και να μπορούν να τα υποστηρίξουν.

Που μπορούμε να βρούμε τις δημιουργίες σου;
Τα ρούχα μας θα τα βρείτε στο e-shop TASSOS MITROPOULOS, στα ομώνυμα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε επιλεγμένα καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ποια είναι τα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν ως σχεδιαστή;
Τα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν ως σχεδιαστή είναι να αναδεικνύω την θηλυκότητα και την κομψότητα, δημιουργώντας ένα πρότυπο δυναμικής γυναίκας.

Read More

And More