Tips για να οργανώσεις εύκολα και σωστά τη χειμερινή ντουλάπα σου

Για να είσαι έτοιμη για τη μεταβολή της θερμοκρασίας, που σύντομα θα έρθει, το να προετοιμάσεις την ντουλάπα σου για το χειμώνα είναι ένα must. Ήρθε η ώρα να βάλεις στην άκρη τα φορέματα του καλοκαιριού και να φέρεις μπροστά τα ωραιότερα παλτό σου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Για αυτό σήμερα εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε μερικές γρήγορες συμβουλές για να οργανώσεις σωστά τη ντουλάπα σου για την προσεχή σεζόν. Μετακινήσου προς τα κάτω για να δεις τι πρέπει να κάνεις!

ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Είναι σημαντικό να φροντίσεις τα κομμάτια σου σωστά, πριν τα αποθηκεύσεις έτσι ώστε να είναι έτοιμα να τα φορέσεις όταν τα ξαναβγάλεις την επόμενη άνοιξη- δες εδώ πως πρέπει να περιποιείσαι το κάθε ρούχο σου ξεχωριστά.
Θα πρέπει να φυλάσσεις μόνο καθαρά ρούχα, αφού οι σκώροι και άλλα έντομα έλκονται από τη μυρωδιά του αρώματος, τα αποσμητικά και τον καπνό. Eπιπλέον τα σημεία στα οποία θα αποθηκεύσεις ρούχα θα πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά και συχνά (σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, ξεσκόνισμα, κλπ) για να αποφύγεις κάποια καταστροφή από έντομα.

ΚΑΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ
Κάνε χώρο στην ντουλάπα σου για τα χειμερινά κομμάτια απομακρύνοντας κάποια καλοκαιρινά κομμάτια. Φύλαξε τα αραχνοΰφαντα, λεπτά υφάσματα, τα τροπικά prints, τα denim σορτς και τα σανδάλια. Κράτησε τα μεταξωτά, τα δερμάτινα, τα σουέτ και και τις δαντέλες, τα οποία εξακολουθούν να είναι επίκαιρα για την εποχή.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΠΟΤΕΣ ΣΟΥ

Γέμισε τις ψηλές μπότες με ανακυκλωμένο χαρτί οικιακής χρήσης ή να αγόρασε ειδικά ένθετα, έτσι ώστε να στέκονται όρθιες. Αν έχεις λιγότερο χώρο, τοποθέτησε τις ξαπλωμένες.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ ΣΟΥ
Τα πλεκτά πρέπει να διπλώνονται από τα ελαφρύτερα στα βαρύτερο, ανά βάρος και το χρώμα. Το να τα τυλίγεις επίσης μπορεί να είναι ένα τρόπος τεράστιας εξοικονόμησης χώρου (αυτό να το κάνεις με τα λεπτότερο πλεκτά σου). Για τα πιο χοντρά πουλόβερ, δίπλωσέ τα και χρησιμοποίησε χαρτί ανάμεσα στις πτυχώσεις (σε αυτά που δεν φοράς τόσο συχνά). Κρεμόντας τα πουλόβερ σου μπορεί να ξεχειλώσουν και είναι χάσιμο χώρου, αν πρέπει όμως, δοκίμασε να τα διπλώσεις στη μπάρα της κρεμάστρας παντελονιού. Απόφυγε να τοποθετήσεις τα πλεκτά σε αεροστεγή συσκευασία αφού αυτό μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό, κλειδώνοντας μέσα την υγρασία. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποήσε σακούλες από ένα υλικό που αναπνέει για τα πλεκτά σου.



ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ ΣΟΥ

Οι χοντρές κρεμάστρες με στρογγυλεμένες άκρες είναι ο καλύτερος τρόπος για να τοποθετήσεις τα πανωφόρια σου και ειδικά τα βαριά παλτό. Οι πολύ λεπτές κρεμάστρες μπορεί να βλάψουν και να παραμορφώσουν τους ώμους. Η αποθήκευσή τους σε μια ντουλάπα για παλτό είναι η καλύτερη λύση-ένας χώρος κοντά στην εξώπορτα είναι ιδανικός για το βάζεις και να το βγάζεις, έτσι ώστε να μην καταλαμβάνουν και πολύ χώρο προσωπική σου γκαρνταρόμπα. Αυτό θα τους επιτρέψει επίσης να διατηρούν το σχήμα τους καλύτερα, διότι δεν θα είναι τόσο στριμωγμένα-το υπερβολικό στρίμωγμα να ξέρεις πως είναι επιζήμιο για τα ρούχα σου.

Read More

And More