Η Thes Tziveli στο TLIFE! Πώς μια Ελληνίδα γίνεται διεθνώς αναγνωρισμένη;

H Athens Xclusive Designers Week ξεκινά! Τι πιο ωραίο λοιπόν από το να απολαύσουμε από κοντά τις δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών. Μία από αυτούς η Thes Tziveli. Μια Ελληνίδα που εδώ και χρόνια ζει και δημιουργεί στο εξωτερικό. Δέρμα, γούνες, καθαρές γραμμές, θηλυκότητα και ελληνική ψυχή. Ένα δυναμικό coctail που αναγνωρίστηκε διεθνώς. Εδώ και χρόνια, η υπογραφή της “κυκλοφορεί” στις ιταλικές πασαρέλες και απολαμβάνει την επιτυχία!

H Thes Tziveli είναι μία σχεδιάστρια που θα μπορούσε να έχει και το ψευδώνυνο η “βασίλισσα της γούνας” αφού έχει καταφέρει κι έχει κάνει τις γούνες να αποτελούν το κεντρικό σχεδιαστικό της κομμάτι. Όσοι ασχολούνται και εκτιμούν την συγκεκριμένη δουλειά σίγουρα γνωρίζουν το όνομά της πολύ καλά αφού είναι από τις λίγες καταξιωμένες στο συγκεκριμένο χώρο της μόδας. Λίγο η κληρονομιά, λίγο το ταλέντο και πολύ σκληρή δουλειά την εδρέωσαν στην Ιταλία.

Η ίδια μίλησε στο TLIFE για τις δημιουργίες της, τα χρόνια στο εξωτερικό, την οικογενειακή “προίκα” που τις έδωσαν οι γονείς της, τι πρέπει να προσέχει κάποια που θέλει να αγοράσει μία γούνα αλλά και για την συμμετοχή της στο Athens Xclusive Designers Week!


Ποια χαρακτηριστικά φροντίζετε να έχουν πάντα οι δημιουργίες σας;
Kάθε δημιουργός οφείλει να έχει το δικό του στίγμα επάνω στη μόδα. Θέλω να ελπίζω πως και οι δικές μου έχουν το δικό μου. Είναι με λίγα λόγια είναι αισθησιακά, γραμμικά και ελπίζω θηλυκά.

Έχετε στο ενεργητικό σας δύο συλλογές: την Τhes Tziveli και την Thes Thes. Μιλήστε μας για την καθεμία ξεχωριστά –σε τι διαφέρουν αλλά και σε τι συμπληρώνει η μια την άλλη;
Η μία αφορά τη συλλογή με γούνες προς πώληση η οποία αποτελείται από πολλά κομμάτια ενώ η δεύετερη είναι λίγο πιο εκλεκτική κι έχει να κάνει με το δέρμα και αυτήν την υψηλή ποιότητα που έχει να κάνει με τις γραμμές και τα σχέδια.

Η γούνα ήταν για εσάς «οικογενειακή υπόθεση». Πόσο δύσκολο είναι να εξελίξεις κάτι που ήδη έχουν οι πρόγονοί σου, τι καινούριο μάθατε μέσα από την ενασχόληση σας αυτή και τι καινοτόμο προσθέσατε;
Eίναι η κουλτούρα και η ιστορία από πίσω που έχει μία παράδοση. Αυτό δεν σημαίνει πως σε οδηγεί και στην επιτυχία. Θελει προσωπική μελέτη, πειραματισμό, ώστε να υπάρξει εξέλιξη, καινοτομία και επιτυχία.


Ποια είναι η σχέση των γυναικών με τη γούνα; Γιατί φαίνεται να έχουν μεγάλη αδυναμία σε αυτή;
Η γούνα προσφέρει στις γυναίκες πολλές απολαύσεις αφού τη ζεσταίνει, δίνει την αίσθηση της προστασίας, είναι ερωτική και παράλληλα δίνει αυτόματα στιλ.

H γούνα είναι ένα πανωφόρι σύμβολο πολυτέλειας στο μυαλό πολλών. Ισχύει κάτι τέτοιο και σε εσάς;
Eξαρτάται καθαρά από την γούνα. Από το υλικό που θα είναι φτιαγμένο, το δέρμα, το ράψιμο τις γραμμές.

Πως αποφασίσατε να συμμετέχετε στο Athens Xclusice Designers Week; Τι θα παρουσιάσετε; Mιλήστε μας για την συγκεκριμένη συλλογή;
Oτιδήποτε αφορά στον τόπο καταγωγής μου είμαι πάντα διατεθιμένη να δώσω το “παρών”. Άλλωστε το να βρίσκεσαι δίπλα σε νέους σχεδιαστές είναι πολύ όμορφο συναίσθημα.

Είναι η γούνα ένα πανωφόρι που μπορεί να φορεθεί και μέσα στην καθημερινότητα; Κι αν ναι πως το έχετε εσείς στο μυαλό σας;
Φυσικά, αλλά κι αυτό εξαρτάται από το πως είναι αυτή η γούνα. Από το πως στέκεται και πόσο λάμπει.

Δίνετε κάποιες υποτροφίες στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο της μόδας. Μιλήστε μας τι σας παρακίνησε να κάνετε μία τέτοια κίνηση;
Το να βοηθάω νέους σχεδιαστές είναι πάντα μεγάλη ηθική ικανοποίηση. Και μου αρέσει πολύ να δίνω ευκαιρίες σε παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά μου.

Που μπορεί κάποια να βρει τις δημιουργίες σας;
Όλες οι δημιουργίες υπάρχουν παντού σε όλη τη Φλωρεντία.


Πως και σε τι επηρέασε η οικονομική κρίση τη μόδα;
Επηρεάζεται γιατί δεν είναι μέσα στις βασικές ανάγκες όπως είναι η τροφή και η θέρμανση. Είναι μια πολυτέλεια για κάποιες οικογένειες. Φυσικά υπάρχουν πάντα κι αυτές που μπορούν ούτως ή άλλως να ψωνίσουν είδη πολυτελείας.

Τι είναι στιλ; Ποια θεωρείται πραγματικά stylish γυναίκα;
Μία γυναίκα με elegance όπως κι ένας άντρας που έχουν πάντα δική τους αισθητική για τα ρούχα που φοράνε και σαφέστατα δεν τους φοράνε.

Ασχολείστε με μια ιδιαίτερη πλευρά του ρούχου. Το δέρμα, τις γούνες… Ποιες οι ιδιαιτερότητες;
Είναι πολύ ακριβή η αγορά του υλικού και επιτρέπει πολύ λίγα λάθη. Από εκεί και πέρα είναι όπως και μία σειρά από ξύλο.


Τι πρέπει να προσέχει μια γυναίκα όταν αγοράζει μια γούνα;
Την ποιότητα του δέρματος, το υλικό, το μαλλί, τα σχέδια και φυσικά το γούστο. Το να σου ταιριάζει.

Μοιραστείτε ένα styling tip, μια συμβουλή με τις αναγνώστριές μας.
Ό, τι κι αν επιλέγει μία γυναίκα να φορέσει να το κάνει χωρίς να χάνει την ταυτότητά της. Οι Ελληνίδες είναι κομψές γυναίκες, πολύ ζεστές με έντονο χαρακτήρα.

Είστε μια Ελληνίδα, καταξιωμένη στο εξωτερικό. Πόσο δύσκολο ήταν να το καταφέρετε;
Γενικά στην συγκεκριμένη αγορά δεν ενδιαφέρει και πολύ το από που προέρχεσαι ή το που πας. Μετράει μόνο η σκληρή δουλειά!

Read More

And More