Θέλεις να κερδίσεις πρωινό ύπνο; Αυτά τα tips θα σου χρειαστούν για να ντυθείς πιο γρήγορα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να ξεκινήσεις την ημέρα σου μέσα στο απόλυτο χάος. Δηλαδή να σε έχει πάρει ο ύπνος και να ξυπνήσεις αργά, να λεηλατήσεις την ντουλάπα σου στην προσπάθεια να ντυθείς γρήγορα, να ξανα-λεηλατήσεις την ντουλάπα σου και τελικά να βγεις από την πόρτα του σπιτιού σου φορώντας ένα outfit με το οποίο θα νιώθεις άβολα, για τις επόμενες τουλάχιστον 10 ώρες.

Παρόλο που δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε να κόψεις τη συνήθεια του να κλείνεις το ξυπνητήρι, μπορούμε να σου προσφέρουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ελαχιστοποιήσεις το χρόνο που αφιερώνεις κάθε πρωί για το ντύσιμό σου.

Για πολλές από εμάς η επιλογή του τέλειου outfit παίρνει αρκετό χρόνο. Χρησιμοποιώντας λοιπόν κάποιους τρόπους σωστής διαχείρισης του χρόνου και κάποιες μεθόδους οργάνωσης μπορούμε να εξοικονομήσουμε μερικά πολύτιμα λεπτά κάθε πρωί. Για να κερδίζεις λοιπόν extra πρωινό χρόνο, δες παρακάτω τα tips μας για να ντύνεσαι πιο γρήγορα!


1. ΣΕΤΑΡΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Αντιλαμβανόμαστε πως δεν είσαι ένα 8χρονο κορίτσι αλλά το να ετοιμάζεις από το βράδυ το outfit της επόμενης ημέρας θα σε βοηθήσει να γλιτώσεις πολύ χρόνο. Σιδέρωσέ το αν χρειάζεται και κρέμασέ το μπροστά από την ντουλάπα σου ώστε το μόνο που θα έχεις να κάνεις το πρωί θα είναι να το φορέσεις. Θα βοηθούσε πολύ το να είχες και τα παπούτσια έξω, αντί να ψάχνεις ανάμεσα σε όλα τα παπούτσια σου το πρωί για να επιλέξεις τελικά αυτά που θα φορέσεις.


2. KΡΑΤΗΣΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Αυτό μπορεί να σου ακούγεται λίγο περίεργο αλλά πραγματικά λειτουργεί! Είναι πολύ πιθανό να φοράς σύνολα ανα τακτά χρονικά διαστήματα που σου αρέσουν, αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα δεν τα θυμάσαι πια. Δεν χρειάζεται να κρατήσεις ένα ξεχωριστό σημειωματάριο για κάτι τέτοιο, μπορείς απλά να σημειώνεις αυτά που φοράς κάθε μέρα στο ημερολόγιο που ούτως ή άλλως κρατάς για τις καθημερινές δραστηριότητες σου, βάζοντας ένα αστεράκι δίπλα σε αυτά που θα ήθελες να επαναλάβεις. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο το να γυρίσεις πίσω και να δεις τον τρόπο που είχες συνδυάσει τα ρούχα με τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σου, καθώς χρησιμεύει ως μια ωραία μικρή προσωπική ανακεφαλαίωση του στιλ σου.

3. ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΟΥ!
Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να αποφασίζεις ότι θέλεις να φορέσεις ένα συγκεκριμένο κολιέ και τελικά να διαπιστώσεις πως έχει μπλεχτεί μέσα σε μια μάζα, μαζί με ένα σωρό από άλλες αλυσίδες; Εκτός από το ότι τα μπερδεμένα κοσμήματα είναι ένα ενοχλητικό γεγονός από μόνο του, είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν είναι το πρώτο πράγμα που αντιμετωπίζεις κάθε πρωί. Η λύση; Κράτησε τα αξεσουάρ σου εντελώς ξεχωριστά το ένα από το άλλο.

Είμαστε μεγάλοι οπαδοί της μινιμαλιστικής μεθόδου “καρφιά στον τοίχο” για κολιέ ή βραχιόλια. Κάρφωσε λοιπόν κι εσύ σε μια οριζόντια ή κάθετη γραμμή σε ένα σημείο που έχει νόημα (δηλαδή, πάνω από ένα μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο δίπλα στην ντουλάπα σου ή πάνω από ένα έπιπλο) και κρέμασε τα κοσμήματά σου χρησιμοποιώντας ένα καρφί για το κάθε ένα. Στο τέλος της ημέρας, βάζε το πάντα πίσω στη θέση του όπου θα το ξαναβρείς την επόμενη φορά.

4. ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗν ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΟΥ
Το να έχεις μια οργανωμένη ντουλάπα μπορεί να σου σώσει πολύτιμο χρόνο. Θα φαντάζεσαι πως όσο πιο πολλά πράγματα έχεις, τοσο πιο εύκολο είναι να ντυθείς, στην πραγματικότητα όμως ισχύει το αντίθετο. Όσα λιγότερα αντικείμενα έχεις τόσα λιγότερα θα πρέπει να προσπεράσεις μέχρι να φτάσεις σε αυτά που τελικά θα φορέσεις.

Το πρώτο βήμα για μια πιο εύκολη στην πλοήγηση ντουλάπα: Αξιολόγησε τα ρούχα σου και απομάκρυνε όλα όσα δεν χρειάζεσαι κάνοντας στον εαυτό σου την εξής απλή ερώτηση: “Αν ψώνιζα αυτή τη στιγμή, θα αγόραζα αυτό το κομμάτι;” Αν η απάντηση είναι όχι, τότε σου ειναι άχρηστο.

Στη συνέχεια χώρισε τα ρούχα σου ανά είδος (μπλουζάκια με πουκάμισα, φούστες με φούστες, κ.λπ.) και τακτοποίησε τα ανά χρώμα. Ξεκίνησε με τα ανοιχτόχρωμα από αριστερά και τα σκούρα προς τα δεξιά όπως η φυσική κίνηση του ματιού. Τοποθέτησε τα παπούτσια στο πάτωμα της ντουλάπας σου, με τα ζευγάρια που φοράς πιο συχνά μπροστά και στο κέντρο.

5. ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
Μπορεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα να διαρκεί αρκετά ακόμα, αυτό το θέμα όμως έχει την καλή διάθεση να σε βοηθήσει γενικότερα. Και να γλιτώσεις λίγο χρόνο από το πρωινό ξύπνημα όταν το πάπλωμα θα σε βαραίνει. Ή όταν έχεις ξενυχτήσει πίνοντας κοκταίηλ…
Καλό είναι λοιπόν να φροντίζεις να είσαι ενημερωμένη για τον καιρό. Για τις θερμοκρασίες κι αν πρόκειται να βρέξει πριν αποφασίσεις για το τι θα φορέσεις. Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό, αλλά θα μας θυμηθείς όταν το outfit μοιάζει απόλυτα ακατάλληλο πρωί πρωί.

Read More

And More