Το TLIFE σε “ταξιδεύει” στις τέσσερις πιο σπουδαίες εκθέσεις μόδας στον κόσμο…

Αν κάτι μπορεί να σου λείπει είναι οι βόλτες σε μουσεία και galleries όπου έχεις τη δυνατότητα να περάσεις το χρόνο σου και να εμπλουτίσεις τον πνευματικό σου κόσμο όχι με πράγματα που “πρέπει” να δεις αλλά με πράγματα που θέλεις να δεις αφού αποτελεί ένα από τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα.
Τα “θέλω” αυτά είναι πολλά αν αναλογιστείς πως ολοένα και περισσότεροι οίκοι μόδας παρουσιάζουν την ιστορία τους μέσα από εκθέσεις με φορέματα, σκίτσα αλλά και όλα αυτά τα στοιχεία που έχτισαν αυτό που είναι σήμερα. Πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να ξεκινήσει με μεράκι κι αγάπη να σχεδιάζει και σιγά σιγά να γίνεται θρύλος; Πώς τα κατάφερε; Ποιες επέλεξαν τα ρούχα του; Ποιά ρούχα έχουν μείνει αλώβητα στο χρόνο; Όλα αυτά σε μία βόλτα γίνονται βίωμα του επισκέπτη και οι υπεύθυνοι των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου παραθέτουν το μεγαλύτερο κομμάτι ώστε να ικανοποιήσουν τις φανατικές της μόδας.

Έχοντας στο μυαλό πως η μόδα δεν είναι μόνο συνολάκια αλλά κουβαλάει ολόκληρη ιστορία που την κατατάσει σε είδος τέχνης το TLIFE βρήκε τις τέσσερις πιο σπουδαίες εκθέσεις μόδας στον κόσμο που αξίζει να γνωρίζεις και σου δίνει μια μικρή γεύση. Γιατί όταν δεν μπορείς να ταξιδέψεις… μπορείς σίγουρα να “ταξιδέψεις”. Και σε αυτό βοηθάνε πάντα οι φωτογραφίες…

Cristobal Balenciaga Collector of Fashions, Παρίσι
Απρίλιος 13- Οκτώβριος 7, 2012


Η οικογένεια του coutier Cristobal Balenciaga με αφορμή τα 40 χρόνια μετά το θάνατό του δημιούργησε μία έκθεση αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου γάλλου σχεδιαστή με κάποια από τα πιο σημαντικά κομμάτια στην ιστορία του οίκου Balenciaga. Φορέματα από ταφτά, γεωμετρικά σχέδια,φτερά και όλα τα ρούχα που ανέδειξαν τον Cristobal Balenciaga σε θρύλο.

Comme des Garcons White Drama, Παρίσι
Απρίλιος 13- Οκτώβριος 7, 2012


O οίκος Comme des Garcons αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να δει από κοντά τη συλλογή ‘Ανοιξη- Καλοκαίρι 2012 χωρίς να ξεχωρίζει τους ανθρώπινους της μόδας και των περιοδικών από όλους όσους επιθυμούν να δουν από κοντά τα ρούχα. Ο τίτλος της έκθεσης είναι ” White Drama” που σύμφωνα με την υπεύθυνη Rei Kawakubo έχει εμπνευστεί από την επισημότητα του χρώματος. “Όλοι στις πιο σπουδαίες στιγμές της ζωής μας επιλέγουμε το λευκό. Από τις πιο χαρούμενες μέχρι τις πιο στενάχωρες”.

Hermes Leather Forever, Λονδίνο
8-27 Μαίου, 2012

Όλα τα είδη και χρώματα δέρματος που χρησιμοποιεί ο μεγάλος οίκος μόδας.

Ο οίκος Hermes έχει εορταστική διάθεση αφού συμπληρώνει 175 χρόνια από τη στιγμή της δημιουργίας του και το γιορτάζει με μία μεγάλη έκθεση στο Λονδίνο αφιερωμένη στο δέρμα και το ρόλο που έχει παίξει στη ζωή του οίκου. Θα δεις τις πιο ιστορικές τσάντες ενώ υπάρχουν και τεχνικοί που δείχουν πως δημιουργούνται τα αξεσουάρ του οίκου συνώνυμο της κομψότητας. Η έκθεση σου δίνει μια σαφή εικόνα από το όραμα του Thierry Hermes που ξεκίνησε το 1837.


Η τέντα αλλά και το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι από δέρμα Hermes.

Schiapparelli and Prada: Impossible Converstaions, Νέα Υόρκη
Μάιος 10- Αύγουστος 19, 2012


Το ιστορικό μουσείο της Νέας Υόρκης Metropolitan Museum μετά την επιτυχημένη έκθεση στον Alexander McQueen δημιούργησε μία έκθεση στην οποία οι δύο ιστορικές γυναίκες της μόδας Elsa Schiaparelli και Muccia Prada “συνομιλούν” μέσα από τις δημιουργίες τους. Οι υπεύθυνοι επέλεξαν ρούχα και στιλ, τα τοποθέτησαν δίπλα το ένα στο άλλο με σκοπό να δημιουργήσουν τον υποτιθέμενο διάλογο των δύο γυναικών.


Για να δεις την έκθεση και να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες κάνε “κλικ” εδώ

Αν θέλεις να δεις τι επέλεξαν να φορέσουν οι επώνυμοι παρευρισκόμενοι στο opening της μεγάλης έκθεσης κάνε “κλικ” εδώ .

Read More

And More