Ο προσωπικός σου στιλίστας! Το TLIFE απαντάει στις δικές σου στιλιστικές απορίες…

To στιλ είναι ένα πολύ περίεργο κεφάλαιο που όσο κι αν ενημερώνεσαι δεν μπορείς να είσαι ποτέ 100% σίγουρη. Πάντα θέλεις μια δεύτερη γνώμη! Τέτοιες ώρες… πόσο πολύ ζηλεύεις τις celebrities που έχουν προσωπικούς στιλίστες και συμβούλους μόδας ώστε να είναι πάντα ενημερωμένες και σωστά ντυμένες!

Το TLIFE σου δίνει ανέξοδα την ευκαιρία να έχεις τον προσωπικό σου σύμβουλο αφού εσύ στέλνεις την ερώτηση και οι άνθρωποι της μόδας σκέφτονται για εσένα. Χωρίς φόβο και πάθος σου λέω να γράψεις οποιαδήποτε ερώτηση έχεις και να την στείλεις στο styling@tlife.gr.

Eρώτηση:
“Γειά σας. Είμαι 1.68, 56 κιλά κι έχω σωματότυπο αχλάδι. Τι ρούχα θα πρέπει να φοράω? Και κάτι άλλο, μια ροζ παστέλ μπλούζα με τι θα συνδυαζόταν?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Άντζελα”

Aπάντηση:
Γειά σου Άντζελα,
οι αναλογίες σου είναι πολύ καλές οπότε δεν νομίζω πως έχεις κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα για να περιορίσεις τις επιλογές σου. Παρ’ όλα αυτά απέφυγε τα πολύ σκαφτά σορτσάκια, τα ελαστικά κολάν τύπου ποδηλατικά και δώσε μεγάλη έμφαση στα παπούτσια που επιλέγεις. Απέφυγε τα παπούτσια με λουράκι ή που είναι πολύ κλειστά στο κουντεπιέ. Αφαιρούν εύκολα πόντους από το ύψος και φαρδαίνουν. Εάν το “πρόβλημα” εστιάζει στη περιοχή της περιφέρειας μην επιλέγεις μπλούζες που εφαρμόζουν στο σημείο αυτό.
Να θυμάσαι πως για να αποσπάς τα βλέμματα από τυχόν ατέλειες πρέπει να τονίζεις τα δυνατά σου σημεία!

Η ροζ παστέλ μπλούζα σου θα συνδυαστεί πολύ ωραία με γκρί, λαδί, μπλέ αλλά και κίτρινο αν σου αρέσουν οι χρωματικές αντιθέσεις.
Καλή επιτυχία!


Ερώτηση:

“Καλησπέρα!
Είμαι 30 ετών, 1.78, 60 κιλά… Αρκετά αδύνατη, χωρίς ποπό και μέτριο στήθος (καλλίγραμμο παρ’ όλα αυτά σώμα). Μακριά πόδια και αρκετά μακριά χέρια, τετράγωνοι σηκωμένοι ωμοι… Μπορείτε να μου προτείνετε στιλ ντυσίματος ώστε να καλύπτεται το θέμα των χεριών και η αδυναμία γενικότερα? Είμαι αρκετά μοντέρνα και πρωτοποριακή στα γούστα μου και δεν φοβάμαι τις αλλαγές και να τολμήσω!
Ευχαριστώ πολύ!
Ράνια”

