Πικάντικα σκάνδαλα στο χώρο της μόδας που άφησαν εποχή…

Mην το αρνείσαι, μην το κρύβεις άλλο, το ξέρεις και το ξέρω πως είναι αυτές οι ιστορίες που εξιτάρουν κάθε κύτταρο του κορμιού σου. Είναι αυτά τα κουτσομπολιά που όταν τα μαθαίνεις νιώθεις την αδρεναλίνη σου να χτυπάει κόκκινο και το μυαλό σου να κάνει ακόμη – τουλάχιστον – τρία εναλλακτικά φινάλε.

Έτσι μια βόλτα μου στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο W magazine γαργάλησε τα εγκεφαλικά μου κύτταρα. Σκάνδαλα στο χώρο της μόδας με πρωταγωνιστές κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα σχεδιαστών, μοντέλων αλλά και ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτόν.

Δεν υπάρχει πιο πιπεράτη λέξη από το σκάνδαλο αφού με το που το αναφέρεις στο μυαλό σου έρχονται σκοτεινά, βρώμικα σενάρια γεμάτα ίντριγκα που μοιάζουν με ταινίες του σινεμά. Επειδή δεν είσαι μόνη σου σε αυτό κι όλες αγαπάμε την ίντριγκα, τα πιο καυτά σκάνδαλα μέσα στα χρόνια από το χώρο της μόδας είναι εδώ και αναμφισβήτητα έχουν πολύ ενδιαφέρον.

To 1972 ο σχεδιαστής μόδας Yves Saint Laurent λανσάρει το πρώτο αντρικό άρωμα με την υπογραφή του και ποζάρει γυμνός μπροστά στον φωτογραφικό φακό του Jeanloup Sieff. Φαντάζεσαι τι ακολούθησε…

H Jackie Kennedy Onasis ένα από τα σπουδαιότερα fashion icons που έχουν περάσει από την ιστορία της μόδας σοκάρει όταν βγαίνει στο φως της δημοσιότητας το 1975 ότι πούλησε τα Yves Saint Laurent, Halston και Valentino κομμάτια της ντουλάπας σε ενεχυροδανειστήριο με σκοπό να πάρει μετρητά.

H Brooke Shields σε ηλικία 15 ετών πρωταγωνιστεί στη καμπάνια Calvin Klein Jeans και ξεσηκώνει την κοινή γνώμη που υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη πόζα μειώνει τη γυναίκα και αυξάνει το ένστικτο της βίας των αντρών απέναντί τους.

H editor in chief της Αμερικάνικης Vogue Grace Mirabella το 1988 μαθαίνει μέσα από την gossip στήλη της Liz Smith στο Live at Five ότι τη θέση της την έχει χάσει και αντικαταστάτρια της πλέον είναι η Anna Wintour.

H Linda Evangelista, ένα από τα πιο γνωστά super models της δεκαετίας του ’90 δηλώνει πως δεν σηκώνεται από το κρεβάτι της για λιγότερα από 10,000 δολάρια την ημέρα. Ενώ η Linda στις μέρες μας σηκώνεται από το κρεβάτι ώστε να παραλάβει την πιο υψηλή διατροφή από τον πατέρας του παιδιού της François-Henri Pinault.

H Suzy Menkes το 1991 βρίσκεται σε show του σχεδιαστή Michael Kors όπου και πέφτει κομμάτι της οροφής του κτιρίου στο κεφάλι της. Η ίδια γίνεται έξαλλη και δηλώνει πως η μόδα στη Νέα Υόρκη είναι τριτοκοσμική και θα έπρεπε να αλλάξει ριζικά. Μετά το περιστατικό όλα τα shows γίνονται σε χώρο με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

H Patricia Gucci καταδικάζεται σε 29 χρόνια φυλακή με την κατηγορία πως συνεργάστηκε ώστε να δολοφονηθεί ο πρώην σύζυγός της Maurizio Gucci. Η “μαύρη χήρα” όπως την αποκαλούσε ο ιταλικός τύπος πούλησε τον οίκο Gucci στον François-Henri Pinault για το ποσό των 3 δισ. μετρητά κι όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “καλύτερα να κλαίω μέσα σε μία Rolls Roys από το να είμαι ευτυχισμένη κάνοντας ποδήλατο”.

