Μπήκαμε στο backastage του Taste the Fashion! Όσα είδαμε στο fashion-gourmet event χθες το βράδυ!

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι οίκοι μόδας Balenciaga, Salvatore Ferragamo, Gucci με τους chefs Γιάννη Μανίκη, Λευτέρη Λαζάρου και Χριστόφορο Πέσκια;

Το “Τaste the Fashion” είναι ένα πρωτοποριακό event με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις της υψηλής αισθητικής να απολαύσουν Live shows με ρούχα μεγάλων οίκων μόδας του εξωτερικού αλλά και ένα δείπνο gourmet δια χειρός ταλαντούχων chefs.

Την Πέμπτη το βράδυ λοιπόν η μεγάλη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton όπου ο οίκος Gucci, Salvatore Ferragamo και Balenciaga παρουσίασαν τις συλλογές τους για την φετινή Άνοιξη και Καλοκαίρι. Ο χώρος ήταν ιδιαίτερα προσεγμένος με τα στρογγυλά τραπέζια να είναι στολισμένα με λουλούδια και κεριά σε λευκή απόχρωση και τα πιάτα από πλεξιγκλάς σε διαφανή και ροζ απόχρωση να δίνουν μία ανοιξιάτικη πινελιά. Το ίδιο ισχύει και για τα ποτήρια νερού τα οποία είχαμε την τύχη να πάρουμε και ως δώρο κατά την έξοδο μας από το event. Ας τα πάρουμε όμως όλα με την σειρά. Η λαμπερή βραδιά που σε έκανε να δραπετεύεις από την καθημερινότητα και να ξεφεύγεις από τα προβλήματα της καθημερινότητας, γεγονός που όλοι έχουμε τόση ανάγκη, είχε επίσημη ώρα έναρξης τις 9. Αξίζει να σου αναφέρω πως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων πήγε ίδρυμα “Ελπίδα” για τα ασθενέστερα οικονομικά παιδιά που φιλοξενούνται.

Το TLIFE “τρύπωσε” στα παρακήνια και σου προσφέρει αποκλειστικές εικόνες από την προετοιμασία από τα μαλλιά, το make up αλλά και το fitting των ρούχων.


To μακιγιάζ της βραδιάς επιμελήθηκε ο πολύ γνωστός make up artist Μάνος Βυνιχάκης.


Το ΤLIFE με σκοπό να απαθανατίσει κάθε στιγμή βρέθηκε στον χώρο αρκετά νωρίτερα ώστε να σου μεταφέρει όλα όσα διαδραματίστηκαν για να στηθεί και να παρουσιαστεί με επιτυχία το όλο event.


Τα μαλλιά των μοντέλων επιμελήθηκε ο επιτυχημένος hair stylist Στέφανος Βασιλάκης.


Oι προετοιμασίες στο backstage ήταν πυρετώδεις αφού οι απαιτήσεις των οίκων ήταν αρκετά υψηλές. Τα μοντέλα ήταν ήδη εκεί από πολύ νωρίς και όλα ξεκίνησαν με τα μαλλιά και το make up.


Μία σειρά που πάντα τηρείται ενώ αυτή τη φορά τα μοντέλα και οι ειδικοί που συνεργάστηκαν κράτησαν ζωντανό το χαρακτήρα του εκάστοτε οίκου αλλά και την εσάνς που άφηναν τα διεθνή fashion shows τους.


Την επιμέλεια των shows την είχε ο πολύ ταλαντούχος fashion editor της Vogue, Μιχάλης Πάντος.


Έτσι και ο τρόπος που τα μαλλιά θα ήταν χτενισμένα αλλά και το make up ήταν κάτι που το γνώριζαν από πολύ νωρίς. Τα πολύ ψηλά κορίτσια έγιναν ακόμη πιο εντυπωσιακά μέσα στα ρούχα pret-a-porter από το Μιλάνο και το Παρίσι.


Το welcome drink ήταν ένα δροσερό sorbet ανανά με vodka που φαίνεται να άρεσε πολύ στους παραβρισκόμενους αφού δεν έμειναν μόνο σε ένα.

