AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ο Εrotokritos ήταν στην AXDW κι εμείς μπήκαμε στα παρασκήνια…

Ο Erotokritos για όσους δεν διάβασαν την συνέντευξη που έδωσε στο TLife είναι ο Έλληνας σχεδιαστής που διαπρέπει στο εξωτερικό. Τα ρούχα του πωλούνται σε κάποια από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα του κόσμου και πριν από λίγο καιρό δημιούργησε και την ομώνυμη boutique του στο Παρίσι στη περιοχή Marais κι από ότι πληροφορήθηκα όσο περίμενα να δω τη συλλογή του, πάει πολύ καλά!

Είναι μεγάλη επιτυχία, αναμφισβήτητη, η δουλειά σου, που μοχθείς για αυτή, να αρέσει στον κόσμο. Πόσω μάλλον όταν το κοινό που απευθύνεσαι είναι παγκόσμιο, και αρέσει σε όλο και περισσότερους με το πέρασμα του χρόνου. Τα μεγάλα πολυκαταστήματα σου τη ζητούν και ξαφνικά τα ρούχα σου τα φοράνε γυναίκες στην Αμερική, στη Γαλλία αλλά και σε πολλά ακόμη μέρη δείχνοντας σεβασμό στο ταλέντο και την αισθητική σου. Πρέπει το συναίσθημα να είναι σπουδαίο και αυτό σαφέστατα φέρνει και μεγαλύτερη ευθύνη για τη διατήρηση της καλής ποιότητας. Ο Erotokritos λοιπόν το έχει καταφέρει αυτό, τα ρούχα του έχουν εξαιρετική ποιότητα και σου προτείνω να τα δοκιμάσεις. Έχουν κερδίσει πολύ καλές κριτικές.

“Έζησα από 18 χρόνων στο εξωτερικό. Οπότε μάλλον το Παρίσι είναι πια το σπίτι μου. Η δουλειά μου θεωρείται πάντα σταθερή και φρέσκια με πολλούς σταθερούς ακόλουθους και νιώθω πολύ τυχερός για αυτό”.

Αυτές τις ημέρες λοιπόν βρίσκεται στην Αθήνα ως επίτιμος καλεσμένος της AXDW και παρουσίασε και σε εμάς τις Ελληνίδες τη συλλογή του για την ερχόμενη Άνοιξη-Καλοκαίρι. Ήταν φυσικά και στην κριτική επιτροπή που ανάδειξε τον επόμενο new designer.

“Η ταινία του Αntonioni La Notte ήταν πηγή έμπνευσης για αυτή τη συλλογή. Μου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα της πόλης το καλοκαίρι και αναρωτιόμουν πως θα ήταν εάν ξαναγυριζόταν σήμερα”.

Το Σάββατο λοιπόν το βράδυ λίγο πριν ξεκινήσει το show του το TLife είχε αποκλειστικό access pass στο backstage του Ερωτόκριτου. Ο φωτογραφικός μας φακός κατέγραψε για τα μάτια σας μόνο όλο το παρασκήνιο της προετοιμασίας από το make up και τα μαλλιά μέχρι τα μοντέλα και την πρόβα των ρούχων.



Ο Ερωτόκριτος μας υποδέχθηκε και με μεγάλη ευγένεια μας επέτρεψε να φωτογραφίσουμε ό, τι επιθυμούσαμε… κι αυτό δεν μας γέννησε κανένα ερωτηματικό γιατί απλά τα θέλαμε ΟΛΑ!

Tα ρούχα στα shows είναι κρεμασμένα πάντα με το όνομα του μοντέλου που θα τα φορέσει. Γρήγοροι ρυθμοί, προετοιμασία και πολύς κόσμος…

“Το στιλ μου είναι πάντα σταθερό και τα ρούχα μου έχουν την αίσθηση χαράς και της φρεσκάδας”.



Τα κορίτσια με το που ολοκληρωθεί το μακιγιάζ και τα μαλλιά ντύνονται και μετά επιλέγουν τα παπούτσια που θα φορέσουν.

“Θέλω η γυναίκα που φοράει τα ρούχα μου να νιώθει χαρούμενη και light”!

Ο σχεδιαστής πριν μπουν τα κορίτσια στη σειρά για να περπατήσουν την πασαρέλα επιμελείται τις τελευταίες λεπτομέρειες.



Kι επειδή όταν είσαι καλεσμένος σε ένα show και κάθεσαι δεν αντιλαμβάνεσαι το τι μπορεί να γίνεται στα παρασκήνια πρέπει να σου πω πως πολλές φορές επικρατεί υστερία. Αυτή δεν ήταν μία απο αυτές. Και το show ξεκίνησε…

Το show ξεκίνησε και αμέσως η όλη ατμόσφαιρα μου άρεσε – περνούσα καλά και αυτό οφείλεται στο ότι τα μάτια μου αντίκριζαν κάτι καλαίσθητο, κάτι που μπορούσα να με δω να το φοράω, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στο δικό μας ελληνικό καλοκαιρινό στιλ. Απαλά χρώματα που σε γλυκαίνουν και σε προδιαθέτουν για την ανοιξιάτικη μυρωδιά… Ξέρεις τότε που ανθίζουν τα λουλούδια κι εσύ πηγαίνεις βόλτα και φοράς ένα φορεματάκι κοριτσίστικο και τα πόδια σου είναι κατάλευκα!

Ναι, όλα αυτά τα σκέφτηκα κοιτώντας τη συλλογή του Ερωτόκριτου. Γιατί απλά συνειδητοποίησα πως ως Έλληνίδες έχουμε σχετικά συγκεκριμένο στιλ ντυσίματος και δεν νομίζω πως κάποια εκεί έξω δεν εκτιμάει την καλή ποιότητα στα ρούχα.

“Αγαπημένη τάση για φέτος; Μου αρέσει το προσεγμένα ατημέλητο look. Με το στιλ να αποπνέει «μόλις ξύπνησα και βγήκα» …αλλά με πολύ μελέτη”.


“Όποια ενδιαφέρεται για τα ρούχα μπορεί να με βρει στη σελίδα μου στο Facebook : Erotokritos Paris αλλά και στο e- mail μου, info@erotokritos.com “

Δες όλο το show

Φωτογραφίες: Χρήστος Κέδρας

Read More

And More