Q&A: Η Αλεξάνδρα απαντάει στις στιλιστικές απορίες σου!

Αν έχεις κι εσύ στιλιστικές απορίες ή αμφιβολίες δεν έχεις παρά να στείλεις την ερώτησή σου. Η Αλεξάνδρα μέσα από το TLIFE γίνεται η προσωπική σου στιλίστρια και βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί σου…
Στο τέλος του άρθρου θα βρεις ένα μπανεράκι. Κάνε “κλικ” πάνω του και στείλε το μήνυμά σου στην Αλεξάνδρα Κατσαΐτη!

Ερώτηση
Καλησπέρα σας!
Η απορία που με απασχολεί τελευταίως λόγω ηλικίας είναι η εξής: είμαι 39 Μαϊων, εργαζόμενη, με δύο παιδάκια. Το σώμα μου είναι ok, τα πόδια μου το δυνατό μου σημείο. Μου αρέσουν πολύ τα σορτς και θέλω να φοράω και το χειμώνα, διστάζω ομως λόγω ηλικίας, μήπως είμαι too much. Άραγε έχω δίκιο;
Ευχαριστώ,
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία, a girl has to do what she has got to do!!! Φόρεσέ το με την απαραίτητη δόση κομψότητας -που είμαι σίγουρη ότι έχεις- και άσε όλες εμάς τις υπόλοιπες να σκάμε!
Λίγο φαρδύ και όχι πολύ κοντό με κολάν το πρωί, με ψηλή μπότα το βράδυ ή με μια πολύ ωραία απλή γόβα κι ένα πουκάμισο ή ένα σακάκι και θα σκίσεις!!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα.
Έχω μια φούστα μαύρη δαντέλα μάξι. Φοριέται φέτος; Κι αν ναι, με τι από πάνω και τι παπούτσια; Είμαι 50 χρόνων, αλλά με νεανικό ντύσιμο.
Ευχαριστώ,
Γιούλη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Γιούλη! Για καλοκαίρι εννοείς; Με ένα απλό t-shirt, ένα tank top, ένα jean πουκάμισο, πλατφόρμες, μποτάκια σε στιλ western για fashion styling και για πιο βράδυ με ένα απλό φανελάκι κι ένα πέδιλο ή ένα body ίσως -ακόμη κι από δαντέλα ή με ένα τοπ σε έντονο χρώμα. Ό,τι και να συνδυάσεις πάντως να είναι ή fashion ή classy ή classic για να μην βγει υπερβολικό το σύνολο.

Ερώτηση
Καλησπέρα Αλεξάνδρα! Συγχαρητήρια καταρχήν, είσαι υπέροχη!
Είμαι 30 και 1,65μ. ύψος. Αγόρασα ένα ζευγάρι κίτρινες γόβες σουέντ και ήθελα να ρωτήσω πως θα μπορούσα να τις συνδυάσω σωστά τώρα που μπαίνει και η άνοιξη χωρίς όμως να φαίνομαι υπερβολική μιας και μέχρι τώρα ήμουν συνέχεια με all star και μποτάκια.
Ευχαριστώ πολύ!!
Χαρά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Χαρά, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Να τις συνδυάσεις ακριβώς με ό,τι φορούσες και τα all star σου! Με τα πάντα! Με τζιν, με κολάν, με φορεματάκια, σορτσάκια… ό,τι σου πηγαίνει και σε κολακεύει!

Ερώτηση
Καλημέρα!
Σκέφτομαι να αγοράσω μια ασημένια δερμάτινη τσάντα. Είναι καλή επιλογή; Κι επίσης, με τι χρώμα παπούτσια να τη συνδυάσω; Έχω δει κάτι ασημένιες εσπαντρίγιες.
Ευχαριστώ,
Μαριάνθη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Μαριάνθη! Εννοείς για κάθε μέρα; Καλύτερα να μην τη συνδυάσεις με κάτι τόσο ίδιο. Από μόνη της είναι statement οπότε μην προσπαθείς να τη σετάρεις. Κράτησέ την όπως κράταγες και μια απλή μαύρη. Αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα!!!
Έχω ένα μαύρο κοντό δαντελένιο φόρεμα με τιραντάκι λεπτό που το φόρεσα στη βάφτιση του γιου μου. Πώς θα μπορούσα να το κάνω πιο καθημερινό, να μπορώ να το φορέσω δηλαδή ένα απόγευμα για καφέ, για σινεμά; Το έχω κλείσει στην ντουλάπα εδώ και δύο χρόνια γιατί λόγω του μικρού δεν πολυβγαίνω βράδυ.
Magica

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βγάλτο από την ντουλάπα αμέσως! Βάλτο με ένα μακρύ πουκάμισο oversized, λευκό ή τζιν ή ό,τι σου αρέσει… Με ένα ανδρόγυνο σακάκι, με ένα φούτερ ή τοπ, με ένα γιλέκο ή ζακετάκι και θα φαίνεται σαν φούστα… Γενικά, με τα πάντα!

