14 Fashion tips για να δείχνεις πιο ψηλή!

Όπως ξέρουμε πολύ καλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που απλά δεν μπορούν να αλλάξουν, όσο και αν το θέλουμε. Για παράδειγμα: Το ύψος μας, το οποίο μπορεί μερικές φορές να στέκεται εμπόδιο στο στιλ μας.

Υπάρχουν όμως κάποια έξυπνα fashion tips και tricks για petite κορίτσια που υπόσχονται πως χαρίζουν επιπλέον πόντους και εμείς τα συγκεντρώσαμε και σου τα παρουσιάζουμε. Αν ανήκεις λοιπόν κι εσύ σε αυτή την κατηγορία δώσε προσοχή γιατί θα τα λατρέψεις!


1. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΕΝΑ FLARED JEANS
Tα flared jeans, αυτά δηλαδή που φαρδαίνουν στο κάτω μέρος τους δημιουργούν την ψευδαίσδηση ψηλότερων ποδιών-ειδικά όταν το μήκος τους καλύπτει σχεδόν τα παπούτσια (που είναι ψηλοτάκουνα φυσικά). Το τρικ εδώ είναι το jean σου να είναι πολύ στενό στα πόδια και να αρχίζει να φαρδαίνει από το γόνατο και κάτω και το ζωνάκι του να έρχεται περίπου στο φυσικό ύψος της μέσης σου και όχι πιο χαμηλά Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα φρόντισε να το ταιριάξεις με ένα τοπ ή πουκάμισο φορεμένο από μέσα.
2.MHN ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΙΣ MAXI ΦΟΥΣΤΕΣ
Υπάρχει ένας μύθος που λέει πως οι maxi φούστες δεν είναι κατάλληλες για μικροκαμωμένα κορίτσια. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Για την ακρίβεια μια καλοφτιαγμένη maxi φούστα μπορεί και να σου προσθέσει ύψος! Επέλεξε τη σε μια μονόχρωμη εκδοχή της που θα ακολουθεί τη γραμμή του σώματος σου, ταίριαξε την με ένα τοπ φορεμένο από μέσα, τόνισε τη μέση σου με μια ζώνη και φρόντισε το ύψος της να είναι τέτοιο που να καλύπτει σχεδόν τελείως τα παπούτσια σου. Συμπλήρωσε το look σου με ένα ζευγάρι πλατφόρμες, ψηλοτάκουνα πέδιλα ή γόβες.