Απάντηση:
Γειά σου Ράνια,
Οι αναλογίες σου μου ακούγονται ωραίες και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο μπορεί να θέλεις να κρύψεις το καλλίγραμο σώμα σου, όπως χαρακτηριστικά είπες. Παρ’ όλα αυτά είσαι στην πλεονεκτική θέση να φορέσεις όλα αυτά που οι περισσότερες γυναίκες πρέπει ή θέλουν να αποφύγουν. Στόχος σου είναι να τονίσεις τις καμπύλες σου που όλες οι γυναίκες έχουμε είτε λίγο είτε πολύ.
Επέλεξε φορέματα και παντελόνια ελαστικά που να εφαρμόζουν αρκετά σφιχτά στο σώμα -αμέσως προσθέτουν στις καμπύλες. Επέλεξε μπλούζες και ρούχα φαρδιά ώστε να σου χαρίζουν όγκο, ενώ ξέχασε τις μπλούζες με V στο λαιμό που αναδεικνύουν τα κόκκαλα του θώρακα. Φρόντισε για να μην φαίνεται όλο σου το σώμα πολύ αδύνατο να καλύπτεις το ένα από τα δύο μέρη. Δηλαδή, εάν φορέσεις μια mini φούστα φρόντισε το πάνω μέρος του σώματός σου να είναι καλυμένο. Πχ. μπορείς να φορέσεις φούστα κι από πάνω να τη συνδυάσεις με t-shirt με μανίκι.
Η αντίθεση στα χρώματα επίσης τονίζει τις καμπύλες πχ. μπεζ με πορτοκαλί ή οι έντονες χρωματικά αντιθέσεις προσθέτουν και αναδεικνύουν πολύ τη θηλυκότητά σου. Να θυμάσαι πως καλύπτοντας το κάτω μέρος και αφήνοντας τα χέρια και τον θώρακα εκτεθιμένα η αδυναμία φαίνεται περισσότερο αφού συνήθως το πιο αδύνατο σημείο του σώματός μας είναι ο θώρακας και τα χέρια. Τόνισε λοιπόν τα πόδια σου!

Είσαι ψηλή οπότε η οριζόντια ρίγα πρέπει να αποτελεί μια από τις πρώτες σου επιλογές και σε μπλούζες αλλά και σε φορέματα. Όπως και τα φλατ παπούτσια. Φόρεσε μεγάλα αξεσουάρ στα χέρια σου ώστε να μην φαίνοντα τόσο μακριά. Τα μεγάλα εντυπωσιακά βραχιόλια τονίζουν και τη θηλυκότητά σου αλλά και δείχνουν τα χέρια πιο κομψά. Δοκίμασέ τα!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία!


Ερώτηση:

“Γεια σας,
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τι αξεσουάρ να φορέσω. Είμαι 26 χρόνων και αγόρασα για τα βαφτίσια της ανηψιάς μου ένα στράπλες φόρεμα με λευκό μπούστο, κίτρινο στη συνέχεια και στο τελείωμα πάλι λίγο λευκό. Δεν είναι το στιλ μου τα τακούνια, άσε που δεν με βολεύουν κιόλας. Και σκεφτόμουνα για φλατ πεδιλάκια όσο πιο εντυπωσιακά γίνεται κι από κει και πέρα κολλάω στο τί αξεσουάρ να βάλω για να ταιριάζουν με τα παπούτσια και με το φόρεμα. Βοηθήστε με!

Ουφ! Ευχαριστώ
Υ.Γ Τα βαφτίσια είναι το Σεπτέμβριο”

Απάντηση:
Λοιπόν αφού δεν σου αρέσουν τα τακούνια δεν θα τα βάλεις. Στην βάφτιση επειδή γίνεται συνήθως πρωινή ώρα μπορείς να φορέσεις ένα ωραιότατο flat σανδάλι. Το φόρεμά σου με το λευκό και το κίτρινο θα κάνει ωραίο παιχνίδι με ασπρό-μαυρα αξεσουάρ δηλαδή: ένα μαύρο σανδάλι κατά προτίμηση λουστίρνι ή γυαλιστερό δέρμα, έναν ωραίο φάκελο με ρίγες ή λουλούδια ασπρόμαυρα κι ένα μαύρο ή λευκό μεγάλο κοκάλινο βραχιόλι.
Kαλή επιτυχία!


