New York Fashion Week! Τι θα φορεθεί τον επόμενο χειμώνα;

Καλά καλά δεν έχεις πιάσεις στα χέρια σου τα ρούχα της Άνοιξης και οι οίκοι μόδας βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά παρουσιάζοντας τις συλλογές τους για τον Χειμώνα 2013. Την έναρξη σήμανε η εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη και η μεγάλη πόλη γέμισε από διψασμένους fashionistas για χρώματα, σχέδια, συνδυασμούς και υφάσματα που θα τους προχωρήσουν την φαντασία και την fashion αισθητική τους ένα βήμα μπροστά.

Η εβδομάδα μόδας ολοκληρώθηκε και οι τάσεις για τον ερχόμενο χειμώνα θα τολμούσα να πω πως μας θέλουν ακόμη πιο συντηρητικές. Με χρώματα σκούρα, γραμμές ίσιες, χωρίς υπερβολές, γούνινες λεπτομέρειες, μάλλινα παλτό και ζακέτες να αποτελούν το νούμερο ένα κομμάτι της καθημερινότητας μας. Οι ζιπ κιλότ και οι παντελόνες είναι το βασικό trend ενώ το καρό και στοιχεία της δεκαετίας του ’70 έχουν την τιμητική τους. Οι φούστες και τα φορέματα είναι body conscious με μήκος μέχρι το γόνατο και τα καλσόν που επιλέγουν είναι μαύρα ανοιχτά.

Tory Burch

/
Είναι ο οίκος που κατάφερε μέσα σε μόλις 10 χρόνια στον χώρο της μόδας να γίνει συνώνυμο του chic ντυσίματος. Το πρωί της Τρίτης παρουσίασε την συλλογή για τον ερχόμενο χειμώνα σε ένα αρκετά συντηρητικό ύφος με χρώματα σκούρα, κλασικά και τις καρό λεπτομέρειες το βασικό trend. Όπως δήλωσε η σχεδιάστρια: “θέλω να δίνω στις γυναίκες κλασικά κομμάτια παίζοντας με τις λεπτομέρειες”.

DKNY

/

Αν υπάρχει μία συλλογή που μπορείς να δεις και να σου δώσει έμπνευση είναι σίγουρα η DKNY. Ίσιες γραμμές
σε πανωφόρια που φτάνουν μέχρι το γόνατο κι από μέσα έχουν άλλοτε σακάκια κι άλλοτε γιλέκα δημιουργώντας την αίσθηση του κοστουμιού. Τα πουκάμισα που είναι κλειστά στον λαιμό είναι η πρώτη επιλογή ενώ τα πουλόβερ και τα δερμάτινα αξεσουάρ δίνουν και του χρόνου το “παρών”.

Donna Karan

/

Η συλλογή αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως η γιορτή της γυναίκας! Ρούχα που κολακεύουν την σιλουέτα, τονίζουν τα δυνατά σημεία και αποκρύβουν ατέλειες. Τα φορέματα είναι εφαρμοστά, με κομψά σκισίματα που αναδεικνύουν τα πόδια. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μαύρο, μπεζ, καφέ. Θα δεις ankle boots και οι μπότες σταματούν πάνω από το γόνατο. Τα πανωφόρια εντυπωσιακά και τα μαύρα ανοιχτά καλσόν η πρώτη και μοναδική επιλογή.

Diane von Furstenberg

/

Η γυναίκα που επιλέγει Diane von Furstenberg έχει ως μότο της το ότι η ζωή της είναι ένα πάρτυ. Της αρέσει να παίζει με τα ρούχα και τα αξεσουάρ τολμώντας τους ιδιαίτερους συνδυασμούς και αναδεικνύοντας σε κάθε περίσταση την γυναικεία της φύση. Τα ρούχα αυτής της γυναίκας είναι σίγουρα οι καλύτεροι της φίλοι.

Victoria Beckham

/

Η Victoria Beckham έχει γυρίσει πίσω στο Λονδίνο και όπως είπε και η ίδια πριν παρουσιάσει την συλλογή της η επιστροφή αυτή ήταν η κυριότερη πηγή έμπνευσης. Η Βρετανία αποτελεί πηγή για πολλούς σχεδιαστές πόσω μάλλον για εκείνους που κατάγονται από εκεί. Τα παλτό φτάνουν κάτω από το γόνατο, τα παντελόνια είναι σε κλασική γραμμή μέχρι τους αστραγάλους και τα χρώματα παρόλο που είναι σκούρα μπλέκονται μεταξύ τους.

Herve Leger

/

Η απόλυτη body conscious συλλογή με φορέματα που αγκαλιάζουν τη σιλουέτα και μοιάζουν σαν να έχουν φτιαχτεί επάνω στο σώμα. Κάτω από το γόνατο φτάνει το μήκος με τα prints να δίνουν μια πιο μυστηριώδη διάσταση και το δέρμα να αποτελεί προϋπόθεση. Ενδιαφέρον λεπτομέρεια τα αθλητικά καπέλα που θέλουν να δώσουν την πιο sporty πινελιά.

