Μόδα γένους θηλυκού! Ποιες είναι οι γυναίκες που μας ντύνουν…

Μία ημέρα δεν αρκεί για να γιορτάσεις αυτό που λέγεται γυναίκα αφού η πολυπλοκότητα αλλά και η δύναμή της είναι μόλις δύο από τα πολλά στοιχεία που αξίζουν ολοήμερες αφιερώσεις και εορτασμούς. Παρ’ όλα αυτά με αφορμή αυτήν τη μικρή γιορτή σε σύγκριση με τη μεγαλοπρεπή φύση μας δεν θα μπορούσε να μην συσχετιστεί με το κομμάτι της μόδας. Η μόδα άλλωστε είναι γένους θηλυκού και ενώ βομβάρδισαν το μυαλό σκέψεις για όλες εκείνες, τις παλιές, που με τα επιτεύγματα και τη δημιουργικότητά τους έγραψαν ιστορία, λάμψη ιδέας μου ήρθε στο μυαλό πως ως σύγχρονη γυναίκα θέλω να κοιτάω μπροστά, με σεβασμό φυσικά στο παρελθόν, και θέλω να δω ποιές είναι οι σύγχρονες κυρίες που κρύβονται πίσω από τους μεγάλους οίκους.

Υπάρχουν που λες, πολλές κυρίες που γράφουν μέχρι και σήμερα τη δική τους ιστορία είτε μέσα από τα δικά τους ομώνυμα labels είτε οδηγώντας κάποιους από τους μεγαλύτερους οίκους όπως του Αlaxender McQueen, Gucci, Prada αλλά και πολλών ακόμη.

Πάντα είχα την πεποίθηση -και το πιστεύω αυτό, με ακολουθεί μέχρι και σήμερα- πως όπως ράβει μία γυναίκα ή επιμελείται ένα ρούχο δεν το ράβει κανένας άντρας, γιατί πολύ απλά, εκείνος κινείται εμπειρικά, ενώ εκείνη, τα δοκιμάζει επάνω της και έμφυτα καλύπτει τις ανάγκες της γυναικείας φύσης.

Αρπάζω την ευκαιρία και θέλω να πω πως αν οι γυναίκες για λίγο παραμερίζαμε τον χωρίς λόγο ανταγωνισμό και δείχναμε κατανόηση στη φύση μας αλλά και στις ανάγκες μας ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος! Αφήνω όμως τη φλυαρία και σου παρουσιάζω τις 20 πιο ισχυρές γυναίκες στον χώρο της μόδας που ως fashion girl αξίζει να γνωρίζεις.


H Anna Molinari είναι η κυρία πίσω από τον πολύ θηλυκό με έντονο sex appeal οίκο Blumarine με έδρα το Μιλάνο. Η ίδια ηγείται του οίκου αλλά και του Blugirl και δεν είναι κρυφό πως και οι δύο σειρές έχουν φανατικές οπαδούς ανά τον κόσμο.


H γυναίκα με την μεσογειακή ομορφιά είναι η Veronica Etro που έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσει την ομώνυμη σειρά ETRO και να καταξιωθεί στο χώρο της μόδας με έδρα της το Μιλάνο.


Οι συστάσεις νομίζω πως περισεύουν αφού ακόμη και η σχέση σου με τη μόδα να είναι νηπιακού επιπέδου την Donatella Versace την αναγνωρίζεις. Η Ιταλίδα διάδοχος του Gianni Versace φαίνεται να τα καταφέρνει περίφημα ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που όλο και περισσότερες εμπιστεύονται τις δημιουργίες της.


Την εταιρία Barbara Bui σίγουρα την έχεις ακούσει και τα ρούχα σίγουρα σου έχουν τραβήξει την προσοχή. Αυτό που μέχρι σήμετα λογικά δεν ήξερες είναι την κυρία Barbara Bui που κατάφερε να κατακτήσει την μόδα του Παρισιού με τις δημιουργίες της.


Clare Waight Keller. Αυτή η γλυκιά κοπέλα πρόσφατα ανέλαβε τον οίκο Chloe. Σχέδια αρκετά minimal με χρώματα παστέλ που εκπέμπουν μία γλυκήτητα όπως ακριβώς και η ίδια.


Η γυναίκα που ανακάλυψε το κρουαζέ φόρεμα, η κυρία που βρίσκεται πίσω από κάθε ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή συλλογή που ονειρεύεσαι να αποκτήσεις κι έχει καταγωγή από το Βέλγιο έχει πλέον γίνει συνώνυμη της αμερικάνικης μόδας με την ομώνυμη εταιρία ρούχων, Diane von Furstenberg.


