Annabelle Dos Santos: Η διευθύντρια επικοινωνίας της Cacharel μιλάει στο TLIFE λίγο πριν το show του οίκου στην AXDW!

Η 15η AXDW έχει την τιμή να φιλοξενεί για πρώτη φορά τον πιο ρομαντικό οίκο του Παρισιού, τον οίκο Cacharel, που θα παρουσιάσει τη νέα συλλογή του, “Autumn Dance”! Η συγκεκριμένη συλλογή δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά αλλού στον κόσμο και η πρώτη επίσημη παρουσίασή της θα γίνει στην 15η AXDW, με highlight ένα ιδιαίτερο χορευτικό που θα παρουσιαστεί στην έναρξη της επίδειξης.

Λίγο πριν το show, που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 1/4, το TLFE μίλησε με την Annabelle Dos Santos – Διευθύντρια Επικοινωνίας του οίκου μιας και αυτή τη στιγμή το brand δεν έχει head designer – και δουλεύει με μια ομάδα designers και artists που την ονομάζει design studio και έχει αλλάξει το ύφος του οίκου.

Πως θα περιέγραφες το όραμα σου για τον οίκο Cacharel;
Ρομαντικό και προσιτό όπως ήταν πάντοτε το brand. Η αναζήτηση για την αυθεντικότητα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Σε έναν αγώνα ενάντια στις συμβάσεις και τα στερεότυπα, ο οίκος Cacharel συνδέει την εικόνα του με την καλλιτεχνική πρακτική του studio για να τονίσει το νεωτερισμό του ρομαντισμού του.

Έχεις διατηρήσει στοιχεία του εικονικού οίκου μόδας στη δουλειά σου;
Χθες, τα liberty άνοιξαν το δρόμο στην πιθανότητα, τη φρεσκάδα και το νεωτερισμό και έγιναν εικονικά. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το DNA του brand δουλεύοντας για αυτό, τη δημιουργική ταυτότητα του, και τις βαθιές και δυνατές ρίζες του. Ο οίκος Cacharel ήταν πάντα πραγματικό και εύκολο Ready To Wear.

Tι σημαίνει μόδα για εσένα; (Και πως η Cacharel επηρέασε τη ζωή σου;)
Μόδα είναι η τέχνη που αγγίζει τους περισσότερους ανθρώπους, είναι μια εύκολη τέχνη, προσιτή, φορέσιμη και συμπαγής. Η Cacharel είναι όλα αυτά!

Τι θα δούμε στο runway του AXDW;
Τρεις λέξεις κλειδιά: δομή, ρυθμός και κίνηση που μεταφέρονται χαρούμενα μέσα σε ένα μαγευτικό φθινοπωρινό χορό από ζεστά χρώματα, φυσικά prints και υλικά που στροβιλίζονται. Πιέτες, γούνα, λεπτά μετάξια, παλτά σε σχήμα αυγού και άνετα μάλλινα πλεκτά είναι τα κομμάτια που πρέπει να θυμάστε αυτή τη σεζόν.

Από που αντλείς την έμπνευση σου;
Η συλλογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το σχεδιαστικό studio της Cacharel, ανταλάσσοντας, ανακαλύπτοντας και μοιράζοντας μέσα από την διαδικασία δημιουργίας. Κάθε μορφή τέχνης και δημιουργίας: το σχέδιο, η φωτογραφία, η αρχιτεκτονική μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για μια συλλογή. Χάρη στη μόδα, κάθε αντικείμενο που βλέπετε μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή των ρούχων.
Η δουλειά μας είναι να έχουμε ένα συγκεκριμένο ύφος στα ρούχα και να τα κάνουμε να αξίζουν πραγματικά. Η καλλιτεχνική πρακτική του στούντιο τονίζει τη νεωτερικότητα και ρομαντισμό μέσα από την απλότητά του και τη δύναμη των πρώτων υλών και της αυθεντικής δημιουργίας.

Τι πιστεύεις πως κάνει ένα ρούχο ξεχωριστό;
Το κόψιμο και η ποιότητα των υλικών. Πρέπει να τονίζει το σώμα της γυναίκας χωρίς καμία αλλοίωση ή υπερβολή.

Πόσο καιρό συνήθως σας παίρνει να κατασκευάσετε ένα ρούχο;
Δεν είναι συγκεκριμένος ο χρόνος, εξαρτάται πραγματικά από το κομμάτι, τα ρούχα είναι το ένστικτο, το συναίσθημα.
Η διαδικασία δημιουργίας μας πραγματικά δεν διαφέρει από των άλλων: στην αρχή, για κάθε σεζόν, είναι η ώρα της έρευνας: πολλές έξοδοι, εκθέσεις, διαλέξεις, ψώνια… Ξεχωρίζουμε κάποια ισχυρά θέματα, έτσι ώστε η ομάδα μας μπορεί να λειτουργήσει προς την ίδια κατεύθυνση και στη συνέχεια τα πρώτα κομμάτια αρχίζουν να βγαίνουν.

Ποιά είναι η γυναίκα Cacharel;
Είναι η κάθε γυναίκα! Νέα, ώριμη, boyish ή απίστευτα θηλυκή, η κάθε μια από αυτές μπορεί να προσθέσει το κομμάτι που χρειάζεται στην ντουλάπα της, από το μακρύ λευκό πουκάμισο με τις πιέτες μέχρι τις μακριές παντελόνες ή τα printed φορέματα…μας αρέσει να ντύνουμε μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει, που μπορεί να νιώσει sexy και δυνατή αλλά παράλληλα ρομαντική και ονειροπόλα. Είναι φυσική, αυθόρμητη και μοντέρνα.

Ποιά είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια γυναίκα για να θεωρηθεί καλοντυμένη;
Μια φυσική γοητεία και ένστικτο, μια γυναίκα μπορεί να είναι κομψή φορώντας πολύ απλά ρούχα, αλλά είναι όλα σχετικά με τον τρόπο που κινείται, τον τρόπο που περπατάει, πώς κρατά το κεφάλι της, δένει τα μαλλιά της, χαμογελά, μιλάει… που δεν χρειάζεται απαραίτητα επώνυμα ρούχα για να δείχνει κομψή.

Τι πρέπει να έχει οπωσδήποτε μια γυναίκα στην γκαρνταρόμπα της αυτό το καλοκαίρι;
Ένα floral printed φόρεμα, που θα φοράει μέσα από ένα ανδρικό jacket. Ένα neoprene φούτερ ή jacket.
To aqua θα είναι αναμφισβήτητα το χρώμα του καλοκαιριού του ’14, οπότε θα πρέπει να αποκτήσει και ένα τέτοιο κομμάτι επίσης.

Θα ήθελες να δώσεις ένα fashion tip στις αναγνώστριες του Tlife.gr;
Μην προσπαθείτε υπερβολικά σκληρά ή πάρα πολύ και να φοράτε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε όμορφες και με αυτοπεποίθηση.

Read More

And More