Ερώτηση:

“Γεια σας,
Θα ήθελα την συμβουλή σας για μια εμφάνιση.
Έχω ολόσωμη στράπλες φόρμα καφέ -στο χρώμα περίπου του πούρου σε μαλακό πανί σαν του βουτύρου τα μπλουζάκια. Θέλω την γνώμη σας πέρα από ένα χρυσό ή μπρόνζε παπούτσι αν θα ταίριαζε μια απόχρωση περίπου σκούρο ροζ σαν μουντό – το δέσιμό του είναι από πετσί και είναι δύσκολο να το περιγράψω. Επίσης, είναι δύσκολο να βρω ζώνη οπότε αν φορεθεί σκέτη ή με ένα κομμάτι από το ίδιο το υλικό που είχε μαζί με την φόρμα και να μην κάνει διαφορά, πώς θα είναι;
Ευχαριστώ πολύ”


Aπάντηση:

Γειά σου Βασιλική,
Η επιλογή του ρούχου σου μου φαίνεται πολύ καλή κι από άποψη στιλ αλλά και υφάσματος. Aν και αγαπημένος συνδυασμός με το καφέ είναι το χρυσό (ειδικά τώρα το καλοκαίρι αφού αναδεικνύει αυτόματα το μαύρισμά σου) σκέψου χρυσά πέδιλα με μία λεπτή χρυσή αλυσίδα στη μέση για ζώνη. Παρ’ όλα αυτά δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημη η ιδέα το να επιλέξεις ένα σκούρο ροζ παπούτσι. Όπως και οποιοδήποτε άλλο ζωηρό χρώμα αφού σπάει αυτόματα τη μονοχρωμία.

Όσον αφορά στο κεφάλαιο ζώνη θα σου πρότεινα να φορέσεις το κομμάτι από το ίδιο υλικό που σκέφτεσαι ώστε να τονίσει τη γραμμή του σώματός σου.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην εμφάνισή σου!


Ερώτηση:

“Hello!!
‘Εχω ένα γάμο κοντινού μου προσώπου και σκέφτομαι να πάρω ένα γαλάζιο στράπλες φόρεμα με ασημί λεπτομέρειες κάτω από το στήθος. Έχω πάει σε πολλά μαγαζιά και δεν μου έχει αρέσει τίποτε άλλο. Με τι γόβες θα μπορούσα να το συνδυάσω; Θέλω να ξεφύγω από το ασήμι και το άσπρο. Ταιριάζει κάτι άλλο; Eπίσης, μου άρεσε πολύ το κόψιμο του φορέματος αλλά έχω ενδοιασμούς για το χρώμα, μήπως είναι αδιάφορο; Είμαι μελαχρινή με σταρένια επιδερμίδα. Θα μου πάει;”

Απάντηση:
Γειά σου κορίτσι με τη σταρένια επιδερμίδα,
To χρώμα θα σου πηγαίνει πολύ και θα αναδείξει την επιδερμίδα σου που είναι μεγάλο προσόν! Θα σου πρότεινα αφού η τοποθεσία το επιτρέπει να φορέσεις πέδιλα σε έντονο χρώμα ώστε να δημιουργήσεις μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Σκέψου το ενδεχόμενο να βρεις πορτοκαλί ή φούξια πέδιλα.
Καλή επιτυχία!


Ερώτηση:

“Γεια σας,
Θα φορέσω σε γάμο ένα μπλε (ανοιχτό, αλλά όχι γαλάζιο) φόρεμα. Όλοι επιμένουν ότι πρέπει να φορεθεί με ασημένια πέδιλα και τσαντάκι… αλλά εμένα μου φαίνεται παλιομοδίτικο και αδιάφορο…
Σκεφτόμουν να φορέσω nude peep toes και μωβ τσαντάκι… πώς σας φαίνεται; Καμία άλλη πρόταση για λίγο πιο “φρέσκο” look?
Ευχαριστώ πολύ!!!”

