Στενά παπούτσια; Tι μπορείς να κάνεις!

Τα παπούτσια είναι έρωτας! Και, όπως όλες ξέρουμε, οι έρωτες πολλές φορές μας προκαλούν και πόνο. Έτσι και τα παπούτσια. Τα στενά παπούτσια! Δεν πτοούμαστε όμως… Και δεν θυσιάζουμε τους έρωτές μας χωρίς προσπάθεια. Για αυτό απευθυνθήκαμε στους ειδικούς για να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας αξεσουάρ χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς φυσικά να προκαλέσουμε κακό στα πόδια μας.

Κράτησε λοιπόν μερικά tips που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη, τα παπούτσια σου πιο άνετα και τα πόδια σου αρκετά πιο χαρούμενα.

1.
Το πρώτο που θα αναφέρουμε δεν είναι κάποια τεχνική αλλά μια συμβουλή: Μπορείς να πας τα παπούτσια στο τσαγκάρη της γειτονιάς σου όπου με μια διαδικασία θέρμανσης και κάποια ειδικά μηχανήματα μπορεί με μικρό κόστος και σε σύντομο χρονικό διάστημα να σου τα “ανοίξει” μέχρι και ένα νούμερο. Αν προτιμάς όμως να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι δες παρακάτω ποιες μεθόδους μπορείς να ακολουθήσεις.

2.
Το επόμενο που μπορείς να κάνεις με καλό αποτέλεσμα είναι να εμποτίσεις ένα κομμάτι βαμβάκι με ούζο και να κάνεις μια επάλειψη στο εσωτερικό των παπουτσιών σου. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και οινόπνευμα αλλά αυτό που βρίσκουμε συνήθως στην αγορά δεν είναι τόσο δυνατό, όσο το ούζο. Όσο τα παπούτια είναι νωπά φόρεσέ τα μέσα στο σπίτι για περίπου μία ώρα και άφησέ τα να στεγνώσουν έξω για ένα βράδυ ώστε να εξαλειφθεί και η μυρωδιά του ούζου.

3.
Μια επίσης καλή λύση είναι με ένα σεσουάρ μαλλιών να θερμάνεις το παπούτσι σου. Βάλε το χέρι μέσα στο παπούτσι σου και άρχισε να το ζεσταίνεις από μια απόσταση περίπου 20 εκατοστών μακριά. Όταν ζεσταθεί αρκετά φόρεσέ το μέσα στο σπίτι.

4.
Mπορείς να αγοράσεις ειδικά ξύλινα καλαπόδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και με ειδικό μηχανισμό αυξομειώνονται όσο θέλεις κάθε φορά να ανοιξεις τα παπούτσια σου.

5.
Μπορείς να αγοράσεις ειδικά spray γαι αυτή τη χρήση που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Προσοχή όμως πριν τα βάλεις στα παπούτσια σου, κάνε μια μικρή δοκιμή επάνω στο δέρμα σου για να αποφύγεις οποιαδήποτε τυχόν αλλεργική αντίδραση.

6.
Σε περίπτωση που τα παπούτσια σου δεν σε στενεύουν αλλά μόνο σε χτυπάνε, βάλε μέσα στο καθένα το χέρι σου και άρχισε σιγά-σιγά να το χτυπάς με ένα σφυράκι επάνω στο σημείο που σε ενοχλεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ

-Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τα δερμάτινα παπούτσια. Οι δερματίνες είναι δύσκολες στη μεταχείριση και καλύτερα να απευθυνθείς σε ένα τσαγκάρη.

-Μην δοκιμάσεις να βάλεις νερό, αφού σκληραίνει ακόμα περισσότερο το δέρμα.

-Μπορεί να έχεις ακούσει ότι άλλος ένας τρόπος να ανοίξεις τα παπούτσια σου είναι βάζοντας τους μέσα ένα σακουλάκι με νερό και μετά στην κατάψυξη. Δεν λειτουργεί κάτι τέοιο και υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να πάρει υγρασία το δέρμα και να σκληρύνει ακόμα περισσότερο.

Eυχαριστούμε πολύ τον κ. Valeanu Ovidiu και το Καλλιτεχνικό Τσαγκαράδικο για τις χρήσιμες πληροφορίες!

Read More

And More