Ο Stelios Koudounaris μιλάει στο TLIFE λίγο πριν το show του στο Athens Xclusive Designers Week!

Άγρια κομψότητα, αιχμηρές προτάσεις, σύγχρονο γραμμικό στιλ. Ρούχα με άποψη από έναν νέο δημιουργό που κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας. Ένας σχεδιαστής που κάτι έχει να πει, ένα σύγχρονο μυαλό που ξέρει να σε ντύνει…

Ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι ένας σχεδιαστής που με τις δημιουργίες του ολοένα και κερδίζει περισσότερους φανατικούς οπαδούς. Ο δημιουργός είναι λιτός, αποφεύγει τις υπερβολές και αν κρίνω από την καλοκαιρινή του συλλογή ξέρει πολύ καλά να ντύνει μία γυναίκα και να αναδεικνύει τα δυνατά της σημεία.

Μιλήσαμε μαζί του λίγο πριν παρουσιάσει την συλλογή του για τον Χειμώνα 2013 και μοιράστηκε τα μελλοντικά του σχέδια. Τις γνώσεις του γύρω από τη μόδα αλλά και τα μικρά μυστικά που κάθε γυναίκα θέλει να μάθει από ένα σχεδιαστή.

Πως θα χαρακτήριζες το στιλ σου ως δημιουργό και πως θα χαρακτήριζες την τελευταία σου συλλογή;
Τις συλλογές μου χαρακτηρίζει μια άγρια κομψότητα που αναδεικνύει τη σιλουέτα. Προτάσεις αιχμηρές, διατηρώντας πάντα ένα σύγχρονο γραμμικό στιλ. Δημιουργώ ρούχα σεμνά και περιεκτικά αλλά ταυτόχρονα προκλητικά. Και αυτή τη φορά παραμένω πιστός στις αισθητικές μου εμμονές αλλά και στις χαρακτηριστικές μου γραμμές με μια όμως πιο ανάλαφρη διάθεση.

Πως θέλεις να νιώθει η γυναίκα που επιλέγει να φορέσει τα ρούχα σου;
Θέλω μέσα από τα ρούχα μου οι γυναίκες να αποκτούν πίστη στον εαυτό τους. Θέλω να αισθάνονται όμορφες, σίγουρες για τον εαυτό τους και γοητευτικές.

Έχεις κάποια γυναίκα πρότυπο ή που να λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για εσένα;
Σχεδιάζω για τη σύγχρονη γυναίκα, η οποία χωρίς να αποποιείται την εύθραυστη πλευρά της είναι δυναμική και ξέρει τη θέλει, χωρίς να το διαπραγματεύεται. Απευθύνομαι στη γυναίκα που αντιμετωπίζει τις ενδυματολογικές της επιλογές σαν μια ευκαιρία έκφρασης και προέκτασης της προσωπικότητας της.


Tι θα παρουσιάσεις στο Athens Xclusive Designers Week και γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή στον συγκεκριμένο θεσμό;
Η Athens Xclusive Designers Week είναι μια αξιόλογη διοργάνωση και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή δουλεύουν μεθοδικά για να στηρίξουν και να προβάλουν όλους τους σχεδιαστές που συμμετέχουν αλλά και την Ελληνική μόδα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Θεωρώ ότι μια εκδήλωση αυτού του μεγέθους είναι ιδανική για να παρουσιάσει ένας σχεδιαστής τη δουλειά του στο ευρύ κοινό.

Για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2012-13 παρουσιάζω τη 10η κατά σειρά γυναικεία παράλληλα με την 3η ανδρική μου συλλογή. Το μαύρο χρώμα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε συνδυασμό με γκρι, ένα υπέροχο βαθύ κόκκινο και ματ χρυσό. Τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής είναι οι μακρόστενες σιλουέτες με άνετες, αλλά, παράλληλα κομψές αναλογίες, τα πολλαπλά layers, τα πλούσια πλεκτά με μία σαφή κατεύθυνση σε ρούχα που μπορούν να φορεθούν πάρα πολλές φορές μέσα στη σαιζόν και όχι μόνο, αφού θεωρώ ότι οι δημιουργίες μου έχουν διαχρονικό χαρακτήρα.

Ποια λάθη παρατηρείς στα νέα κορίτσια και πως μπορούν να τα διορθώσουν;
Το κυριότερο που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους είναι το να μην ακολουθούν τυφλά αυτό που ονομάζουμε «τάσεις της μόδας». Δεν ταιριάζουν όλα τα ρούχα σε όλους. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να προσέχουν είναι το να επιλέγουν ρούχα στο σωστό μέγεθος και να προσπαθούν να επικεντρώνονται στο να αναδεικνύουν το σημείο του σώματος τους για το οποίο αισθάνονται όμορφα χωρίς όμως υπερβολές και φλυαρία.

Που μπορεί κάποια να βρει τις δημιουργίες σου;
Σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Η περαιτέρω ανάπτυξη του brand μου στο εξωτερικό.


Πώς έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη μόδα; Πώς έχει επηρεάσει τη δική σου δουλειά;
Η οικονομική κρίση έκανε τους καταναλωτές πιό εκλεκτικούς και απαιτητικούς. Όλοι πλέον θέλουν να έχουν στην γκαρνταρόμπα τους λιγότερα αλλά πιό διαχρονικά και ποιοτικά ρούχα.
Προσωπικά, διατηρώ τις τιμές των συλλογών μου σε απόλυτα λογικά επίπεδα, προσπαθώ να χρησιμοποιώ ελληνικές πρώτες ύλες, όπου είναι δυνατό, ενώ τα ρούχα μου κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας.

Τι είναι στιλ;
Στιλ δεν είναι το τι, αλλά το πώς.

STELIOS KOUDOUNARIS
Showroom: Λεωφόρος Υμηττού & Λεωνίδα Μανωλίδη 11, Αθήνα
(μόνο για buyers)
www.stelioskoudounaris.com
info@stelioskoudounaris.com

Read More

And More