“ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ ΚΑΙ ΠΩΣ;” Tα κορίτσια της μόδας απαντούν στις ερωτήσεις σου…

‘Εχεις απορίες σε ό,τι έχει να κάνει με τη μόδα; Χρειάζεσαι τη γνώμη των ειδικών του styling; Τα κορίτσια της μόδας του TLIFE αναλαμβάνουν να σε κατατοπίσουν…

Ο,τι κι αν είναι αυτό που σε προβληματίζει, μη διστάσεις να στείλεις την ερώτηση σου στο styling@tlife.gr και το συντομότερο δυνατό θα λάβεις την απάντηση σου!

Ερώτηση
Καλησπέρα, αρχικά, θέλω να σας συγχαρώ για την στήλη σας καθώς μας δίνετε ωραίες ιδέες και στιλιστικά tips και μας βοηθάτε να γίνουμε λιγο πιο stylish και κομψές. Είμαι 30 χρονών με ύψος 1,63 και 60 κιλά. Είμαι καστανή με κοντό καρέ μαλλί. Έχω σωματότυπο μήλο με επιπλέον κιλά γύρω από την κοιλιά αλλά αδύνατα άκρα. Έχω να πάω σε ένα γάμο ενός φιλικού προσώπου στις 2 Μαϊου και χρειάζομαι την βοήθειά σας. Δεν ξέρω καθόλου τί ρούχα να επιλέξω για την περίσταση. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το κοστούμι για την συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης, διστάζω να επιλέξω κάποιο κοντό φόρεμα που βάσει του σωματός μου ξέρω οτι μου ταιριάζει περισσότερο γιατί ακόμα δεν θα έχει ζεστάνει τόσο πολύ ο καιρός για να το φορέσω χωρίς καλσόν χωρίς να κρυώνω.

Μια σκέψη ήταν να επιλέξω μια αέρινη ολόσωμη φόρμα με κάποιο πέδιλο ή γόβες; Ταιριάζει όμως στο σωματότυπό μου; Και απο πάνω θα ταίριαζε κάποιο ζακετάκι; Μια άλλη ιδέα θα ήταν να αγοράσω μία πένσιλ φούστα με κάποιο μεταξωτό τοπ κ ίσως σακάκι; Έχετε κάποια άλλη πιο ενδιαφέρουσα πρόταση; Δυστυχώς τα μακριά φορέματα που είναι λύση για την συγκεκριμένη εποχή δεν μου ταριάζουν τόσο πολύ.

Έχω κάτι ωραία slingback πέδιλα σε ροδακινί χρώμα. Είναι σύμφωνα με την εποχή και θα μπορούσαν να συνδυαστούν με κάποιο από τα παραπάνω σύνολα; Λάβετε υπόψη σας τον σωματοτυπό μου και την εποχή και βάλτε αν είναι εύκολο κάποια φωτογραφία από προτεινόμενα σύνολα ή ακόμα και πείτε μου γνωστές αλυσίδες που μπορώ να απευθυνθώ (Μένω Αθήνα).
Συγνώμη αν σας κούρασα με το μακροσκελές μηνυμά μου. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και περιμένω σύντομα την πολύτιμη απαντηση σας.

Aπάντηση
Φίλη μας νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή για το σωματότυπό σου και για την περίσταση ειναι ένα φόρεμα και μην ανησυχείς για το κρύο ο καιρός θα είναι αρκετα ζεστός τότε (ήδη είναι ) και δεν χρειάζεσαι το καλσόν. Εμάς μας αρέσει πολύ η νέα σειρά της H&M Conscious Exclusive που θα είναι σύντομα σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας και σου στέλνουμε και μία φωτο με πρόταση μας για σένα. Το στιλ αυτού του φορέματος θα κολακεύει το σώμα σου και θα το χαρείς και αργότερα το καλοκαίρι.