Οι πόρτες άνοιξαν και οι λαμπεροί επώνυμοι αλλά και άνθρωποι της μόδας πέρασαν στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να απολαύσουν τις εξαιρετικές δημιουργίες γεύσης εμπνευσμένες από τον εκάστοτε οίκο.


Όλοι καθίσαμε στα μεγάλα τραπέζια όπου αξίζει να αναφερθεί πως το arte de la table ήταν πολύ σικάτο και δεν άργησε να έρθει και το επιδόρπιο δια χειρός Γιάννη Μανίκη. Ο chef πρόσφερε ένα ζελέ με άρωμα θαλασσινών, πανδαισία λαχανικών και πινελιά μαιντανού. Σίγουρα ένα εντυπωσιακό χρωματικά πιάτο όπως ακριβώς και η συλλογή Salvatore Ferragamo.

Η καλοκαιρινή σειρά έχει έντονα – τροπικά χρώματα που σε ταξιδεύουν δίπλα στη θάλασσα σε μέρος που οπι πολύχρωμοι παπαγάλο έρχονται και κάθονται στο χέρι σου. Τα φώτα χαμηλώνουν κι ένα εισαγωγικό Video παρουσιάζει στον κόσμο την ιστορία του οίκου και κατά την ολοκλήρωση του τα όμορφα κορίτσια περπάτησαν μέσα στον χώρο ζωντανεύοντας την ιταλική αισθητική μπροστά στα μάτια μας.


Τα φώτα ανάβουν και ο πολύ γνωστός chef Λευτέρης Λαζάρου τη κουζίνα του Hilton ετοιμάζει το εντυπωσιακό κυρίως πιάτο της βραδιάς. Ένα γευστικό safari, αναπαριστώντας με τα υλικά του το χαρακτηριστικό πράσινο και μπεζ φόντο και συνδυάζοντας διαφορετικές γεύσεις και υφές αναπάντεχες.

Ένα πιάτο αρκετά χορταστικό και με την γεύση να σε κάνει να μην το χορταίνεις. Φέτα σφυρίδα με χόρτα παραπούλες φρικασέ ήταν η άψογη εισαγωγή για τον οίκο Balenciaga με τα ρούχα με τον όγκο, σε λιτή γραμμή με έντονο το casual chic χαρακτήρα να σε κερδίζει.


Αναμφισβήτητα η πιο καλή αισθητικά συλλογή ρούχων που σε κέρδιζε και ήθελες να την δεις από πολύ κοντά.

Τα φώτα άναψαν και παρ’ όλο την κινητικότητα του κόσμου κανείς δεν έλειψε για το τρίτο και τελευταίο μέρος με το επιδόρπιο του Chef Χριστόφορου Πέσκια να είναι σε έντονο φούξια χρώμα που συμβόλιζε το πάθος της γυναικείας φύσης αλλά και με μία σύγχρονη τεχνική της μοριακής γαστρονομίας να δημιουργεί λευκά σφαιρίδια από γιαούρτι που παρέπεμπαν στις γυναικείες καμπύλες.

Ένα γλυκό και δροσερό γευστικό φινάλε που “έδεσε” αρμονικά με την παρουσίαση του οίκου Gucci.


Τα μοντέλα που επιλέχθηκαν για την συγκεκριμένη παρουσίαση ήταν από τα πιο εντυπωσιακά αφού δεν ήταν μόνο θέμα ομορφιάς αλλά και ύψους. Τα φορέματα με τις χρυσές λεπτομέρειες, τα κρόσσια αλλά και τις χειροποίητες τρισδιάστατες λεπτομέρειες έδωσαν ένα glamorous χαρακτήρα που φαίνεται να άρεσε πού στις παραβρισκόμενες που δεν σταμάτησαν να απαθανατίζουν με τα κινητά τους τα ρούχα.


Η φιλανθρωπική βραδιά ολοκληρώθηκε με την αγορά λαχνών που κλήρωναν τρεις τσάντες από τους μεγάλους οίκους μόδας αλλά και πολλά δώρα τα οποία παρουσίασαν οι τεσσερις λαμπερές γυναικείες παρουσίες της βραδιάς μαίρη Συνατσάκη, Μαρία Μπεκατώρου, Τάμτα και Δούκισσα Νομικού.

Read More

And More