3.ΔΙΑΛΕΞΕ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ VAMP
Aυτό είναι ένα μικρό τέχνασμα που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που διαλέγεις τα παπούτσια σου. Το χαμηλό vamp κόψιμο στα παπούτσια επιμηκύνει αμέσως τα πόδια σου (και να τα κάνει να φαίνονται και πιο αδύνατα !) όταν τα φοράς με φούστες, σορτς και φορέματα. Τι είναι το vamp; Είναι το τμήμα του παπουτσιού από το οποίο αρχίζει να φαίνεται το το πόδι σου στο μπροστινό μέρος. Όσο πιο χαμηλό είναι το vamp τόσο πιο κολακευτικό είναι για το πόδι. Εάν βρεις και ένα ζευγάρι που ταιριάζει στο χρώμα του δέρματος σου, όπως και στην παραπάνω εικόνα, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο δίνοντας την εντύπωση πως είναι η προέκταση των ποδιών σου!
4.ΕΠΕΛΕΞΕ SUPER MINI
Αν είσαι μικρόσωμη είναι γεγονός οτι όταν πρόκειται για φούστες και τα φορέματα, θα πρέπει το μήκος τους να είναι είτε τελείως maxi είτε super μίνι. (Μετάφραση: απόφυγε το μήκος στο ύψος λίγο επάνω και λίγο κάτω από το γόνατο). Οι μίνι φούστες δείχνουν περισσότερο δέρμα, πράγμα που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ψηλότερων ποδιών. Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε την petite It-girl Miroslava Duma, με μια μίνι φούστα και ένα τοπ από το ίδιο ύφασμα, συνδυασμένα με πανύψηλες πλατφόρμες. Ενώ το λουράκι στον αστράγαλο συνήθως δεν είναι ιδανικό για μικρόσωμα κορίτσια (“κόβουν” το πόδι), μπορούν να λειτουργήσουν με εξαιρετικά κοντές φούστες, με μεγάλη επιφάνεια δέρματος να είναι εμφανής. Φυσικά, εάν φορέσεις μια μίνι φούστα φρόνισε να βεβαιωθείς πως δεν ειναι υπερβολικά κοντή-ας διατηρηθούμε κομψές κορίτσια.
5.KANE ΚΟΤΣΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ!
Προφανές, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Μαζεύοντας τα μαλλιά σου σε ένα ψηλό κότσο πραγματικά δίνεις την αίσθηση πως επιμηκύνεται η σιλουέτα σου. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά που είναι απλά ογκώδη-προσθέτουν ύψος! Ώρα να ξανασκεφτείς το sleek, ίσιο χτένισμα σου…
6.ΦΟΡΕΣΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ
Χρησιμοποιώντας το ίδιο χρώμα για να ενισχύσεις την ψευδαίσθηση του ύψους είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική στρατηγική, δεδομένου ότι βοηθά να δημιουργηθεί μια κάθετη γραμμή. Φορώντας head-to-toe μαύρο είναι η πιο απλή και αιώνια κομψή επιλογή, τα έντονα όμως χρώματα λειτουργούν επίσης καλά.
7.ΠΕΣ ΝΑΙ ΣΤΑ ΨΗΛΟΜΕΣΑ ΡΟΥΧΑ
Τα ψηλόμεσα ρούχα όταν φορεθούν σωστά, μπορούν να ξεγελάσουν το μάτι και να σε κάνουν να φανείς ψηλότερη, επιμηκύνοντας το κάτω μέρος του σώματος σου. Είτε επιλέξεις φούστα, σορτς ή skinny jeans, να είσαι βέβαιη πως το σημείο της μέσης σου είναι ορατό φορώντας τη μπλούζα σου από μέσα ή φορώντας ένα cropped top.
8. ΦΟΡΕΣΕ ΜΥΤΕΡΑ ΦΛΑΤ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
Δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να φοράει καθημερινά ψηλοτάκουνα, τα petite κορίτσια θα πρέπει να επενδύσουν σε ένα ζευγάρι μυτερά φλατ παπούτσια. Γιατί; Επειδή είναι ένα γνωστό το γεγονός ότι επιμηκύνουν τη γραμμή του ποδιού.
9.ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΘΕΤΕΣ ΡΙΓΕΣ
Είναι το πιο κλασικό τρικ για τη δημιουργία όψης ψηλότερης σιλουέτας για το απλούστατο λόγο οτι οι κάθετες ρίγες δημιουργούν πολλές μακριές γραμμές κάνοντας κι εσένα να δείχνεις ψηλότερη. Οι ρίγες είναι πολύ δυνατή τάση για τη σεζόν που διανύουμε οπότε δε θα δυσκολευτείς καθόλου να βρεις μερικές κομψές εκδοχές της.
10. ΑΠΑΛΛΑΞΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΣΑΝΤΑ ΩΜΟΥ!
Κρατώντας τα αξεσουάρ σου σε κατάλληλη κλίμακα για το μέγεθος του σώματός σου είναι μια έξυπνη κίνηση αν είσαι μικρόσωμη, ξεκινώντας με την υπερμεγέθη τσάντα η οποία κάνει την εικόνα σου δυσανάλογη και τονίζει ακόμα περισσότερο τον petite σωματότυπο σου. Αυτό σημαίνει πως οι μικρότερες τσάντες, τα clutches και oι totes με κοντά χερούλια είναι το καλύτερο στοίχημά σου.


11.ΚΟΝΤΥΝΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ
Τα μακριά μαλλιά κάνουν τα petite κορίτσια να φαίνονται ακόμα πιο μικρόσωμα, ενώ τα πιο κοντά κάνουν το αντίθετο. Για τις πιο επιφυλακτικές: Ένα κυματιστό lob (long bob) είναι η καλύτερη επιλογή, θα αναδείξει τους ώμους και το ντεκολτέ σου και θα σε κάνει να φαίνεσαι ψηλότερη (επιπλέον είναι τόσο chic!). Οι πιο τολμηρές μπορούν να δοκιμάσουν και μια πιο κοντή εκδοχή του: ένα υπέρκομψο bob εως το πηγούνι.


12.ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΕΣ ΖΩΝΕΣ
Όσον αφορά στις ζώνες, τα μικρόσωμα κορίτσια πρέπει πάντα να επιλέγουν τις πιο λεπτές οι οποίες καθορίζουν τη μέση με τον πιο κολακευτικό τρόπο, αλλά δεν κόβουν τη σιλουέτα στη μέση με τον τρόπο που μια φαρδιά ζώνη κάνει, με αποτέλεσμα να κονταίνει τη σιλουέτα.

13. ΛΑΜΒΑΝΕ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ

Αν είσαι μικροκαμωμένη, είναι επιτακτική ανάγκη τα ρούχα να σου ταιριάζουν σωστά (ένας καλός ράφτης είναι το κλειδί!). Αν φοράς cropped skinny jeans να είσαι βέβαιη ότι δεν είναι πολύ κοντό και ότι το στρίφωμα είναι στο ύψος του αστράγαλου γιατί ένα παντελόνι τύπου κάπρι θα “έκοβε” το πόδι σου αδέξια. Στα σακάκια και τα μπουφάν, φρόντιζε πάντα οι ραφές να πέφτουν ακριβώς στο ύψος των ώμων σου και τα μανίκια ακριβώς στο καρπό σου.

14.EΠΕΛΕΞΕ ΛΑΙΜΟΚΟΨΗ ΣΕ ΣΧΗΜΑ V
Oι μπλούζες με βαθιά λαιμόκοψη σε σχήμα V δίνουν την ψευδαίσθηση ενός ψηλότερου κορμού, οπότε έχε το στο μυαλό σου όταν θα ψωνίζεις tops για την επόμενη σεζόν!

Read More

And More