Aπάντηση:
Γειά σου φίλη,
Εννοείται ότι ο συνδυασμός ίδια τσάντα με παπούτσι είναι …out! Οι nude γόβες είναι οκ με το μπλε φόρεμα αλλά καλύτερα να κρατήσεις ένα άλλο τσαντάκι με print που θα έχει μέσα λίγο μπλε, να προσθέσεις και χρυσά λεπτά αξεσουάρ για πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία στο σύνολό σου!


Ερώτηση:

Kαλησπέρα,
Θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες συμβουλές όσον αφορά στους συνδυασμούς χρωμάτων! Έχω αύριο ένα γάμο κι έχω αγοράσει ένα φόρεμα μπλέ royal. Είναι κοντό, στράπλες και εφαρμοστό. Σκέφτομαι να το φορέσω με κοραλλί (ανοιχτό) ψηλά πέδιλα. Θα ήθελα και τη γνώμη σας. Κι επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν μπορεί να συνδυαστεί με φάκελο σε nude απόχρωση ή αν έτσι θα κάνει τριχρωμία και θα φαίνεται άσχημο.
Ευχαριστώ!!”

Απάντηση:
O συνδυασμός που θέλεις να κάνεις είναι πολύ ωραίος και αφού τα έχεις δεν θα χρειαστεί να κάνεις extra έξοδα. Προσοχή στα αξεσουάρ. Έχεις ήδη 3 χρώματα στα ρούχα. Διάλεξε κάτι chic και διακριτικό.Ένα μεγάλο bangle σε nude απόχρωση θα ήταν ιδανικό!
Σου εύχομαι καλή επιτυχία!


Ερώτηση:

“Γειά σου.
Είμαι πολύ μπερδεμένη!! Στις 11 Σεπτεμβρίου το πρωί θα γίνω νονά! Δεν ξέρω όμως τι να βάλω; Είμαι 1,60 – 60 κιλά. Πρότεινέ μου κάτι!
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!”

Απάντηση:
Kαταρχάς συνιστώ ψυχραιμία! Υπάρχουν πολλές επιλογές στο τι να φορέσεις εκείνη τη μέρα. Πριν μπω στις λεπτομέρειες να σου πω δυο τρία βασικά πράγματα. Αφού η βάφτιση γίνεται πρωί απέφυγε τα πολύ σκούρα χρώματα και υφάσματα. Μην φορέσεις δαχτυλίδια και κοσμήματα στα χέρια αφού θα τα βουτήξεις μέσα στη κολυμπήθρα. Επίσης, απέφυγε τυχόν μακριμάνικες επιλογές αφού θα σου προκαλέσουν ταραχή όταν θα πας να πιάσεις το βαφτιστήρι σου.
Τώρα όσον αφορά στο στιλ ρούχου για εκείνη τη μέρα, σου προτείνω δύο οδούς όπου εξαρτώνται από το σωματότυπό σου και πως θα νιώθεις εσύ πιο άνετα. Εάν πιστεύεις πως σε κολακεύει κάτι στενό, προτείνω ένα pencil φόρεμα μέχρι το γόνατο συνδυασμένο πολύ όμορφα με πέδιλα που θα αναδείξουν τα πόδια σου. Εάν το pencil φόρεμα δεν σε ικανοποιεί μπορείς να κοιτάξεις ένα φόρεμα σε αέρινη γραμμή μέχρι το γόνατο (λίγο πιο πάνω λίγο πιο κάτω, αυτό εξαρτάται από σένα) που να είναι είτε κλειστό στο λαιμό, είτε να κάνει V είτε ακόμα και στράπλες. Συνδύασέ το είτε με πέδιλα, είτε με γόβες σε nude απόχρωση και κράτησε τσάντα clutch.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία και πάντα άξια!