Οι κάμερες καταγράφουν την Winona Ryder σε εμπορικό κατάστημα στο Beverly Hills να κλέβει και να φεύγει με αντικείμενα αξίας 5, 560 δολάρια. H ηθοποιός είχε πάρει ένα ζευγάρι κάλτσες Donna Karan από cashmere, ένα πουλόβερ Marc Jacobs και αξεσουάρ για τα μαλλιά Frédéric Fekkai. Μετά από λίγα χρόνια εμφανίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού W φορώντας μπλουζάκι που έγραφε ” Free Winona”!

Η εφημερίδα Sunday Mirror αναφέρει πως ο μοντέλο Kate Moss κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στη Βαρκελώνη με στόχο να συμμετέχει σε φιλανθρωπικό fashion show έπεσε σε κόμμα από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Η εφημερίδα ζήτησε συγνώμη από την Moss με σκοπό να μην της προκαλέσει κάποια ζημιά στην καριέρα της ενώ μετά από μόλις μικρό χρονικό διάστημα η Daily Mirror δημοσιεύει φωτογραφίες της μέσα από στούντιο όπου την απαθανάτιζε να κάνει χρήση ναρκτωτικών. Έχασε μέσα σε λίγες μόνο ώρες δουλειές όπως τη Chanel, Βurberry και Η&M.
Αλλά… επανήλθε, όπως ξέρεις!

H Naomi Campbell το 2006 εμφανίζεται σε δίκη και πλέον επίσημα αναγνωρίζεται πως πάσχει από κακή διαχείριση του θυμού της. Ο λόγος; Πέταξε κρυστάλλινο Swarovski blackberry στην οικιακή της βοηθό.

H Oprah Winfrey το 2006 θέλει να επισκεφθεί τη boutique Hermès στο Παρίσι όπου της αρνούνται την είσοδο γιατί ήταν ντυμένη με αθλητική φόρμα ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως ο λόγος ήταν ότι καθυστέρησε κατά πολύ να φτάσει στη διάσημη boutique.

Ο Μarc Jacobs το Σεπτέμβριο του 2007 καθυστέρησε το show του για δύο ώρες όπου η Suzy Menkes δήλωσε στο WWD πως δεν έχει σκοπό να ξαναδεί κανένα show του και πως θα ήθελε να τον σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια. Ο σχεδιαστής όταν ολοκληρώθηκε το show κι αφού χαιρέτησε τον κόσμο έβγαλε την γλώσσα του προς το μέρος της ενώ έπειτα αρνήθηκε πως απευθυνόταν σε εκείνη.

Μετά από 11 χρόνια στο τιμόνι του οίκου Dior και λίγο πριν το show ο John Galliano βρίσκεται σε bistro στο Παρίσι όπου και επιτίθεται σύμφωνα με μάρτυρες σε θαμώνες λέγοντας πως είναι άσχημες και οι τσάντες τους είναι εξίσου άσχημες όσο αυτές. Ενώ ρατσιστικά σχόλια κατά των Εβραίων καταγράφονται σε κάμερα κινητού τηλεφώνου. Ο Galliano αποσύρεται από τον οίκο και πληρώνει αποζημίωση στη γυναίκα 8,500 δολάρια.

Δημοσιεύματα το 1977 θέλουν τον Yves Saint Laurent νεκρό την ώρα που ο σύντροφος του τον περιγράφει ως κάποιον που έχει γεννηθεί με νευρικό κλωνισμό και ο Yves Saint Laurent βρίσκεται στο Αμερικάνικο νοσοκομείο στο Παρίσι ώστε να θεραπευτεί από τον εθισμό του στην κοκαίνη και το αλκόολ. Απάντηση του σχεδιαστή σε όλα αυτά η δημιουργία του αρώματος Opium που η καμπάνια γράφει στα γαλλικά ” για όλους αυτούς που έχουν εθισμό στον Yves Saint Laurent”.

To μοντέλο Karen Mulder εμφανίζεται στις μεγαλύτερες πασαρέλες των μεγαλύτερων σχεδιαστών μόδας και παράλληλα καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή στη γαλλική τηλεόραση μοιράζεται με το κοινό πως την έχει βιάσει μεγάλος αριθμός ανδρών ανάμεσα σε όλους ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο πατέρας της. Η ίδια νοσηλεύτικη και διατήρησε χαμηλό προφίλ μέχρι το 2009 όπου απείλησε τον πλαστικό χειρουργό της πως θα τον καταγγείλει.

Read More

And More