Tommy Hilfiger

/

Ο οίκος θέλει να δείξει την εξυπνάδα μας παρουσιάζοντας την επιτομή του smart ντυσίματος. Παλτό μάλλινα με oxford χαρακτήρα που βγαίνει επίσης και από τις κάλτσες μέχρι τον αστράγαλο. Η συλλογή παραπέμπει στην Μεγάλη Βρετανία με μία διάθεση επιστροφής στην δεκαετία του ’60.

Michael Kors

/

Αν κάποιος είχε κέφια όταν σχεδίαζε τότε σίγουρα ήταν ο Michael Kors. Ο σχεδιαστής επέλεξε τα χρώματα για να εξωτερικεύσει την καλή του διάθεση με το πορτοκαλί και το μπλε να κυριαρχούν ενώ η μαύρη λεπτομέρεια έφερε για ακόμη μία φορά την ισορροπία. Φερμουάρ με βινίλ, pencil φορέματα, γάντια και στράπλες γραμμές ήταν μόνο λίγα από τα παιχνιδιάρικα στοιχεία της συλλογής.

Marc by Marc Jacobs

/

Σκούρες βαθιές αποχρώσεις σε φορέματα στενά που φτάνουν μέχρι το γόνατο με prints που σε ταξιδεύουν στη δεκαετία του ’70. Τα κομψά ζωνάκια, τα ζιβάγκο, οι παντελόνες που φτάνουν μέχρι τη μέση της γάμπας και τα καρό σακάκια είναι σίγουρα οι τάσεις που ο Marc Jacobs προτείνει για την ερχόμενη σεζόν.

Oscar de la Renta

/

Η πιο πολυσυζητημένη επίδειξη μόδας είναι αναμφισβήτητα αυτή με τον John Galliano να επιστρέφει και να συνεργάζεται με τον Oscar de la Renta. Ο οίκος δεν έκανε λόγο για το πόσο μεγάλη επιρροή είχε ο σχεδιαστής στην συλλογή αυτή παρόλα αυτά κάποια πιο δραματικά στοιχεία -ίσως- και να πρόδωσαν την συμμετοχή του. Τα παλτό με ζώνη στη μέση που τελικά είναι φορέματα κατέκτησαν την πασαρέλα ενώ οι κάπες και τα δερμάτινα γάντια έδωσαν μία extra δραματικότητα στην εικόνα του οίκου.

Proenza Shoulder

/
Σύμφωνα με τις κριτικές, η καλύτερη συλλογή της New York fashion week! Τα σχέδια χωρίς υπερβολές κατάφεραν να πάνε την εικόνα του οίκου ένα βήμα μπροστά. Άσπρο και μαύρο τα δύο κυρίαρχα χρώματα με το δέρμα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, τις μεγάλες ζώνες στη μέση και τις στενές φούστες να τονίζουν τη θηλυκότητα και σημείο προσοχής οι ώμοι.

Μarchesa

Aν έχεις μία εικόνα στο μυαλό σου για εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί τότε σίγουρα οι δημιουργίες Marchesa την ολοκληρώνουν. Τουαλέτες με όγκο που παραπέμπουν σε παραμύθι και φορέματα με δαντέλα και ταφτά που αν μη τι άλλο μόνο επίσημο ένδυμα θα μπορούσαν να είναι. Νέο στοιχείο που προσθέτει είναι τα παντελόνια κάτω από επιβλητικά φορέματα.

Ralph Lauren

H έμπνευση ήρθε από πολύ μακριά και πιο συγκεκριμένα από τη Ρωσία. Το άσπρο – μαύρο επικρατεί σε όλη τη συλλογή με ψηλόμεσα παντελόνια σε Α γραμμή, σαλβάρια και πουκάμισα με πολύ κλειστούς γιακάδες και μανίκια που δημιουργούν έντονη θεατρικότητα. Τα πανωφόρια που προτείνει είναι είτε γούνινα jacket είτε κομψά λευκά μοντγκόμερι.

Calvin Klein

Aν αγαπημένη σου γραμμή είναι τα ίδια λιτά ρούχα χωρίς υπερβολές τότε η συγκεκριμένη συλλογή είναι θα είναι η αγαπημένη σου. Φούστες μέχρι το γόνατο σε πιο ανοιχτή γραμμή που φτάνει μέχρι τη μέση και την τονίζει η χρήση μίας μεγάλης ζώνης. Οι ώμοι είναι έντονοι ενώ το belly bearing το προτείνει και για την επόμενη χειμερινή σεζόν δίνοντας μία πινελιά από την δεκαετία του ’60. Τα χρώματα πετρόλ, λαδί και γκρι είναι τα τρία βασικά ενώ οι μπότες σταματούν ακριβώς κάτω από το γόνατο.

Marc Jacobs

H εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη έκρυβε πολλούς άσους στο μανίκι της κι ένας από αυτούς ήταν η συλλογή του Marc Jacobs. Μεταλλικές αποχρώσεις, υφάσματα με εντυπωσιακές γυαλάδες, κοστούμια σε στιλ πιτζάμας, ψηλόμεσα σκαφτά σορτς και γούνινες λεπτομέρειες που έδιναν έναν πιο avant garde χαρακτήρα. Οι δεκαετίες ’40 και ’50 είχαν την τιμητική τους ενώ τα σκούρα χρώματα κυριαρχούν και σε αυτή τη συλλογή.

Read More

And More