Stylish σε κάθε ηλικία: Πως να ντυθείς στα 20, στα 30 και στα 40…

Όχι μίνι φούστες μετά τα 40. Αμάνικο μετά τα 50; Ποτέ! Υπάρχουν πολλές γυναίκες που εξακολουθούν να πιστεύουν πως η ηλικία σχετίζεται με τις επιλογές στο ντύσιμο, αλλά σε έναν κόσμο όπου ο καθένας από τα 9 μέχρι τα 90 του φοράει jeans, τι σημαίνει “κατάλληλη ηλικία” πραγματικά;

Ένας αριθμός δεν μπορεί σίγουρα να καθορίσει την ηλικία μας, αυτό που μπορεί είναι το lifestyle και η ενέργεια μας. Πλέον βλέπουμε άλλωστε πολλές γυναίκες στα 50 χρόνια τους, σε εκπληκτική φυσική κατάσταση που μπορούν να δείξουν πανέμορφες λίγο πολύ με οποιοδήποτε outfit.

Αυτό είναι ένα γεγονός για να γιορτάσουν οι γυναίκες όλων των ηλικιών γιατί αυτομάτως έχουν πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στη μόδα σε σχέση με παλιότερα. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά μικρά tips που μπορείς να λάβεις υπόψην σχετικά με το ντύσιμό σου ανάλογα με την ηλικία σου. Πάμε να τα δούμε…

STYLISH ΣΤΑ 20!

Η δεκαετία των 20 είναι μια εξαιρετικά εύπλαστη ηλικία για τις περισσότερες γυναίκες. Αυτή είναι η περίοδος στη ζωή που ακόμα μαθαίνεις ποιά είσαι και μπορείς ελεύθερα να πειραματιστείς και να ανακαλύψεις το στιλ που σου ταιριάζει. Oι επιλογές σου είναι απεριόριστες και το σώμα σου βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση.

Μίνι φούστες με t-shirts, κολλεγιακά sweaters ή ακόμα και με cropped tops. Skinny jeans ή κολάν με πουλόβερ και sneakers ή biker boots, μίνι φορέματα ή σορτς με γόβες ή booties είναι μόνο μερικά από τα στιλ που μπορείς να υιοθετήσεις. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς να καθορίσεις το προσωπικό σου στιλ αφού έχεις την άνεση να “παίξεις” με αυτό, να πειραματιστείς, να δοκιμάσεις τα πάντα!

CHIC ΣΤΑ 30!

Οι γυναίκες στα 30 τους ζουν πολύ συχνά παρόμοια ζωή με εκείνη στη δεκαετία των 20 τους, αλλά αυτή είναι και η δεκαετία που μπορείς να προσθέσεις και κάποιες πινελιές ωριμότητας στο look σου. Πλέον έχεις καλύτερη αντίληψη για για το τι ταιριάζει καλύτερα στο σώμα σου και μπορείς να αναδείξεις τα δυνατά του σημεία με τις σωστές επιλογές σε ρούχα. Μπορείς ακόμη να τολμήσεις μια sexy μίνι φούστα αλλά θα πρέπει να φροντίζεις πάντα να τη συνδυάζεις με ένα απλό τοπ ή πουλοβεράκι ώστε το αποτέλεσμα να είναι σοφιστικέ.

Τα skinny jeans εξακολουθούν να είναι κάποια από τα δυνατά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου ενώ μπορείς να επενδύσεις σε θηλυκά φορέματα, ολόσωμες φόρμες, κομψά μεταξωτά πουκάμισα, blazers και cardigans, κλος ή pencil midi φούστες, sexy στιλέτο γόβες και μπότες, shoulder bags, clutches και κοσμήματα που θα κρατήσεις για καιρό στην γκαρνταρόμπα σου και θα δώσουν ενδιαφέρον σε κάθε look σου!

ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΑ 40!

Ενώ το ντύσιμο σου σου μπορεί να εξελιχθεί μαζί με το γούστο σου, από τα μέσα της δεκαετίας των 30 αναπτύσσσεις συνήθως μια αίσθηση του τι ταιριάζει καλύτερα εκτός από το σώμα σου, στην προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής σου (κάτι το οποίο είναι συνήθως κάτι που σε κάνει να νιώθεις φανταστικά). Μπορείς λοιπόν να αντιστέκεσαι στα ρούχα και αξεσουάρ που δεν πληρούν τα κριτήρια αυτά και να δημιουργήσεις μια γκαρνταρόμπα στην οποία μπορείς να βασιστείς.

Είναι ένα ωραίο jean με ένα ελαφρύ κασμιρένιο τοπ ή μια όμορφη μεταξωτή μπλούζα, με ψηλοτάκουνα πέδιλα ή γόβες; Ένα chic chemisieux φόρεμα (με μήκος λίγο πάνω ή κάτω από το γόνατο) με ένα ιδιαίτερο παλτό; Mια φαρδιά ψηλόμεση παντελόνα, με ένα απλό τοπ και blazer; Με την ηλικία έρχεται και η ευκαιρία να ντύθείς λίγο πιο εκλεπτυσμένα. Μπορείς να βάλεις στην γκαρνταρόμπα σου ένα κοστούμι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο sexy από ένα ωραίο σμόκιν και στιλέτο γόβες! Eπένδυσε λοιπόν σε βασικά κομμάτια, για να δημιουργήσεις μια διαχρονική και λειτουργική ντουλάπα με κομμάτια που είναι εύκολο να αναμίξεις και να ταιριάξεις για κάθε περίσταση. Oλοκλήρωσε τα looks σου με εντυπωσιακά κοσμήματα, γυαλιά ηλίου και κομψά φουλάρια.

Read More

And More