FASHION FAUX PAS: ΤΑ 10 πιο συνηθισμένα λάθη στη μόδα και πως να τα αποφύγεις!

To να δείχνουμε όμορφες, καλοντυμένες και stylish αποτελεί προτεραιότητα για πολλές από εμάς, με τόση όμως πληροφορία εκεί έξω σε σχέση με τη μόδα, μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να το κάνουμε σωστά με αποτέλεσμα να πέφτουμε συχνά σε στιλιστικές παγίδες.
Για αυτό λοιπόν αποφασίσαμε σήμερα να συγκεντρώσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη στη μόδα που συναντάμε για να ρίξεις μια ματιά και είτε να διορθώσεις σε περίπτωση που τα αναγνωρίζεις στον εαυτό σου, ή να τον συγχαρείς αν δεν τα έχεις κάνε ποτέ! Ας τα δούμε…

1. ΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ
/
Το να δείχνεις πάρα πολύ από οτιδήποτε… δεν σε κάνει να δείχνεις σέξι! Επιπλέον, είναι ένα από τα χειρότερα λάθη της μόδας που μπορείς να κάνεις. Σίγουρα, μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στις ηλικίες των 20 ετών που γενικά θεωρείται μια τέλεια εποχή για να επενδύσεις σε μερικά cropped tops και σορτς, θα πρέπει όμως να ξέρεις πως το να είσαι υπερβολικά αποκαλυπτική δεν εγγυάται το ότι θα τραβήξεις και την προσοχή όλων ή, τουλάχιστον, όχι από τη θετική πλευρά.

2. ΤΟ “MUFFIN EFFECT”
Aν είσαι από τα κορίτσια που έχουν αυτά τα ενοχλητικά σωσίβια χαμηλά στη μέση σου και συγχρόνως φανατική οπαδός των χαμηλόμεσων jeans, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Αυτή είναι μια πολύ λάθος επιλογή οπότε άκουσε τη συμβουλή μας και αποχωρήσου τα αφού ακόμα και αν η σιλουέτα σου είναι λεπτή, τονίζοντας αυτή την ατέλεια στο σώμα σου, τα πόδια σου θα φαίνονται κοντύτερα και η μέση σου πιο γεμάτη!

3. Η ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ
/
Λοιπόν, αυτό εδώ θα μπορούσε εύκολα να είναι το χειρότερο λάθος της μόδας και πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσεις! Η επιλογή του σωστού εσωρούχου ώστε να μην διαγράφεται μέσα από τα στενά ρούχα ή να φαίνεται επάνω από ένα χαμηλόμεσο παντελόνι δεν είναι και επιστήμη… Το να βρεις το κατάλληλο, μπορεί μερικές φορές να αποδειχθεί σκληρή δουλειά, όμως όλη η προσπάθειά σου για ένα ωραίο outfit πηγαίνει χαμένη αν έχεις παραμελήσει αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια!

4. Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΣΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Το να παίζεις με το ντύσιμό σου με μερικά προσεκτικά επιλεγμένα κοσμήματα είναι εντελώς DO και θαυμάζουμε πραγματικά τις γυναίκες που έχουν το ταλέντο του mix&match και είναι πάντα σε θέση να λανσάρουν τέλεια μια νέα τάση. Το να το παρακάνουμε, όμως, με τα κοσμήματα είναι ένα από τα χειρότερα λάθη της μόδας και ίσως κάτι που θα θέλεις σίγουρα να αποφεύγεις, εκτός αν για κάποιο λόγο θέλεις να διατηρείς το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανό για όλο το χρόνο…

5. TO MHKΟΣ ΣΤΑ FLARED PANTS
/
Όταν πρόκειται για τα flared pants ή τις παντελόνες ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι να το επιλέγουν πιο κοντό από όσο πρέπει με αποτέλεσμα η εικόνα τους να είναι άχαρη. Το τρικ σε αυτά τα παντελόνια για να είναι κολακευτικά είναι το μήκος τους να είναι τέτοιο που καλύπτει σχεδόν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια έτσι ώστε να δίνεται η εντύπωση μιας ψηλότερης σιλουέτας.

