12η AXDW: Όλα όσα είδαμε την πρώτη ημέρα!

Η Athens Xclusive Designers Week επιστρέφει και η ελληνική μόδα γιορτάζει για 12η χρονιά! Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια και πολύ καλά κάνει αφού και η χώρα μας επιβάλλεται και πρέπει να έχει τον δικό της χώρο, τη δική της διοργάνωση ώστε να δίνει βήμα σε νέους αλλά και καταξιωμένους σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις συλλογές τους. Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια λοιπόν το ΤLIFE ήταν εκεί “παρών” και δυναμικά σου απαθανάτισε όλα όσα έδειξαν οι Έλληνες σχεδιαστές για την ερχόμενη Άνοιξη – Καλοκαίρι 2013.

Η ατμόσφαιρα το ίδιο ζωηρή, γεμάτη κέφι και κόσμο που αγαπάει τι άλλο τη μόδα! Η μόδα στα καλύτερα της λοιπόν και χωρίς σχεδόν καθόλου καθυστέρηση το πρώτο σόου ξεκίνησε. Είναι αυτή η στιγμή που από μικρό κορίτσι ονειρευόμουν να ζω και που θυμάμαι ακόμη έντονα όταν η μαμά μου με πήρε σε σόου μόδας μαζί της – πρέπει να είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Φώτα, κόσμος, ρούχα, όμορφα μοντέλα και πολλά φλας. Κάπως έτσι λοιπόν και στην Αθήνα, μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με το catwalk στη μέση και τα καθίσματα δεξιά και αριστέρα του.

Ο Valtadoros έκοψε την κορδέλα της φετινής Athens Xclusive Designers Week παρουσιάζοντας φορέματα από ταφτά σε βαθιές αποχρώσεις άλλοτε κοντά κι άλλοτε μακριά και με τον χαρακτήρα αυτού που λέμε καλού ρούχου.


Ολόσωμες βερμούδες και τουαλέτες φανερά εμπνευσμένες από τα λουλούδια!


Θέλει τη γυναίκα θηλυκή μέσα από άλλοτε ολόσωμες παντελόνες και με διαφάνεια κι άλλοτε από φορέματα κοντά που επιτρέπουν στις καμπύλες να αναδειχνθούν.

Ένα μικρό διάλειμα και το σόου του διδύμου Asel&Eleonora είναι γεγονός. Αυτά τα κορίτσια έχουν φινέτσα και αυτό αποτυπώνεται και στα ρούχα τους. Ίσιες γραμμές, παστέλ γήινες αποχρώσεις και πολυ κανβάς. Ότι πρέπει δηλαδή για το ζεστό καλοκαιράκι που μας περιμένει.


Οι ψηλόμεσες γραμμές στα ρούχα διατηρείται και οι ολόσωμες φόρμες που παραπέμπουν σε κοστούμι δίνουν την πιο θηλυκή εκδοχή του ανδρόγυνου ντυσίματος.


Από τη συλλογή δεν έλειψαν και τα ρούχα ππου θύμισαν σε πιτζάμα αλλά και τα εντθπωσιακά μακριά πανωφόρια.

Τα σχόλια πολύ θετικά από τους παρεβρισκόμενους για τη συλλογή των Esel&Eleonora και σειρά έχει ο Miltos..


Ο σχεδιαστής με διάθεση αρκετά σκοτεινή αφού το σόου ξεκίνησε με ένα σπίτι που μάλλον στοιχειωμένο ήταν και οι κοπέλες στην πασαρέλα σε απόλυτη αρμονία με το theme του σόου παρουσιάζουν τα ρούχα. Σχέδια ‘βαριά’, επιβλητικά εξίσου και η μουσική που έντυσε το σόου. Ρούχα από βελούδο, μαύρο, μπορντό και πράσινο τα επικρατέστερα χρώματα ενώ αν θέλεις να φορέσεις μινι αυτή η σειρά δεν είναι για εσένα. Μακριές φούστες και φορέματα με τη δαντέλα να δίνει μία θεατρική διάσταση.


Goth glam παντού και ένα φινάλε που μόνο ο Μίλτος θα τολμούσε να κάνει.

Σειρά έχει η Rita Attalla και πρέπει να σου πω πως τα ρούχα της είναι αυτό που εκφράζει την κάθε Ελληνίδα. Ξεκάθαρα η Ρίτα αφουγκράζεται τις γυναίκες στη χώρα μας και μας ντύνει με αέρινα μακριά φορέματα, ίσιες γραμμές, χρώματα παστέλ κα φωτεινά και σχέδια με έντονη ελληνικότητα. Αυτή τη συλλογή την θέλω όλη!


Ολόσωμες φόρμες με την χρήση της ζώνης στη μέση ώστε να κολακέψουν τις καμπύλες αλλά και χρυσά αξεσουάρ που έδιναν λάμψη.


Τα φορέματα εντυπωσιακά σχεδόν σαγηνευτικά και πιστέυω πως πηγή έμπνευσης της συλλογής είναι η ίδια η δημιουργός αφού τα ρούχα προδίουν έντονη θηλυκότητα.

Για το τέλος έμεινε ένας από τους σχεδιαστές με την μεγαλύτερη ιστορία στη χώρα μας και αν το αμφισβητείς αρκεί να ρωτήσεις την οποιαδήποτε γυναίκα σε οποιαδήποτε ηλικία αν τον γνωρίζει. Μιχάλης Ασλάνης, και το σόου ξεκινάει με την πάντα εντυπωσιακή Βάνα Μπάρμπα να προλογεί όλα όσα πρόκειτε να δούμε.


Ο Μιχάλης Ασλάνης που δεν περιορίζεται μόνο στη μόδα και τα ρούχα μέσα από το σόου του παρουσιάσε και τη συλλογή για το σπίτι, τις ομπρέλες, τα είδη μπάνιου αλλά και τα εσώρουχα με την υπογραφή του.


Λίγες συστάσεις και περιγραφές χρειάζονται τα ρούχα του. Μακριές τουαλέτες, μινι φορέματα με κεντημένες λεπτομέρειες και το φινάλε να μην είναι άλλο από το φόρεμα που κάθε γυναίκα θέλει να φορέσει, το νυφικό.

Μείνε συντονισμένη γιατί έρχεται αποκλειστικό backstage, ο νέος νικητής αλλά και όλα όσα γίνονται στην γιορτή της μόδας!

Read More

And More