/

Ερώτηση
Γεια σας, είμαι 39 ετών και πάντα λόγω επιπλέον βάρους αλλά και χαρακτήρα ντυνόμουν συντηρητικά και απλά. Επειδή τώρα έχασα αρκετά κιλά θα ήθελα την γνώμη σας για κάποιες πιο ενημερωμένες αγορές για άνοιξη-καλοκαίρι. Με ενδιαφέρουν ορισμένα κομμάτια κλειδιά για να ανανεώσω το στιλ μου χωρίς ακρότητες. Προτιμώ πιο καθαρές γραμμές και απλά σχέδια και δεν μου αρέσουν τα ρομαντικά, έθνικ, φλοράλ κ.λ.π.
Ευχαριστώ

Απάντηση
Φίλη μας για φέτος θα πρέπει να επενδύσεις σε minimal κοψίματα σε pastel χρώματα ή στον δυνατό συνδυασμό μαύρου-λευκού. Ιδανικά αγόρασε cropped tops, ψηλόμεσα παντελόνια, φούστες πλισέ, ολόσωμες φορμες, flat σανδάλια ή πέδιλα με χοντρό τετράγωνο τακούνι, μεγάλα κολιέ και στρογγυλά γυαλιά ηλίου. Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα must haves για φέτος και ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις να ανανεώνεις την γκαρνταρόμπα σου.

Ερώτηση
Καλησπέρα..με λένε Άννα και ειμαι 21 χρόνων. Στις 29 του μήνα έχω να πάω στα εγκαίνια ενός μαγαζιού, μπορείτε να με συμβουλεύσετε τι να φορέσω; Τα εγκαίνια θα γίνουν απόγευμα προς βράδυ..ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Απάντηση
Γεια σου Άννα! Ένα ψηλόμεσο παντελόνι σε λευκό χρώμα, ένα ωραίο cropped top σε ροζ απαλό χρώμα ή σε μια άλλη pastel απόχρωση με ψηλοτάκουνες nude γόβες ή πέδιλα, μεγάλα bracelets και ένα soft leather clutch είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση.


Suede nude γόβες Sante 69,00 €- Για να τις αγοράσεις κάνε κλικ εδώ

Soft leather clutch Eleanna Katsira 90,00 €- Για να την αγοράσεις κάνε κλικ εδώ

Ερώτηση
Καλησπέρα σε όλες σας! Ειστε φοβερές! Θέλω τη βοήθεια σας για ακόμη μια φορά! Αυτές τις μέρες σκέφτομαι να πάρω ένα από τα δυο παρακάτω παπούτσια τα οποία είναι ΥΠΕΡΟΧΑΑΑ! Θελω να μου προτείνετε τρόπους που μπορούν να φορεθούν, κυρίως για πιο απόγευμα-βράδυ! Ειμαι 1.75 με σωματότυπο μεσογειακό! Γενικα μου αρέσει να ντύνομαι απλά και όχι υπερβολικά όμως πάντα θηλυκά και sexy! Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων, θα χαρώ να δω τις προτάσεις σας!

/

Απάντηση
Φίλη μας, η αγορά που σκέφτεσαι να κάνεις είναι πολύ ωραία. Αυτά τα πέδιλα θα τα χαρείς παραγματικά. Για αρχή θα τα φορέσεις με ένα boyfriend jeans και ένα απλό τοπ, αλλά με σηκωμένα τα ρεβέρ από το παντελόνι , με ψηλόμεσα παντελόνια και τοπ αλλά επειδή είναι σκούρα τα πέδιλα μην τα σετάρεις με ανοιχτόχρωμα σύνολα. Διάλεξε μπλε, μπορντό, καφέ, πράσινο, κόκκινο και απέφυγε total λευκά ή pastel. Με φορέματα μονόχρωμα ή με prints, με μίνι φούστες και πουκάμισα (πάλι πρόσεξε τις αποχρώσεις) αλλά και με ολόσωμες φόρμες που θα βρεις παντού.

Ερώτηση
Καλησπέρα σας. Είμαι η Σοφία και τέλη Απριλίου έχω τη βάφτιση της κόρης μου. Το μυστήριο θα γίνει σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης. Για την ημέρα εκείνη επέλεξα ένα φόρεμα σε ιβουάρ χρώμα , φτιαγμένο από βαμβακερή δαντέλα (στέλνω φωτό, είναι το αριστερό από τα 2). Επειδή θα είμαι αρκετή ώρα όρθια με τη μικρή στην αγκαλιά, θα προτιμούσα να φορέσω πλατφόρμες. Κατά τη γνώμη σας, θα ταίριαζε ή θα ήταν πολύ ” πρόχειρη” επιλογή; Οι πλατφόρμες που σκέφτομαι να πάρω είναι αυτές της 2ης φωτό. Τέλος, τί αξεσουάρ θα πήγαιναν με το συγκεκριμένο φόρεμα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Aπάντηση
Σοφία το φόρεμα σου είναι πολύ ωραίο και θα ταίριαζε αρκετά με πλατφόρμες. Επειδή όμως η περίσταση είναι ιδιαίτερη θα σου προτείνουμε να επιλέξεις κάτι πιο elegant να το συνδυάσεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ζευγάρι πέδιλα με χοντρό τακούνι και όχι υπερβολικά ψηλό που είναι πολύ δυνατή τάση στα παπούτσια αυτή τη σεζόν (σου επισυνάπτουμε φωτό παρακάτω για να καταλάβεις το ύφος). Το χοντρό τακούνι στα παπούτσια τα κάνει αυτομάτως και πιο σταθερά, και το γεγονός οτι δεν θα είναι και πολύ ψηλά θα σε βοηθήσει να αντέξεις αρκετές ώρες όρθια χωρίς να κουραστείς. Όσο για τα κοσμήματα, εφόσον θα κρατάς το μωρό σου στην αγκαλιά θα πρέπει να ειναι διακριτικά για να μη σε δυσκολεύουν. Απόφυγε καλύτερα το κολιέ και προτίμησε ένα bracelet ή ένα ζευγάρι πολύ διακριτικά σκουλαρίκια.