6. TA ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ
/
To επόμενο στη λίστα μας από τα χειρότερα λάθη της μόδας είναι, φυσικά, τα ρούχα που δεν ταιριάζουν σωστά επάνω στο σώμα, που είναι λάθος νούμερο. Πάρα πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό -δεν έχει τόση σημασία, το θέμα είναι ότι και τα δύο φαίνονται άσχημα και, ακόμη χειρότερα, σε κάνουν να δείχνεις άκομψη! Μην προσπαθείς να κρύψεις τυχόν ατέλειες στο σώμα σου φορώντας πολύ φαρδιά ρούχα ούτε να στριμωχτείς μέσα σε πολύ στενά για να μπορείς να πεις πως φοράς μικρότερο νούμερο. Το ντύσιμό σου πρέπει να έχει σχήμα και δομή, έτσι ώστε να αναδεικνύει τα ωραιότερα σημεία του σώματος σου, να κολακεύει τις καμπύλες σου και να είναι ευγενικό με τα αδύνατά σου σημεία.

7. ΤΑ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΦΑΣΜΑΤΑ
/
Παρά το γεγονός ότι τα συνθετικά υλικά είναι γενικά μια προσιτή επιλογή και ένα αρκετά δημοφιλές συστατικό πολλών καλοφτιαγμένων ρούχων, έρχεται μια στιγμή στη ζωή κάθε γυναίκας που πραγματικά πρέπει να αρχίσει να δίνει σημασία στις εσωτερικές ετικέτες, δηλαδή στην ποιότητα των υφασμάτων που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα ρούχο. Δεν λέμε ότι πρέπει να αποκτήσεις μέσα σε μια μέρα μια πανάκριβη γκαρνταρόμπα από μεταξωτά και κασμιρένια κομμάτια αλλά ναι, η ποιότητα σε ένα “βασικό” κομμάτι αξίζει πολύ περισσότερο από 5 κομμάτια μέτριας ποιότητας αφού θα το κρατήσεις για χρόνια και θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις πολλά και κομψά looks.

8. TA ΛΑΘΟΣ ΧΡΩΜΑΤΑ
/
Εντάξει, υπάρχουν μερικά χρώματα που απλά τα αγαπάς -εκείνα όμως σε αγαπούν; Ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σου, υπάρχουν χρώματα που μπορούν να σε κάνουν να δείχνεις χλωμή και να αναδείξουν τη φθορά του χρόνου ή τις ρυτίδες που μπορεί να έχεις αλλά θα προτιμούσες να εξαφανίσεις. Ενώ επιλέγοντας τα σωστά χρώματα για εσένα θα φαίνεσαι πιο ζωντανή και υγιής.

9. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
/
Τα εντυπωσιακά κομμάτια με λαμπερές υφές καθώς και τα έντονα χρωματιστά σατέν και δαντελένια κομμάτια δεν έχουν καμία θέση στην γκαρνταρόμπα σου για το γραφείο και το γεγονός ότι ένα κομμάτι είναι “trendy” και “hot” τώρα, δεν σημαίνει ότι είναι και κατάλληλο και για το χώρο εργασίας σου! Έχουμε μιλήσει αρκετά στο παρελθόν σχετικά με το πώς μπορείς να κάνεις ενδιαφέρον το look γραφείου σου – κάνε κλικ εδώ για να το θυμηθείς- επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τρόποι για να είναι τόσο κομψή όσο και μοντέρνα, χωρίς να το παρακάνεις.

10. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ;
Άλλο μεγάλο λάθος που βλέπουμε συχνά γύρω μας είναι γυναίκες με την τάση να ακολουθούν τη μόδα που όμως δεν τους ταιριάζει είτε λόγω του σώματος ή της ηλικίας τους. Ποιος λέει λοιπόν ότι πρέπει να συμμορφωνόμαστε με όλες τις τάσεις της; Εάν ένα χρώμα ή ένα στιλ δεν ταιριάζει στην ηλικία ή τον τύπο σώματος σου -μείνε μακριά από αυτό! Τα πόδια σου δεν είναι το δυνατό σου σημείο; Τότε γιατί θα πρέπει να φοράς μίνι φούστες; Πολλές τάσεις της μόδας απλά δεν ταιριάζουν σε όλους. Κάνε λοιπόν μια αντικειμενική αξιολόγηση του εαυτού σου, εντόπισε τα στιλ που σου ταιριάζουν και μείνε πιστή σε αυτά….

Read More

And More