Ο Διευθυντής Πωλήσεων της Mary Katrantzou μας μιλάει αποκλειστικά

Η Μary Katrantzou βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και παρουσίασε τις δημιουργίες και τη δουλειά της μέχρι σήμερα. Το event με χορηγό τη L’Oreal Paris κέρδισε τις εντυπώσεις.

Το TLIFE βρέθηκε εκεί και μίλησε αποκλειστικά με τον Υπεύθυνο Πωλήσεων του οίκου Mary Katrantzoy με έδρα το Λονδίνο, Αλέξανδρο Γιάτση.

Πως κι αποφασίσατε να επισκεφτείτε την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη;
Ο βασικός λόγος ήτανε να παρουσιάσουμε τη δουλειά της Marys στην Ελλάδα αφού η έδρα μας είναι το Λονδίνο και στην Ελλάδα ερχόμαστε περισσότερο για διακοπές. Τέτοιες προσκλήσεις μας χαροποιούν πολύ. Φυσικά το έναυσμα μας το έδωσε η πρόσκληση της κ. Κατσάλη και δεν αφήσαμε την ευκαιρία να χαθεί.

Ήδη με την συμμετοχή μας στο Mad Walk παρουσιάσαμε στην Αθήνα τη δουλειά μας τα οποία διατίθενται στη boutique Sotris. Τώρα που τα ρούχα θα υπάρχουν και στην αγορά της Θεσσαλονίκης το να έρθουμε και να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας είναι μεγάλη μας χαρά. Για αυτό και δεν θα είναι ένα απλό fashion show. Θα πραγματοποιηθεί και μία έκθεση στην οποία οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν κομμάτια από τις 4 προηγούμενες collection της Μarys αλλά και να δούνε όλη την εξέλιξη του brand.

H Mary πως νιώθει που βρίσκεται στην Ελλάδα και οι Έλληνες αγαπούν πολύ τη δουλειά της;
Χρονικά είναι πολύ κοντά στο show του Λονδίνου που είναι για την επόμενη σεζόν ‘Ανοιξη – Καλοκαίρι 2011-2012 που είναι στις 20 Σεπτεμβρίου και είμαστε full busy με τη δημιουργία και το στήσιμο του show το οποίο ακόμα δεν έχει τελειοποιηθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που το χρονικό διάστημα για το οποίο θα βρίσκεται στην Ελλάδα
είναι πολύ μικρό αλλά ήθελε πολύ να είναι εδώ. Βρήκε πολύ κολακευτική και την πρόσκληση αλλά και την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κόσμο παλαιότερες collection της μέσα από τη δημιουργία ενός ωραίου event.

Mέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κέρδισε τις εντυπώσεις με τις δημιουργίες της. Απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τους πιο αυστηρούς της μόδας και τα ρούχα της έχουν αγαπηθεί από πάρα πολλές παγκοσμίως. Πως νιώθει εκείνη για αυτή την επιτυχία;
Είναι πάρα πολύ κολακευμένη και είναι μεγάλη τιμή να έχεις όλους αυτούς τους σπουδαίους δημοσιογράφους να λένε αυτά τα τόσα όμορφα λόγια για την δουλειά σου.
Αλλά ο σκοπός είναι ένας, να κάνεις ο ίδιος ό,τι καλύτερο μπορείς κάθε φορά. Με τη δουλειά σου να προτείνεις κάτι πρωτοποριακό και ειδικά με εμάς που ασχολούμαστε με το ψηφιακό τύπωμα που είναι από μόνο του λίγο διαφορετικό το να θέλεις να του δώσεις κάθε φορά μια άλλη ζωή -είναι σπουδαίο. Και φυσικά να διατηρήσεις το υψηλό επίπεδο.

Είναι φυσικά φανταστικό μετά από τόσο κόπο να αναγνωρίζεται η δουλειά σου, και φυσικά κάθε φορά δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει. Εσύ κάνεις το καλύτερο που μπορείς να κάνεις και χαίρεσαι πάρα πολύ όταν η δουλειά σου αρέσει και στον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που και οι αγοραστές βρίσκουν την δουλειά μας ωραία.

Η νέα collection που θα παρουσιάσετε σε λίγες εβδομάδες στο fashion week του Λονδίνου τι επιφυλάσσει;
Prints -πάντα υπάρχουν στις δημιουργίες της Μarys. Είναι μέρος του brand άλλωστε oπότε αυτό να το περιμένετε. Κάθε σεζόν όμως είναι θεματική. Η collection έχει ένα θέμα από αντικείμενα της τέχνης, αρώματα, τα πορτρέτα του 18ου αιώνα . Πέρυσι ας πούμε έιχαμε τα δωμάτια,κάθε χρόνο έχει ένα συγκεκριμένο ύφος. To τύπωμα παίζει κυρίαρχο ρόλο αλλά το τι θα δούμε στο φετινό show δεν μπορώ να το αποκαλύψω. Θέλουμε να το κρατήσουμε έκπληξη! Αλλά το ότι θα έχει πολύ χρώμα είναι σίγουρο, όπως έχουμε πάντα άλλωστε. Φέτος ας πούμε επειδή το τύπωμα παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, δεν θέλουμε να χαθεί από τις δημιουργίες της Μarys το σχέδιο οπότε προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε τα σχήματα, τα μήκη, τις λεπτομέρειες και για αυτό προσθέτουμε διαφορετικά στοιχεία. Η φετινή collection θα έχει αυτό το extra στοιχείο που δεν είχανε όλες οι προηγούμενες

Στην Ελλάδα εάν θέλει κάποια να φορέσει ρούχα Mary Katrantzou που μπορεί να τα βρει;
Στην Αθήνα στη boutique Sotris και στη Θεσσαλονική στo Stylefax. Φυσικά τα ρούχα υπάρχουν και online όπως στο netaporter, luisaviaroma, maches, barneys και the corner.

Read More

And More