Ερώτηση
Αλεξάνδρα μου καλησπέρα!
Θαυμάζω πολύ τη δουλειά σου και έχω ανάγκη την πολύτιμη συμβουλή σου. Τέλος Απριλίου είμαι καλεσμένη σε μια βάφτιση και δεν ξέρω τι να φορέσω. Έχω φανταστεί κάτι κομψό, παιχνιδιάρικο, γλυκό ντύσιμο και ταυτόχρονα λίγο σέξι. Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις τρελαίνομαι για τα κλος φορεματάκια!!! Θα περιμένω την απάντησή σου!!!
Σε ευχαριστώ,
Άννα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Να βάλεις ένα τέτοιο λοιπόν!!! Απλά πρόσεχε, αν φυσάει θα πρέπει να βάλεις ένα μεσοφόρι just in case! Μπορείς να μπεις και στο www.stylishious.com να πάρεις ιδέες από τα sale items που έχουμε στο eshop! Τα ανοιξιάτικα μετά το Πάσχα θα είναι διαθέσιμα!

Ερώτηση
Alexra μου γεια σου!
Θα βαφτίσω το παιδάκι μου τέλος Απριλίου και αγόρασα ένα jumpsuit τιρκουάζ! Τι χρώμα παπούτσια με συμβουλεύεις να βάλω; Τι αξεσουάρ και τι make up;
Ευχαριστώ πολύ!
Irene

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Να σου ζήσει Ειρήνη μου!
Nude ή metallic ή ασημί, ή ακόμη και κάτι πιο χρωματιστό αν αυτό σου αρέσει. Να βάλεις κάτι να το χαρείς!
Όσο για αξεσουάρ, απόφυγέ το καλύτερα, γιατί θα έχεις το μωρό αγκαλιά οπότε ούτε να σου τραβήξει τίποτα ούτε να το έχεις έννοια! Φυσικό make up καλύτερα και αν θέλεις μετά το μυστήριο βάζεις λίγο πιο έντονο κραγιόν.


Ερώτηση

Γεια σου υπέροχη Αλεξάνδρα!
Τη βοήθειά σου pleaaaase!
Τον Ιούνιο παντρεύεται ο αδερφός μου και πραγματικά δεν ξέρω ακόμα τι να επιλέξω να φορέσω. Δεν είμαι γενικά του στιλ των στημένων ντυσιμάτων. Τι θα μου πρότεινες;
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Marilou

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γεια σου Μαριλού!
Αν ήξερα τον σωματότυπό σου θα μπορούσα να είμαι πιο ακριβής, αλλά πιστεύω ότι καλύτερα να σκεφτείς κάτι σε φούστα με τοπ για να το αξιοποιήσεις και στη συνέχεια.
Και για να μη φορέσεις κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις πιο “στημένη”, μακριά φούστα θα επέλεγα, αέρινη, εμπριμέ ή πλισέ με ένα ωραίο τοπ ή body αν σου πηγαίνει κάτι τέτοιο. Αλλιώς, κι ένα φόρεμα σε αρχαιοελληνικό στιλ ενδείκνυται και δεν και πολύ βαρύ, ούτε στημένο!
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

Ερώτηση
Καλησπέρα σας!!
Στις 19 Απριλίου βαφτίζω την κορούλα μου. Αγόρασα ένα εκρού ελαστικό φόρεμα με δαντέλα. Με τι παπούτσια και κοσμήματα να το συνδυάσω; Σκέφτομαι να βάλω blazer από πάνω. Τι χρώμα μου προτείνετε;
Βαλεντίνη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Να σου ζήσει Βαλεντίνη!
Ιδανικά θα σου πρότεινα λευκό σακάκι και χρυσά πέδιλα ή κάποιο παλ χρώμα αν προτιμάς. Όμως και γόβα μπορείς να βάλεις και μεταλλιζέ παπούτσι όπως και παλ σακάκι. Γιατί σε μαύρο ή μπλε θα είναι πολύ σκληρή αντίθεση!


Ερώτηση

Γεια σου Αλεξάνδρα!!!
Πήγα πρόσφατα στην Ιταλία και φυσικά δεν παρέλειψα το shopping μιας κι έπεσα σε περίοδο εκπτώσεων. Πήρα λοιπόν ένα ζευγάρι τρίχρωμες καστόρινες γόβες (μαύρο, μπεζ, γκρι). Θα τις φορέσω με μονόχρωμα σύνολα, όμως τι χρώμα καλσόν να βάλω;
Ευχαριστώ πολύ,
Magica

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Να μην βάλεις!!!
Αλλιώς χοντρό μαύρο οπάκ ή …πράσινο σμαραγδί ή κυπαρισσί, μπορντώ ή εκαιγ/πορτοκαλί, μπλε της σημαίας ή μπλε/ρουά.

Read More

And More