Ερώτηση:
“Γειά σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω πως πρέπει να φοράμε ένα τζιν. Παραδείγματος χάρη, θα φορέσουμε ένα τζιν το χειμώνα όπου το ύφασμα του θα είναι χοντρό κι αυτό θα μας δείχνει αυτόματα χοντρές. Κι εγώ που είμαι 1.68 και 63 κιλά θα φορέσω το τζιν και δεν θα μου είναι άνετο. Να σας πω πως μου αρέσουν τα τζιν σωλήνα γιατί αυτά φοράνε στο σχολείο. Άσχετα αν το καλοκαίρι που φοράω σορτς τα πόδια μου δείχνουν λεπτά. “

Απάντηση:
Γειά σου,
Δεν υπάρχει λογός να περιορίζεις τις επιλογές σου και να μην φοράς σωλήνα τζιν αφού αυτό το στιλ είναι που σου αρέσει. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να είναι το ύφασμα ελαστικό ώστε να σου δίνει ευλυγισία και το κόψιμο στη μέση να μην είναι πολύ χαμηλό. Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες διάβασε το ανάλογο άρθρο για το πως να διαλέξεις το ιδανικό τζιν για σένα. Κάνε κλικ εδώ

Kαλή επιτυχία στην έρευνα τζιν!


Ερώτηση:

“Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω ένα γάμο στις 17 Σεπτεμβρίου και θα φορέσω ένα αρχαιοελληνικό σε αποχρώσεις του μωβ. Το σχέδιό του είναι σαν μωσαϊκό σε τόνους του μπεζ. Τι παπούτσια να φορέσω; Λέω για σανδάλια σε χρυσή απόχρωση, όπως επίσης και αξεσουάρ σκουλαρίκια- βραχιόλι-φάκελο σε απόχρωση χρυσού. Συμφωνείτε με την επιλογή μου; Eσείς τι μου προτείνετε; Τι χτένισμα θα πήγαινε με το ύφος του φορέματος;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων”

Απάντηση:
Γειά σου Ελένη,
Το φόρεμά σου δείχνει πως έχει προηγηθεί πολύ δουλειά! Είναι πολύ ωραία επιλογή και η απόχρωση του μωβ πολύ σωστή. Εάν όλα σου τα αξεσουάρ θέλεις να είναι χρυσά, να το κάνεις, αφού είναι κλασικά και εξαιρετικά επίκαιρα στη μόδα. Φρόντισε μόνο να αποφύγεις τυχόν υπερβολές. Θα σου πρότεινα να φορέσεις στο ένα χέρι το βραχιόλι και στο άλλο το δαχτυλίδι κι αφού έχεις σκοπό να φορέσεις και σκουλαρίκια θα σου έλεγα να μαζέψεις τα μαλλιά σου επάνω.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία!


Ερώτηση:

“Γεια σας,
Θέλω να πάω σε ένα γάμο κι έχω ένα φόρεμα σε ίσια γραμμή το οποίο πίσω είναι άσπρο και στο μπροστινό μέρος έχει μαύρα σχέδια. Πολύ κομψό!! Τί χρώμα παπούτσι να φορέσω εκτός από μαύρο;”

Απάντηση:
H επιλογή σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και για να “σπάσώ” τη διχρωμία θα το συνδύαζα με έντονα χρώματα σε πέδιλα και αξεσουάρ. Προτείνω να δεις πέδιλα σε πορτοκαλί, φούξια ή πράσινο.

Καλή επιτυχία!

Θέλω να σου μεταφέρω πως η χαρά είναι πολύ μεγάλη που στις προσωπικές σου στιγμές επιλέγεις να ρωτήσεις τη γνώμη του TLIFE! Περιμένω όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να έχεις στο styling@tlife.gr και περιμένω να μου στείλεις και φωτογραφίες ώστε να δω τι τελικά φόρεσες!

Να θυμάσαι, στις ερωτήσεις σου να περιλαμβάνεις τόπο, χρόνο και αναλογίες.

Καλή επιτυχία σε όλες!!

Read More

And More