Ερώτηση
Είμαι η Νταίζη και θα ήθελα την συμβουλή σας. Τον Μάϊο θα είμαι καλεσμένη στον γάμο συναδέλφου του συντρόφου μου (μετά την τελετή θα ακολουθήσει και τραπέζι – μάλλον σε κτήμα- και θα ήθελα τις προτάσεις σας.
Μερικά στοιχεία που ελπίζω να βοηθήσουν:
Είμαι 46 ετών 1.61 ύψος και 59 κιλά. Μεγάλο στήθος, λεπτά πόδια και χέρια, ελάχιστο πωπουδάκι (να μην πω ανύπαρκτο) και λίγη κοιλίτσα.
Είμαι ξανθιά σκούρα, γκριζομπλέ μάτια και σταράτη επιδερμίδα.
Ο σύζυγος (μελαχροινός, 1.75 ύψος 42 ετών) θα φορέσει παντελόνι υφασμάτινο και καλό πουκάμισο (σιχαίνεται σακάκια και γραβάτες).
Οπότε τι προτείνετε ώστε να δείχνω κομψή για το σωματότυπο μου, μοδάτη για την ηλικία μου (ούτε να παλιμπαιδίζω ούτε να δείχνω και θείτσα) και ταιριαστή με την εμφάνιση του συζύγου (νομίζω δεν ταιριάζει ο ένας να είναι στην απλότητα και δίπλα η άλλη να είναι υπερπαραγωγή, ούτε να βάλω την τακούνα και να είμαστε ένα μπόι). Μέσα σε όλα βάλε και το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα γνωρίσω όλους τους συναδέλφους οπότε όσο και να ναι θέλω να εντυπωσιάσω όχι για μένα γιατί εγώ δεν δίνω σημασία όσο το να κάνω το amore υπερήφανο… (όλοι ξέρουμε πόσο κουτσομπόληδες είναι οι άντρες χιχιχι)

Ελπίζω να βγάλεις άκρη για να με βοηθήσεις και μένα.
Φιλιά

Υ.Γ. Σιγά μην τελείωνα εδώ! Σιχαίνομαι τα: ροζ, κίτρινο, πράσινο, καφέ, εμπριμέ, ρίγες

Aπάντηση
Νταίζη γεια σου! Σύμφωνα με τις περιγραφές σου πιστεύουμε πως θα σου ταίριαζε πολύ ένα midi φόρεμα ή φούστα με τοπ σε μια παστέλ απόχρωση όπως peach, σιελ (θα πηγαίνει πολύ με τα μάτια σου) ή εκρού που είναι πολύ chic. Στην μέση σου μπορείς να φορέσεις μια ζώνη, για να καλύψεις τους επιπλέον πόντους στην κοιλίτσα ή να επιλέξεις το φόρεμα σου σε γραμμή κρουαζέ που είναι ένα πολύ καλό trick για τις ατέλειες στο σημείο της κοιλιάς. ‘Οσο για τα παπούτσια, στην περίπτωση τελικά που θα ακολουθήσει τραπέζι στο κτήμα οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι γόβες ή πέδιλα με χοντρό τακούνι γιατί το στιλέτο θα σε δυσκολέψει. Ολοκλήρωσε το look σου με ένα εντυπωσιακό κόσμημα όπως ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ή ένα φαρδύ bracelet και ένα μικρό clutch.

Read More

And More