Το δέρμα του Alexander Mc Queen χρησιμοποιείται για να μια συλλογή από τσάντες και jackets

Σε κάποια παράξενα νέα του η μόδα συναντά την τεχνολογία, μια φοιτήτρια σχεδίου μόδας αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε μια συλλογή από δερμάτινες τσάντες και μπουφάν κατασκευασμένα από το δέρμα του Alexander McQueen. Η σχεδιάστρια με έδρα το Λονδίνο Tina Gorjanc, η οποία είναι φοιτήτρια στο Central Saint Martins, χρησιμοποιεί το DNA του McQueen για να δημιουργήσει ανθρώπινο δέρμα σε ένα εργαστήριο ως μέρος του υλικού του προγράμματος futures της στη σχολή μόδας. Το “δέρμα” θα φέρει επάνω του τατουάζ, κρεατοελιές και φακίδες στις πραγματικές θέσεις, και στο μέγεθος που είχε στην πραγματικότητα ο McQueen. Η Gorjanc ξεκίνησε το έργο με τίτλο “Pure Human» με την ελπίδα να φέρει στο φως το «πώς oι εταιρείες μπορούν μια μέρα να εκμεταλλευτούντις γενετικές πληροφορίες για τα είδη πολυτελείας, και να επιδείξει πόσο λίγο υπάρχει προστασία για το DNA ενός ατόμου».

Η Gorjanc ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει το DNA του McQueen από τη συλλογή “Jack the Ripper Stalks His Victims” του σχεδιαστή του 1992, στην οποία είχε ράψει τα μαλλιά του. Για την προστασία του έργου, η Gorjanc κατέθεσε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας μέχρι στιγμής, ένα για το “bioengineered “γενετικό υλικό που καλλιεργείται στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της μηχανικής ιστών και το άλλο για να προστατεύσει την πραγματική διαδικασία του σχεδιασμού της ίδιας.
Παρόλα αυτά μην περιμένεις να δεις τα κομμάτια της συλλογής φορεμένα αφού πιθανότατα θα εκτεθούν σε μια γκαλερί αντί να βγουν προς πώληση στους καταναλωτές.

Read More

And More