H Donna Karan δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού είναι η σχεδιάστρια και η creative director πίσω από τον δικό της ομώνυμο οίκο μόδας με έδρα τη Νέα Υόρκη αλλά και της πιο οικομονικής σειράς DKNY.


Η Frida Giannini είναι η γυναίκα που σχεδιαστικά κινεί τον οίκο συνώνυμο της ιταλικής μόδας, Gucci. H Frida είναι ιταλίδα με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως αφού τα ρούχα και τα αξεσουάρ που σχεδιάζει έχουν πάντα έντονα στοιχεία λάμψης.


H Isabel Marant φαίνεται να εμπνέεται και να δημιουργεί ρούχα σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία της αφού ο ομώνυμος οίκος έχει χαρακτήρα casual chic και έχει καταφέρει να αποκτήσει πολλές οπαδούς μέσα στον χρόνο.


Η κομψότητα βρίσκεται πίσω από τη λιτότητα και αυτό φαίνεται να το γνωρίζει πολύ καλά η Phoebe Philo που αναβάθμισε εντυπωσιακά τον οίκο Celine. Μία από τις πλέον ταλαντούχες σύγχρονες σχεδιάστριες.


Αν κάποια πρέπει να την ξέρεις καλά αφού τον τελευταίο καιρό βρίσκεται συνέχεια στην επικαιρότητα με την συνεργασία της με την αλυσίδα ρούχων H&M είναι η Consuelo Castiglioni που βρίσκεται πίσω από το όνομα Marni.


Aν για κάποιους η μόδα είναι οικογενειακή υπόθεση τότε σίγουρα αυτό ισχύει για την Angela Missoni που ηγείται τον με τόση μεγάλη ιστορία ιταλικό οίκο.


Η Μiuccia Prada βρίσκεται πίσω από τον οίκο Prada και Miu Miu και δεν είναι λίγοι που την θεωρούν ως μία από τις πιο ισχυρές σχεδιάστριες της γενιάς αφού σε κάθε σεζόν πρωτοπορεί με καινούρια σχέδια.


Όταν έφυγε από την ζωή ο Alexander McQueen ο κόσμος της μόδας συνετρίβη ελπίζοντας πως ο διάδοχος του θα καταφέρει να παραμείνει στο ύψος των περιστάσεων, κι έτσι κι έγινε. Η Sarah Burton έχει καταφέρει όχι μόνο να διατηρήσει αλλά να εκτινάξει τις πωλήσεις του οίκου μη χάνοντας λεπτό τον επιβλητικό του χαρακτήρα.


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιός βρίσκεται πίσω από τον οίκο με τα πολλά F; Η Sylvia Venturini Fendi είναι η γυναίκα που κινεί τον οίκο και τα ρούχα όπως και τα αξεσουάρ με την υπογραφή της έχουν αγαπηθεί με πάθος σε όλον τον κόσμο.


H Sophia Kokosalaki είναι μία από τις δύο πιο αγαπημένες ελληνικής καταγωγής σχεδιάστριες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Η Sophia εκτός της ομώνυμης συλλογής της ηγείται ως creative dirctor την εταιρία Diesel Black Gold.


Η βρετανίδα σχεδιάστρια που μέχρι πρόσφατα επέλεγε το Παρίσι για να παρουσιάσει την ομώνυμη σειρά της πλέον έχει έδρα το Λονδίνο. Η Stella McCartney δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού αποτελεί ζωντανό παράδειγμα πως μία γυναίκα σύγχρονη με παιδιά μπορεί να διαπρέπει με τόσο μεγάλη επιτυχία σε αυτό που λέγεται μόδα.


H Rossella Jardini είναι η κύρια δύναμη πίσω από τον οίκο Moschino αλλά και της πιο οικονομικής σειράς Moschino Cheap&Chic που σε κάθε σεζόν σε αφήνει άφωνη με τις μοντέρνες και πολύ πρωτοποριακές δημιουργίες του οίκου.


Ένας ζωντανός θρύλος! Η γυναίκα με το ιδιαίτερο πανκ στιλ, Vivienne Westwood, είναι από τις λίγες που όταν τη βλέπεις νιώθεις σαν να κουβαλάει την πόλη από όπου προέρχεται μέσα της κι αυτή είναι ξεκάθαρα το Λονδίνο. Μία δημιουργός που χωρίς αμφιβολία άλλαξε την πορεία της παγκόσμιας μόδας.


Οι δυο τους κινούν τα νήματα του οίκου Sonia Rykiel και φαίνεται να τα καταφέρνουν πολύ καλά αφού το τελευταίο διάστημα ο οίκος έχει ανοδική πορεία. Ο λόγος λοιπόν για τις Nathalie Rykiel και April Crichton.

Read More

And More