Chanel, Dior, Elie Saab, Jean Paul Gaultier! Ό, τι είδαμε στην εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι…

H Haute Couture θεωρείται τέχνη. Τα κομμάτια που παρουσιάζονται μέσα στις 3 ημέρες είναι συγκεκριμένα σε αριθμό, η τιμή τους αγγίζει μυθικά ποσά και οι πελάτισσες της συγκεκριμένης σειράς, μετά από ραντεβού στο atelier του εκάστοτε σχεδιαστή, αγοράζουν και ράβουν το ρούχο της αρεσκείας τους επάνω στο σώμα τους.

Φυσικά αντιλαμβάνεσαι πως οι συγκεκριμένες πελάτισσες είναι μία συγκεκριμένη κάστα που ανήκει στις haute couture buyers, και για να σε υποψιάσω, η πρώην editor in chief της γαλλικής Vogue, Carine Roitfeld όπως και οι σταρ του Χόλυγουντ, δανείζονται κομμάτια haute couture για το event που έχουν να παραβρεθούν πχ. Oscar, αφού το να τα αγοράσουν το βρίσκουν αδύνατο ή έστω υπερβολικό.

Ας αφήσουμε όμως τις συγκεκριμένες κυρίες κι ας δούμε τα ρούχα κοσμήματα που είναι φτιαγμένα μόνο από εξαιρετικής ποιότητας υλικά! Είναι κομμάτια μοναδικά αφού βγαίνει από το κάθε ρούχο ένα κομμάτι και συνήθως αποτελούνται από μακριές τουαλέτες, ταγιέρ αλλά και ρούχα avant garde.

To ΤLIFE σου παρουσιάζει ό, τι έδειξαν οι σημαντικότεροι οίκοι στο Παρίσι στην Ηaute Couture μόδα που ξεκίνησε την Δευτέρα με την Versace και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με την παρουσίαση κοσμημάτων.

Versace

O οίκος Versace μπορεί τον τελευταίο καιρό να ακούγεται πολύ λόγω της συνεργασίας του με τα H&M αλλά η σειρά Atelier Versace πρέπει να σε ενημερώσω πως είχε από το 2004 να παρουσιάσει show στο Παρίσι. Tα ρούχα όπως θα περίμενες πολύ εντυπωσιακά σε παστέλ γαλάζιες αποχρώσεις αλλά και σε έντονο χρώμα.

Δες φωτογραφίες από το show…


Christian Dior


O oίκος Dior παρουσίασε την δεύτερη Ηaute Couture συλλογή του μετά την αποχώρηση του Galliano. Τα χαρακτηριστικά των ρούχων ήτανε η διαφάνεια, οι φούστες σε ανοιχτή γραμμή συνδυασμένα με σακάκια, κορδέλες στα μαλλιά, γάντια ψηλά αλλά και τα έντονα καρό.

Η γραμμή αναμφισβήτητα έχει ρούχα που τονίζουν την θηλυκότητα όπως η μακριά κατακόκκινη τουαλέτα που βλέπουμε στη φωτογραφία μέσα από το show.


Giambattista Valli

Τι μπορεί να πει κανείς για τα απόλυτα σικάτα ρούχα του Giambattista Valli; Μόνο ότι είναι ορόσημο της θηλυκότητας με το λευκό και το μπεζ χρώμα να κυριαρχούν αλλά και τη διαφάνεια με τις κεντημένες υφασμάτινες λεπτομέρειες να δίνουν κίνηση.


Chanel

O Karl Lagerfeld φαίνεται να κάνει πολλά ταξίδια αλλά και να τα αγαπάει πολύ αφού μετέτρεψε το Grand Palais όπου πραγματοποιούνται όλα του τα show σε αεροπλάνο. Τα ρούχα δεν πήγαιναν πίσω αφού έφεραν μνήμες από αεροσυνοδούς… ενώ όλες οι αποχρώσεις του μπλε κυριαρχούσαν στα κομψά συνολάκια.


Giorgio Armani Prive

Moδάτα ρούχα, ταγιέρ, κοστούμια από ταφτά αλλά και φούστες σε έντονα φλούο χρώματα. Ο oίκος Armani κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με τα γεωμετρικά σχέδιά του αλλά και τα εντυπωσιακά μακριά φορέματα με τις κεντημένες λεπτομέρειες.


Givenchy

Ο οίκος Givenchy παρουσίασε σε τρία διαφορετικά δωμάτια από το showroom του την συλλογή υψηλής ραπτικής με φορέματα μακριά με δερμάτινες λεπτομέρειες, ανοιχτές πλάτες αλλά και γάντια που έδιναν στοιχεία S&M. Το κάθε δωμάτιο είχε διαφορετικό concept όπως το ένα που είχε 10 μοντέλα με τα ρούχα να είναι από δέρμα κροκόδειλου και να ονομάζεται ” crocodile”.


Elie Saab

Ο Elie Saab παρουσίασε την συλλογή του που μην μου πεις πως δεν σε παραπέμπει σε νύφη; Τα περισσότερα από τα ρούχα είναι λευκά με την δαντέλα και την διαφάνεια να επικρατούν. Είδαμε όμως να χρησιμοποιεί στις δημιουργίες του και παστέλ ροζ αλλά και κίτρινο.


Jean Paul Gaultier

Ο Jean Paul Gaultier εμπνεύστηκε για την Haute Couture συλλογή του από την Amy Winehouse. Tα ρούχα είχαν πολύ έντονη μέση που πολλές φορές την τόνισαν τα λεπτά ζωνάκια.


Valentino

Η εβδομάδα μόδας έκλεισε με την παρουσίαση του οίκου Valentino με φορέματα μακριά αλλά και μέχρι το γόνατο σε αέρινη γραμμή. Ο λαιμός από τα φορέματα στογγυλός ή διακριτικό ζιβάγκο. Μία συλλογή αρκετά ρομαντική με τα λουλούδια να κυριαρχούν στα σχέδια.

Read More

And More